Ким Чен Ун обеща да засили военния капацитет на Северна Корея

Според анализатори става дума за ядрените способности на КНДР
Обновена: 7 яну 2021 13:10 | 7 яну 2021 13:10, Елка Василева
16
Ким Чен Ун обеща да засили военния капацитет на Северна Корея
Снимка: БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун обеща да засили военния капацитет на страната си, предаде Франс прес.

В доклад, представен днес на конгреса на управляващата Корейска трудова партия, започнал вчера в Пхенян, Ким се ангажира да повиши "отбранителните способности на държавата на едно по-високо ниво и да набележи цели в тази насока, които да бъдат постигнати", съобщи КЦТА.

Севернокорейската официална информационна агенция не спомена нищо за ядрени оръжия, нито уточни естеството на целите, които ще трябва да бъдат постигнати в областта на отбраната, отбелязва АФП.

Още по темата

Според анализатори обаче идеята на Ким е ясна и означава засилване на ядрените способности на Северна Корея.

Това обещание бе дадено от севернокорейския лидер две седмици преди встъпването в длъжност на новия президент на САЩ Джо Байдън.

При настоящата американската администрация след размяна на обиди и заплахи за ядрена война американският президент Доналд Тръмп и Ким Чен Ун се срещнаха три пъти. Срещите им обаче бяха колкото исторически, толкова и символични, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

Напредък по трънливия въпрос за севернокорейската ядрена програма и по тази за балистични ракети не беше постигнат. Преговорите по тези теми са в задънена улица след провала на втората среща на двамата лидери през февруари 2019 г. в Ханой. Причината за блокажа е липсата на консенсус по отстъпките, които Северна Корея трябва да направи в замяна на вдигането на международните санкции срещу нея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2Папагалът Коко, когото показваха тези дни, има повече ум от теб. Никой не пасе трева в КНДР! Не преяждат, но не гладуват! Много добре помнят геноцида, който им устроиха янките през войната. Затова създадоха армия в първата петица на армиите на Земята.Затова Щатите няма да посмеят да воюват с тях! Tempora mutantur!
10
1
 
3
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Да живее МАРШАЛ КИМ ЧЕН УН !!!!!!!!!!! Най-великият ръководител и държавник в света!!!!!!!!!!
9
2
 
3
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 3 години
Ким Чен Ун - рядко интелигентно и умно момче,пардон.... политик и родолюбец !!!
8
0
 
1
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До до ДДРОнегЯ като си им фен, *** при тях !!!А пък не съм длъжен да вържа лудите, има си кой, не се безпокой !!!Никой не е най-голям, и никой нищо материално няма да си вземе от тоя свят !!!
7
1
 
7
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Че са ненормална династия спор няма, но те много добре видяха какво се случи с Кадафи и Садам, с Египет, Афганистан, Сирия, Венецуела прочие "освободени" страни. Ким Чен Ир беше на косъм да се раздели с ракетите при Клинтън, обаче дойде малкия Джорджи и му отвори очите. Ракетите са единствената гаранция за суверенитет. Помните "ос на злото"? Така им викаше Буш Ирак Иран Сев.К.Ирак изгоря, ама Иран и СК си имат ракетни, и затова са свободни, но с "лоши и зли" диктатори. ;)))
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво това е радостна новина за нашите соцаджии фенове на Северна Корея :))))Сега и Путин ако тества някоя ракетка и направо ще запърхат от екстаз хаххахаа
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е държава а не измислена като Северна Македония.
4
2
 
4
 
! Отговори
до ДДРОнег преди 3 години
Ми *** ги вържи като си толкова отворен!
3
6
 
11
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Истински колос на съвременната патриотична политика и държавност !! Това е великия Маршал Ким Чен Ун !!!! Жалко , че тази прекрасна страна е толкова далече ,за да я посетим и опознаем чудесния севернокорейски народ.....
2
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народа му нека пасе и преживя трева по поляните щото друго за ядене няма,ама важното е дрънкаме оръжия.Що ли ми напомня тая логика на рушката.
1
9
 
8
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Тоз и неговите подчинени са луди за връзване болщевици !!!