САЩ призоваха Турция да спре газовите сондажи край Кипър

Така се нагнетява напрежение в региона
26 апр 2020 21:44,
49
САЩ призоваха Турция да спре газовите сондажи край Кипър
Снимка: Pixabay

Съединените щати призовават Турция да спре сондажите на газово находище в Кипърската изключителна икономическа зона (ИИЗ). Това заяви в интервю за вестник Phileleftheros посланикът на САЩ в Никозия Джудит Гарбър, цитирана от TACC.

Още по темата

"САЩ са наясно със съобщенията, че турският сондажен сондажен кораб "Явуз" е пристигнал на 20 април в района, който Кипър обяви за изключителна икономическа зона. Призоваваме турските власти да спрат тези операции и продължаваме да призоваваме всички страни да избягват стъпки, които увеличават напрежението в региона", - каза тя.

Според Гарбър, „САЩ са дълбоко загрижени от скорошните доклади за плановете на Турция да сондира във води край бреговете на Кипър“. "Тази провокативна стъпка нагнетява напрежението в региона", заяви ръководителят на американската дипломатическа мисия.

Гарбър отбеляза, че развитието на ресурсите на Източното Средиземноморие трябва да улесни сътрудничеството и да постави основата за трайна енергийна сигурност и икономически просперитет в региона. "Ние продължаваме да вярваме, че нефтените и газови ресурси на Кипър, както и всичките му ресурси като цяло, трябва да бъдат справедливо разпределени между двете общности", заяви американският дипломат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
13
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Призовавам Доналд Тръмп и Американския Сенат, да отпуснат 10 Милиарда Помощ на България ,Аз, призовавам, но на кого му Пукка,Та, и САЩ да призовава , да призовава,Само се излага като кифладжияХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
7
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Призовават. Ама това не е бананова република и не е длъжна да ви слуша.
6
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От САЩ са загрижени, защото в проекта не участват америакнски фирми. Следователно това е недемократично, руши основите на пазарната икономика и принципи, погазва човешките права и е тоталитарно !
5
8
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Ердоган Си Пуска Сондите ,А Американските Самолетоносачи,Гледаха, Гледаха и - Избягаха - Пушек се Вдигна,От * САЩ.викат - Ние сме САЩ *,Да, Вие сте САЩ , но Ердоган се Гаври с Вас ,А Вие само Зяпатее,ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
4
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Султан Реджеп е хвърил око на всички територии,в които е била Османската империя.
3
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия *** нищо не могат да направят Ердоган е велик.
2
4
 
13
 
! Отговори
:-) преди 4 години
Свободен пазар, либерален капитализъм и евроатлантически ценности!
1
5
 
20
 
! Отговори
dah takkar преди 4 години
да и след това сащ да ги използват,ама няма такива буда ли вече