72 души са загинали при безредиците в ЮАР

Военните помагат на полицията да въдвори ред
14 юли 2021 07:07, Ния Христова
12
72 души са загинали при безредиците в ЮАР
Снимка: БГНЕС
Броят на жертвите на безредиците в Южна Африка е нараснал до 72, след като насилието обхвана части от страната след въдворяването в затвора на бившия президент Джейкъб Зума, предаде БГНЕС.
 
Би Би Си публикува кадри на бебе, изхвърлено от майка си от сграда в Дърбан, която беше погълната от пламъци след като магазините на приземния етаж бяха ограбени.
 
Военните опитват да помагат на полицията да въдвори ред след началото на недоволството миналата седмица и зачестилите случаи на грабежи и насилие.
 
Южноафриканската полиция посочва в изявление, че е идентифицирала 12 души, които са заподозрени в провокиране на безредиците, и че общо 1234 души са били арестувани.
 
Президентът Кирил Рамафоса нарече случващото се едно от най-тежките прояви на насилие, наблюдавани в Южна Африка от 90-те години на миналия век, преди края на апартейда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Берат, няма лабаво.
5
0
 
5
 
! Отговори
Пациент преди 2 години
На времето ЮАР не отстъпваше на САЩ,Канада и Австралия по нищо.Имаше си собствена икономика и стандарт.Много европейци оставиха родините си зад гърба си,и заминаха за ЮАР.Но после какво стана????? Един млад човек в Англия,работещ на строеж споделя: ,,Докато съм бил на работа,някакви хора са влезли в къщи и са убили майка ми за един чифт маратонки.Не пожелах да остана в тази държава."
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И България върви на там. С чалгаджии които не си знаят историята и традициите и ги интересува нищо освен да им влиза отзад е гати и държавата. Слушайте свави,тошко и чорапа. Алтернативата или този който уж мисли за България тиквон неможе и едно изречение да каже като нормален. Каква нация сме? Ами минала Европейска и бъдеща Африканска.
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато власта се даде на простата и неука маса сеполучва нещо такова. Това е все едно *** да оправлява маймуни и да искате да има напредак.Белите масово бягат от ЮАР и с право, там е диво, там е развъдник за спин, болести и ниско интелигентни ***
2
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди 20 години това беше най-богатата и уредена държава в южното полукълбо на Земята!
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е бъдещето на Европа и Америка.Либерализмът не прощава.