Напрежението в световен мащаб - до непознати нива

Това ще продължи и през 2020 г., смята Милен Керемедчиев
Обновена: 27 дек 2019 23:03 | 27 дек 2019 23:03, Анисия Иванова
13

Напрежението в световен мащаб ескалира до непознати нива за последните десетилетия. Това каза в студиото на "Денят ON AIR" бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

Според него ескалацията на напрежението и агресията, която проявяват лидерите, през 2019 г. ще се пренесат и в следващата година.

Той коментира, че през следващата година се очаква Brexit да бъде горещата точка.

"Даже да се получи Brexit със сделка в края на януари, всъщност тя ще е да се договори ново търговско споразумение с ЕС, което е заложено за края на 2020 г., което едва ли ще се случи, но поне ще има насока на преговорите", коментира Керемедчиев.

По думите му дори и излизането на Великобритания да се заяви окончателно на 31 януари, процедурата по разделянето ѝ със Съюза ще продължи 2-3 години.

"След излизането на Великобритания от ЕС и амбицията за създаване на европейска армия Макрон се надява Франция да оглави нова структура за защита на Стария континент, а от друга страна да засили своето влияние и чрез ЕС да отговори на вътрешнополитически проблеми", посочи бившият зам.-министър на външните работи.

Едно от другите събития, които очакваме през 2020 г. са изборите в САЩ.

"Това ще е разковничето за това как ще изглежда цялостната световна карта. Ако Тръмп спечели, според мен той ще спечели следващите избори, вторият му мандат ще е много по-освободен. Това ще му развърже ръцете да бъде максимално агресивен. Очаквам сериозен натиск върху ЕС", коментира Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Исляма завладява нови територии. Това става с насилие. Напрежението ще расте, сега още е добре спрямо това което ще е в бъдеще. Тепърва исляма ще се налага в Европа и у нас.
11
2
 
2
 
! Отговори
Трайо преди 4 години
Аз съм с МакАрон.НАТО е отжевелица, на Европа не й трябват Турция и САЩ за съюзници, а с общоевропейска армия да се преобщят другите европейски държави като Сърбия, Русия и други.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя па къв е да дава прогнози?!Я марш!!!!
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия иззела ролята на световен полицай от Пиндостан.Експерде, екперде!По-тежкотоварна глyпocт не бях чувал през цялата 2019 г.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз очаквам сериозен натиск върху ЕС.Освен това цената на барела отдавна премина $68 и неумолимо пълзи към $70.Което е отлична новина за Русия.Русия, която със спечелените $, купува все повече и повече злато.Истинско злато, а не позлатен волфрам.
6
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има си нужда от ядрена война, която да даде край на всичко.
5
0
 
1
 
! Отговори
Тръба преди 4 години
Ехх, Ганиелчето...
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Британската Югославия ще се разпадне. Британските сърби ще трябва да пуснат останалите народи на Британска Югославия.Ще признаем първи независимостта на Шотландия, както първи признахме Древна Македония, сегашна Северна Нова Македония.
3
6
 
6
 
! Отговори
SS преди 4 години
Дано това напрежение ескалира та да стане една война да постреляме малко.( Шега) Европейска армия не ноже да има,а дните на ЕС няма да са много.
2
3
 
21
 
! Отговори
Мевляна Руми преди 4 години
Напрежението в световен мащаб е предизвикано от агонията на задокеанските каубой. Не знаят как да се задържат на гребена нач вълната и изпачдачт в истерия.
1
4
 
13
 
! Отговори
339 преди 4 години
Ерудиран и точен коментатор,експерт в своята област,по света и у нас.Но...две -три петилетка вече не е зам министър.Представяйте го с днешна работа,или такава след държавната служба.Да е жив и здрав.