Лондон планира: Равни условия за имиграция - и за ЕС, и за Африка

Отношението към всички ще е еднакво, обеща Борис Джонсън
21 яну 2020 22:10, Елка Василева
160
Лондон планира: Равни условия за имиграция - и за ЕС, и за Африка
Борис Джонсън. Снимка: архив, БГНЕС

Британската имиграционна система ще стане по-равноправна след излизането на страната от ЕС, заяви премиерът Борис Джонсън на британско-африканска инвестиционна среща в понеделник.

В рамките на тази система отношението към всички хора ще е еднакво, независимо откъде идват те, каза Джонсън.

Съгласно неговия план, одобрен от парламента през декември 2019 г., Великобритания официално ще излезе от ЕС на 31 януари.

Днес гражданите на страните от ЕС се ползват от привилегията да живеят и работят в Обединеното кралство без виза, докато гражданите на останалите страни трябва за тази цел да отговарят на редица задължителни критерии, включително знаене на английски език, наличие на компания-спонсор и ниво на работната заплата, пише Би Би Си.

Освен това британската компания по правило не може да предложи работа на човек от неевропейска страна, без първо да разгледа заявките на кандидати от страни от ЕС.

Още по темата

След Brexit обаче това може да се промени и системата да бъде нова, подобна на тази в Австралия. Тя ще се прилага за всички трудови мигранти независимо от страната на произход.

Съгласно тази система кандидатът за работна виза ще получава точки за определени професионални или лични качества, например ниво на образование, специалност и т.н.

 Борис Джонсън вече говори за пълно преминаване към новата точкова система към януари 2021 г.

„Решавайки, че хората са по-важни от паспортите, ще можем да привлечем най-добрите кадри от цял свят, независимо къде живеят тези хора“, добави Джонсън.

Според Доминик Касиани, наблюдател на Би Би Си, всички основни британски партии като цяло подкрепят преход към миграционна система, която отчита на първо място навиците на потенциалните мигранти.

Въпросът е дали правителството ще пожелае някак да контролира миграцията, прилагайки ограничителен механизъм.

Реалната позиция на кабинета по този въпрос засега не е известна, ще стане ясна след 11 месеца.

През следващите седмици главната консултационна структура на правителството ще даде отговори на тези въпроси. Тогава ще стане ясно към какъв курс ще се придържа премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
29
 
! Отговори
Anon преди 4 години
... ако са по точкова система- черните ще го духaт яко... щото нито ще де класират за образование, нито за професионални умения. Но както казаха- вече е късно- Англия се е превърнала в маймунарник...
58
5
 
45
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Равни условия за бели и черни ?Браво ! Значи все пак имат напредък британците, защото доскоро африканците от бившите им колонии се ползваха с привилегии пред белите хора от Източна Европа.Аз не им вярвам обаче на англичаните.Те си обичат да ги плодят чернокожите.Тя и без това Великобритания вече е станала островът на маймуните.
57
4
 
15
 
! Отговори
До 98 преди 4 години
Империята не може да се възроди, щото само Индия ще им спука балона. Па за Америка да не говорим. По-голям шанс има българската империя да се възроди. Минимум 3 морета :).
56
17
 
9
 
! Отговори
ББ преди 4 години
разбирай...Империята се възражда,населяващите ЕСССР да го дух.т,да плащат на чиновници и бивши Източноевропейски бандити да правят схеми за кражби...да отнемат свободи на хората,да отнемата свободи на Съдебни системи...Европа се превръща във коптор обслужващ фашисти...поздравления за британските политици...аз се срамувам че съм европеец
55
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 95Ама вода имат а ти смърдиш! :)))))
54
15
 
7
 
! Отговори
панчо преди 4 години
До Анонимен 95че каквони е на нас черните?по бързо и по добре се интегрираме от всички бели източно европейци
53
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
африканските популации нямат трудовите навици и култура,които имат европейците------Верно ли? Мога да ти кажа, че има черни, които могат да ти скрият топката. Не са много, но ги има. Говорим за конкретни индивиди, не за средна статистика. Никой не е казал, че задължително ще взима черни вместо бели. Казва, че ще ги сложи на един кантар и...който става, става.
52
4
 
10
 
! Отговори
Petar, NY преди 4 години
До росенНе съм Юбер, но ползвам Юбер. В НЙ не можеш да си купиш бб гън, но в Текас можеш да си купиш автомат, ще си стоя в НЙ, благодаря. Държавите които изброи са васали на други държави (Канада на САЩ, Н. Зеландия на Австралия) или имат силно специфични икономики като петрол, банкерство и тн. Кое му е ненормалното на живота в УК сега? Икономиката се движи от големите градове които гласуваха за оставане а селата гласуваха за излизане и връщане назад.
51
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са откраднати, а са купени стари английски машини от Русия.
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 82По-добре пусни информация за перничаните къде биха могли да си мият краката!
49
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 87Ами първитите машини за фабрично производство на Балканите са откраднати от Русия - неоспорим факт......Бабо Гицке, руснаците излетеа у Космосу! СИТЕ ЛИ?
48
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да Руснаците са най големите изобретатели,комбайн, трамвая и задвижване на танка. Като прибавим и Българския чушкопек, заради нас и Руснаците е просперитета на света
47
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 82/84Няма нужда, задръж си "образувателните" вересии за теб си!
46
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 80По-леко с крокодила (руската дрога)
45
5
 
1
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Погледнете някои от коментарите тук,а после се обиждаме на проф.Хростов ,Джонсън,Фараж и дори Бойко.Никой не иска да се събуди и да поеме отговорност за съдбата си.Да се надяваме,че поне Македония ще просъяествива,като държава.
44
14
 
5
 
! Отговори
До 66 преди 4 години
Почти всичко в източния блок беше краден от запада. Като спряхте да крадете фалирахте.
43
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 66Не си падам по българските файлетони и напъни от сифончовци! Достатъчно съм образован за да ползвам за да знам колко сме "велики" българите и как трием *** от векове!
42
0
 
8
 
! Отговори
!!! преди 4 години
до 57За нашият референдум ли говориш.Ами жалко,че даваш подобен коментар.Ако не сте забелязали,в ЕС и в други държави по света има непрекъсната борба за спазване на закони.Не се разчита само на избори.Ще ти кажа как е в Германия,но погледни какво стана и в Румъния.В Германия всяка партия има активни членове,които държат сметка на депутати и кметове.Всеки град или квартал има някаква организация,която поставя определени искания.Ако кемта не ги спази.АДИО!А синдикатите!!
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз нямам пари за катък "Веселина", а пък за вас - не знам.
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли някой от Шумен?