САЩ удари по позициите на талибаните

Атаката е предприета в подкрепа на правителствените сили
14 авг 2021 21:21, Нели Христова
46
САЩ удари по позициите на талибаните
Снимка: БГНЕС

Самолети на ВВС на САЩ удариха позициите на движението на талибаните близо до летището в град Кандахар в южен Афганистан. Това съобщи катарската телевизия Al-Jazeera. Според нея в редиците на талибаните има загинали и ранени.

Атаката е предприета в подкрепа на правителствените сили, защитаващи се в района.

По-рано афганистанските военновъздушни сили нападнаха талибанските войски, атакуващи град Мазари-Шариф, административен център на северозападната провинция Балх. В резултат на това, според Министерството на отбраната на Афганистан, са убити 33 бойци.

В петък правителствените сили убиха над 170 радикали в битки и въздушни удари.

Привържениците на талибаните поеха контрола над 21 от 34-те провинциални центъра в Афганистан през последните дни. Говорителят на талибаните Забихула Муджахид обявиднес завземането на двата основни града в източните провинции Пактика и Кунар - Шаран (на около 200 км от Кабул) и Асадабад.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
2
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ! преди 2 години
До АнонименАБЕ СКАПАН ЛИБЕРАЛЧО, народ е казал за американците" ДОЙДОХА КАТ АРСЛАНИ И БЕГАХА КАТ ***! Примери бол: Виетнам, Камбоджа, Сирия, Ирак, сега Авганистан и Африка!
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Тома Томов Неверни, "Като гледам на снимката са ударили някакъв сиромах дето си е пренасял покъщнината"--------------------------------------------------------------------------------- Запазена марка. Така правят винаги и навсякъде. В Сирия пиндостанските ВВС няколко години воюваха с Идил като стреляха по болници и багери. А Идил напредваше.
23
1
 
1
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
Време сега и Путин и Китай да завземат по нещичко. Защо не и Иран. Тъй де, сега им се е паднало. Докато е пак сенилното спи. Както по времето на О'Байдън.Путин едва ли ще се задоволи само с подаръка СП2 и цените на горивата. А китайците не нахалост купуват шедьоврите на Хънтър за милиони.
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези които сега стрелят по талибаните да не се чудят ако ги одерат живи.
21
2
 
10
 
! Отговори
Тома Томов Неверни преди 2 години
Като гледам на снимката са ударили някакъв сиромах дето си е пренасял покъщнината
20
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 15 Вярно е, че почти са се изтеглили, но преди окончателно да се изтеглят, ще го натеглят яко на оная ***, за да се откаже от превземане на държавата. Американците пипат много дидадктично и порядъчно в подобни случаи: ако убият американец, останалите изравнят със земята цял град, или едно око, за хиляда очи. Разполагат с технологии от последна генерация и ги използват по предназначение. Нещо напротив? Lol
19
1
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
А после ще има делчо спасов,все пак маковите полета носят огромна печалба.
18
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Future Руснаците - крепостни мужици, американците - супермодерни. Интересно къде поставяш себе си в тази класация?
17
18
 
4
 
! Отговори
Future преди 2 години
Муджахиддините бяха приятели на Рейгън, който им даде ракетите "Стингър", с които те свалиха 800 хеликоптери на крепостните мужици, в резултат на което мужиците се оттеглиха от Афганистан като наа..кани. Талибаните са ислямисти и никого няма да видят победа. Рано или късно Америка ще ги срази със супер модерните си оръжия. В нета имаше един запис от април 2014 г. , на който се вижда плазмената летяща чиния TR-3B /Astra с ядрен двигател да атакува оръжейни складове на противника лазерно оръдие.
16
3
 
2
 
! Отговори
Алоу Веселината преди 2 години
Внимавай какво пишеш, моето момиче...
15
2
 
9
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Пускайте 1 атомна бомба да не идват тука талибаните :)))
14
3
 
23
 
! Отговори
SS преди 2 години
Все едно ! Талибаните ще превземат Афганистан и ще влязат в Кабул.Сащ си позволяват въздушни удъри защото знаят че бунтовниците нямат ПВО.
13
13
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Талибаните ше ударят СрАЩ като на 11 септември :)))
12
7
 
9
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Днеска бурки у Афганистан утре у СрАЩ :)))
11
19
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Смъртъ за Байдън евреина! Смъртъ за Тръмп евреина! Смъртъ за Путин евреина ! Смъртъ за Фашистка Германия! Да живее Българо-Френско-Италианската свята Келтска Держава! Да живее Галия Безсмъртна! Да цивее ЕТА!Да живее ИРА! Да живее Животът!
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нали уж се бяха изтеглили.
9
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сега разбирам защо 2рата световна война са разхвърляли запалими играчки за софийските дечица. за да те считат за човек, не е достатъчно че *** те е родила.
8
15
 
11
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Смъртъ за Турция ! Смъртъ за Изсраел! Китай ще ви върне в kenефа. , от който сте пръкнали. Смъртъ бавна и мъчителна за вас, евреи!
7
9
 
12
 
! Отговори
бай Дънчо преди 2 години
Ама сигурно ли е, че са ударили талибаните? Щот' предпочитат обикновенно да пуцат по сватби! Било по сигурно
6
14
 
0
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
Не , булка, по-умен съм от него. И по-вече бия. Да те намеря ли по IP адрес? Няма да се оплакваш после, нали? Не пали с кибрит в сламата, че ...