Германия смята ядрената енергия за опасна

Берлин се обяви против тя да е част от енергийната политика на ЕС
Обновена: 3 яну 2022 16:23 | 3 яну 2022 16:18, Веселина Йорданова
162
Германия смята ядрената енергия за опасна
Снимка: БГНЕС

Германското правителство заяви днес че смята за опасна ядрената енергия и се обяви против предложенията на Европейския съюз тя да остане част от щадящата климата енергийна политика на Европа, предаде Асошиейтед прес.

Германия ще изключи в края на годината последните си три атомни електроцентрали и ще спре постепенно употребата на въглища до 2030 година. В същото време съседна Франция се стреми да модернизира съществуващите реактори и да изгради нови, за да посрещне нуждите си в сферата на енергетиката.

Берлин смята да разчита основно на природен газ, а в последствие да го замени с по-незамърсяващ природата източник на енергия.

"Смятаме ядрената технология за опасна", каза пред репортери в Берлин правителственият говорител Щефен Хебещрайт. Той отбеляза, че въпросът какво да се прави с радиоактивните отпадъци остава нерешен.

Хебещрайт каза, че Германия "отхвърля изрично" предложението на Еврокомисията атомната енергия да е част от зеленото бъдеще на Европа и че обмисля какви стъпки да предприеме по този въпрос.

Защитници на околната среда критикуват курса на Германия към употребата на природен газ, който също като въглищата произвежда въглероден двуокис при изгарянето си, макар и по-малко. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народ който сам си избира крайно либерални лидери не се нуждае от война за да стигне до просяшка тояга. Сами си го искат и сами ще си го получат. Помнете ми думите Германия ще обеднее здраво до 2035г, когато трябва да постигнат нулеви емисии.
68
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Председателката на Зелените - Аналена Бербок, която сега е външен министър беше казала в предизборната си кампания, че ако температурата се повиши с 1. и не знам колко градуса и децата в Германия няма да доживеят до 40 години, всички ще умрат. И германцте се страхуват да не умрат и и вярват.
67
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ядрената енергия е опасна, газта е лоша, тъй като я доставят лошите руснаци, въглищата не са екологични... Какво остана? Да се топли на фотоволтаици, а когато няма слънце - на свещи. И после се чудим защо тока стана с космически цени.
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия произвежда около 30% от електроенергията си от въглища. В Русия само 13% от ел енергията е от въглища, другото е АЕЦ и газови централи които са много по чисти, а АЕЦ е без въглеродни емисии. Ако признаят АЕЦ за зелена енергия Русия изведнъж ще се окаже най-зелената страна и Германия и целия ЕС ще трябва да плащат милиарди въглеродни квоти на Русия според правилата които самите ЕС са измислили и договорите които са подписали за въглеродни квоти.
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЪРЛИН ДА СИ ГЛЕДА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИТЕ ТЪПИРИ
64
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ей за това ли синчетата на меркелица от афганистан и сирия с тапиите за ядрени физици стоят по цял ден в парковете задяват моми и дърпат козче.
63
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дойчовците не могат да си прескочат сянката. От една страна затварят функциониращи централи за по 4 милиарда евра, а от друга да подкрепят с фондове строежа на нови в ЕС.
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нищо уши фон ботокс и мъжкият меркел че попръцкват и че има биогаз. германците освен че ше го душат че могат и да го гледат как свети в тъмното. важно е само да не се гори че цапа с въглерод. па и французите нали имат атомни централи. че ги натиснат да продадат малко ток да може синовете на меркел в тъмното да търсят руси снахи и невести и да не вземат да налетят случайно на некое дете на кривоносите.
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макарона е много мек за да държи швабите из късо. Ерик трябва да дойде сега през май и да видим вурстоедите какво правят.
60
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Френските банки копуват газ на борсата за да дигнат цената за германците. Не е ли така?
59
0
 
10
 
! Отговори
hahah преди 2 години
В крайна сметка швабите не могат да застанат срещу всички в Европа. А всички знаем какво става в такива случаи...
58
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Франция е единствената атомна сила на ЕС и няма да позволи на дойчо да и се изходи на метеното.
57
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От година на година атомните централи стават все по-безопасни и аварии от рода на тези в Чернобил и Фукушима вече са невъзможни. Даже 5-ти и 6-ти блок на АЕЦ Козлодуй по отношение на безопасността са на много по-високо ниво от това при построяването им. А иначе от вятъра и мъглата много файда няма.
56
1
 
7
 
! Отговори
зз преди 2 години
Германия просто се опитва да изнуди Франция да подкрепи включването на природния газ към "незамърсяващите" източници на енергия.
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами Германия си има тръба за газ ,защо да се напъва за ядрена енергия.В един момент ЕС е орел рак и щука...
54
0
 
18
 
! Отговори
Хонекер Рахе преди 2 години
Ако искаш да разрушиш една индустрия до основи, вкарваш зелените в правителството.
53
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Немците си търсят белята и ще предизвикат енергийна криза по този начин.
52
0
 
5
 
! Отговори
проф. Мяучи преди 2 години
Немските хо мо та плащат на *** а *** плащат после с тия пари да та коват про стит утки ето ви как се разпространява СПИНА.
51
1
 
0
 
! Отговори
Грег преди 2 години
По соца сме имали 57 уранови мини. Имаме залежи за производство на ядрено гориво сигурно за няколко хиляди години работа на 2-3 блока. Въпросът е колко ще се изпонатровим и кой ще преработва рудата. От друга страна атомната енергия е чиста. Трябва обаче да имаме мощности, които ползват и руско и западно гориво, че сега сме на единия бряг, обаче след десетилетие кой знае...
50
1
 
6
 
! Отговори
Хм преди 2 години
То светът е на ръба на ядрена война, те се закахърили за централите... Нека се поохладят тая зима, може да размислят.