Германия смята ядрената енергия за опасна

Берлин се обяви против тя да е част от енергийната политика на ЕС
Обновена: 3 яну 2022 16:23 | 3 яну 2022 16:18, Веселина Йорданова
162
Германия смята ядрената енергия за опасна
Снимка: БГНЕС

Германското правителство заяви днес че смята за опасна ядрената енергия и се обяви против предложенията на Европейския съюз тя да остане част от щадящата климата енергийна политика на Европа, предаде Асошиейтед прес.

Германия ще изключи в края на годината последните си три атомни електроцентрали и ще спре постепенно употребата на въглища до 2030 година. В същото време съседна Франция се стреми да модернизира съществуващите реактори и да изгради нови, за да посрещне нуждите си в сферата на енергетиката.

Берлин смята да разчита основно на природен газ, а в последствие да го замени с по-незамърсяващ природата източник на енергия.

"Смятаме ядрената технология за опасна", каза пред репортери в Берлин правителственият говорител Щефен Хебещрайт. Той отбеляза, че въпросът какво да се прави с радиоактивните отпадъци остава нерешен.

Хебещрайт каза, че Германия "отхвърля изрично" предложението на Еврокомисията атомната енергия да е част от зеленото бъдеще на Европа и че обмисля какви стъпки да предприеме по този въпрос.

Защитници на околната среда критикуват курса на Германия към употребата на природен газ, който също като въглищата произвежда въглероден двуокис при изгарянето си, макар и по-малко. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А по правилно е да се каже, че и Германия престана да смята. По сметки, ядрената енергия е доста по зелена, от повечето алтернативни. Следва, че цялата патаклама за вятър, солар и подобни е политическо, и то преследва скрити цели. Много напомня поставянето на Германия, в ситуацията на икономически зависимости от преди Първата световна война. Въпрос на време е, след сериозните последствия от тези решения, в Германия да се появи новия Хитлер. Натам историята се повтаря.
88
0
 
2
 
! Отговори
Пророк Антиваксарии преди 2 години
Когато си във ЕС -клуба на богатите НО си най--бедния ,не най-богатия ще бъде на тъмно и студено ,а НИЕ ! далеч съм от идеята ,че германците ще са на тъмно и студено ,за нас ми беше мисълта .
87
0
 
3
 
! Отговори
Пророк Антиваксарии преди 2 години
Както и да го въртим ключа за това какво ще се прави напред е във броя на населението и миграция и замърсяване и изхранване е право пропорционално на броя --няма човек няма проблем . ние сме пречлата и проблема във задачата спасяване на каквото е останало и по точно нашата численост . чрез замърсяването идва отслабване на имунитета и по-лесно възникване на пандемии ,но пък сме напред със медицината и пречим на природата сама да се отръска от нас и да регулира числеността на популацията .
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Немците имат наследени от бабите и дедовците 4 трилиона по банките. Докато не ги изядат и изпият няма да стане нищо.
85
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А аз що мисля че германското автомобилостроене е много по опасно от атомната енергетика ??? То германското автомобилостроене не е ли убило няколко пъти повече хора по пътищата от атомната енергия или пак фактите не са важни а нацистите ??? И нали загубиха войната ? Що пак те са пред фактите ? ЕС да не им е четвъртия райх ???
84
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Немците са про сти и мързеливи не представляват никаква опасност
83
0
 
3
 
! Отговори
Германия преди 2 години
Много фирми са почти банкрутирали и се изкупуват от частни инвеститори, скакалци. Всички с енергоемки производства ще фалират в следващите 3-4 години.
82
0
 
5
 
! Отговори
До 90 Цъ преди 2 години
Чупката бе зеленяк
81
0
 
6
 
! Отговори
Пророк Антиваксарии преди 2 години
Ако намалят до 2050 г населението на земята до 3- 3.5 милиарда има някаъв шанс ,но станае ли 12-15 милиарда до 2050--60 живите ще имат проблем .Има много варианти които се смятат да бъдат въведени за тогавашните хора ,но като съм чел за някои си викам, че най-доброто време за живот е било до края на 80-те във западна европа .Във момента обществата във сянка се чудят как и какво да правят ,че те самите да удържат нещата и то така, че те да са отгоре ,а другите да се откажат от много свободи .
80
2
 
9
 
! Отговори
долу ЕС преди 2 години
германия просто иска да смаже европа икономически нищо повече. имат си с море и от там ток, който е по скъп от аец вец и т. н. просто искат тока в ес да стане като техния, за да няма никой предимство пред тях по себестойност.
79
0
 
8
 
! Отговори
Пророк Антиваксарии преди 2 години
АЗ смятам, че стоенето на студено и тъмно не е много за предпочитане !
78
6
 
3
 
! Отговори
Цъ преди 2 години
Знаете ли за колко милиона години се разпада обогатеният Уран????????????
77
3
 
3
 
! Отговори
Шах преди 2 години
Най умните в Европа живеем най мизерно.
76
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Меркел разруши Германия. Това сега са само постмеркел симптомите
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 78 Статистиката ти е вярна, но не пренебрегвай и руските водни централи. Само Саяношушенската ВЕЦ по мощност е 10 пъти колкото ТЕЦ Марица Изток 2.
74
1
 
10
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
На германците трябва да им стане ясно, че нулевите емисии на този етап вървят ръка за ръка с нулеви доходи! Като се хванат за зелено и ще се хванат за палците. Това разбира се си има и добрата страна - вече няма да са притегателен център за афроарабска инвазия.
73
0
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Кажи му немец и не го обиждай повече.'
72
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германците унищожават собствената си индустрия. Правили са го вече поне 2 пъти.
71
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да им изпратим на германците нашите професори с големи пеликански гуши дето са завършили в съвеЦкия съюз да им обяснят колко е безопасен руския мирен атом.
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имат демографска криза, която ще компенсира загубените работни места. Набор 1965 е последния от бейби бумерите и се пенсионират най-късно в идните 10г. До тогава ще се види в ЕС, кой кум, кой сват и кой на булката брат.