ЕК: Колкото повече нет, толкова повече ток. А околната среда?

Стриймингът изразходва твърде много електричество
16 дек 2019 10:48, Елка Василева
67
ЕК: Колкото повече нет, толкова повече ток. А околната среда?
Снимка: архив, Reuters

Заместник-председателката на Европейската комисия Маргрете Вестагер предупреди, че необходимостта от електричество за интернет води до последици за околната среда, предаде ДПА.

Датчанката каза в неделя в интервю за медийната група "Функе", че разрастването на цифровизацията ще изисква още повече електричество.

"Стриймингът на филми е много енергийно интензивен. Само помислете за сървърите, които се нуждаят от вентилация", каза Вестагер.

По думите й това ще е огромно предизвикателство за амбицията на Европейския съюз да стане въглеродно неутрален до 2050 г.

Стрийминг платформи като Netflix и YouTube, както и програми като Skype, използват годишно 200 милиарда киловатчаса електричество, показват данни на германската енергийна компания "Еон".

Миналата година стрийминг платформите са използвали толкова електричество, колкото всички домакинства в Германия, Италия и Полша взети заедно, подчерта Вестагер, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
22
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Едно време като я карахме само на вестници по малко ток ли се хабеше.Или май не харесвате нета че цензурата стана трудна
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добро утро !!!
3
2
 
10
 
! Отговори
ЕК преди 4 години
Война на тока!Токът е враг!
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ясноооо...Тия готини хора искат да ни върнат в Средновековието!
1
3
 
23
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Другаркко офцЪ Вестагер,в нашият блок всички рутери,заедно с мобилните и лаптопите,не могат да достигнат консумацията на един руски Електрон 738Д или Рубин 14 от едно време...Аналогични са нещата и с крушки със жика на 100 вата и заместващите ги сега с вредната бяла мъртвешка светлина.Кого лъжете за тази енергия,не разбирам?Един Калорифер на времето почвам да си мисля,че гореше,колко за малка община според сегашните стандарти?Май,пак някой иска да прибира някакви пари?