Токаев наредил да се стреля без предупреждение срещу "терористите"

Не можем да преговаряме с престъпници и убийци, заяви той
7 яну 2022 12:22, Нели Христова
126
Токаев наредил да се стреля без предупреждение срещу "терористите"
Снимка: БГНЕС

Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев издаде заповед за откриване на огън „по терористите“ без предупреждение по време на обръщение към нацията.

Президентът също така заяви, че казахстанските власти нямат намерение да преговарят с терористи.

"В чужбина се отправят призиви към страните да преговарят за мирно разрешаване на проблемите. Пълна глупост! Какви преговори могат да се водят с престъпници, с убийци? Имаме си работа с въоръжени и обучени бандити", каза Токаев.

Казахският лидер каза, че главният град на републиката е бил нападнат от 20 000 "бандити" и изказа "специални благодарности" на Путин за изпращането на войски.

По време на размириците в Казахстан са пострадали около 519 търговски обекта, ресторанти, транспортни съоръжения, както и банкомати, се казва в изявление на Националната предприемаческа камара.

"Щети са нанесени главно на предприятия в търговията, ресторантьорството, транспорта, услугите и финансовия сектор (особено на банкомати)", се казва в доклада.

Понастоящем започна доставянето на миротворци от силите на ОДКС. Група от над 70 самолета "Ил-76" и пет самолета "Ан-124" денонощно доставя части от руския контингент на силите на ОДКС в Казахстан, съобщи генерал-майор Игор Конашенков, официален представител на руското Министерство на отбраната.

"Създадената от руското министерство на отбраната въздушна група от над 70 самолета Ил-76 и 5 самолета Ан-124 денонощно доставя в Казахстан части от руския контингент на мироопазващите сили на ОДКС", се казва в изявлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
11
 
! Отговори
Шизократ преди 2 години
Либерал-джендай демокрадците, наричат всеки противник на възгледите им комунист. Много безлично, безидейно и антидемократично бе, питеци. Комунизмът умря, днес властва демонът на демократичната диктатура, но деволюти, никой не Ви брои за живи... Под дъното сте, подеволюционни единици сте, пример за синдрома на Дънинг-Крюгер. Агресивни, неуки, нещастни и отхвърлени. Без идея и интелект. Редуценти
21
5
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
СЕГА НАЙ-ВАЖНОТО Е ДА ПАДНЕ ЕРГОГАН И С ТОВА ЩЕ СЕ ПОЛОЖИ НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ КЪДЕТО РЕЖИМА И ТАМ ЩЕ ПАДНЕ ДО 2030-ТА АКО ИРАН ПУСНЕ ГАЗ КЪМ ЕС КОЙТО ОТКАЗВА ДА ПУСНЕ , ЗАРАДИ ЕРДОГАН СУНИТА А ТЕ СА ШИИТИ И СЕ МРАЗЯТ
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
такаев не е увеличил газта, газта е на западни компании , там привличането на инвестиции е като тука страшни спекуланти даже си намат и кевр
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е защото са намерили 3-4 обезглавени полицаи , казахите не си поплюват
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "В сащ ги е яд ,че не им минават номерцата с платените терористи !" Напротив, минаха им, но си обратното на остър за да разбереш.
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руското военно разузнаване вече е там, нов майдан.
16
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В сащ ги е яд ,че не им минават номерцата с платените терористи !
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На война предупреждаваш ли врага ?
14
10
 
8
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ТАКАЕВ Е ПЪТНИК. ЩЕ МИ ОВЕЛИЧАВА ГАЗА ОТ 24ст. НА 48ст.. ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ
13
12
 
17
 
! Отговори
Европитек преди 2 години
Когато Пиночет избиваше хиляди невъоръжени на стадиона, демократ-терористите ликуваха...Днес плачат, вият, жалят, че в Казахстан избиват въоръжени терористи и престъпници... Велика низост, джендаи
12
4
 
18
 
! Отговори
Правилно.. преди 2 години
Всички тюркски народи всъщност са племена и демокрация там не върви и няма да върви поне още 300 години. Рано им е още за демокрация.
11
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ми е интересно след като Токаев вече напусна поста президент и вече потушиха "терористичните атаки" дали ще има нови избори без присъствието на танкове или ще каже "аз се базиках и няма да си ходя" и ще натири едни 100-200 хиляди из затворите щото са "терористи" и още 300 хиляди щото са "семейства на или подкрепят терористи". Как мислите? Аз понеже е комунист залагам на второто.
10
3
 
6
 
! Отговори
Хот преди 2 години
АаТерориста май е той а ?
9
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С "демократизатори" по "демократичному".Уроците от *** Окрайна са научени.В Беларус също не им се получи.
8
7
 
28
 
! Отговори
ВГЗТИ преди 2 години
Съвсем демократично, браво започнаха да използват методите на запада. Все още са назад, в Капитолия избиваха невъоръжени, а в Алмати терористи с автомати, но ще наваксат. Мир и свобода за Казахстан, унищожение на ислямско-американският тероризъм. Диктатурата на демократите умира. Безценно.
7
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 години
ДО BobА в Капитолия, колко служители бяха убити от протестиращите?
6
6
 
7
 
! Отговори
Bob преди 2 години
До 1. Ако не се лъжа при атаката на 6ти Януари има 5 умрели човека. В Казакстан колко? Не мисля, че тези цифри са "същите".. или за теб е се тая дали ще умрат 5 или 500? Щото аз имам 1 живот и повече от 1 убит е много за мен!
5
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ММММдааам точно по комунистически. Всички които не ме харесват са тайни агетни, шпиони, терористи, войници на врага итн. Не може да бъде такова нещо някой да не е доволен от мен, аз много съм си доволен от себе си и имам 100% одобрение от всичките ми приятели, тоест врагове отвън ще да са. Съответно ще ги наредя на площада и ще ги застрелям, за да гледат другите врагове отвън да не си мислят да го повторят. Накрая ще свърши като Чаушеско и тоя ***, ама Путин ще направи втора Чечня
4
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 години
Пред белия дом стреляха по невъоръжени хора, и ЕС мълча, а тук стрелят по хора, които обезглавяват служители на реда, но ЕС е много деен.
3
18
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
И ТОЗИ ПРЕЗИДЕНТ ЩЕ ИЗБЯГА ПРИ ГОСПОДАРЯ СИ ФАЛШИВИЯ ПУТИН!