В Казахстан са задържани около 4000 души заради безредиците

Миротворческите сили ще останат за кратък период в страната
8 яну 2022 08:58, Елка Василева
124
В Казахстан са задържани около 4000 души заради безредиците
Снимка: архив, БГНЕС

Правоприлагащите органи на Казахстан вече са задържали около 4 000 души, определяни от властите като терористи. Това съобщиха източници от Министерството на вътрешните работи в централноазиатската страна.

Най-много арести са извършени в Алмати, където „по време на специализирана операция е потушена дейността на над 100 души“.

Още по темата

От министерството са докладвали, че „всички правителствени сгради са взети под контрол, полицията поддържа обществения ред, а бойните части работят нормално“, предаде БНР.

Задържаните може да бъдат осъдени на доживотен затвор.

От ООН и НАТО призовават за спазване на правата на човека в Казахстан след изявлението на президента Касим-Жомарт Токаев, че най-големият град в страната - Алмати, е бил атакуван на вълни от 20 000 бандити и терористи, с които няма да се водят преговори, а ще бъдат унищожени.

Съединените щати, както и редица европейски държави, също апелират всички страни да се въздържат от насилие.

Токаев съобщи на страницата си в Twitter, че изпратените в страната му миротворчески сили от Организацията на договора за колективна сигурност ще останат за кратък период от време, докато ситуацията не се стабилизира.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
10
 
6
 
! Отговори
Следващата преди 2 години
Ислямска пролет ще е в Казахстан.
32
8
 
11
 
! Отговори
???? преди 2 години
Kaк се наричат хора, които палят коли и сгради, имат пистолети и хвърлят коктейли "Мол.отов"??Прав е президента...........това са терористи...........искат преврат............с пари от чужди държави!!С терористи не се преговаря!!!
31
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западните режисьори малко да променят сценария с тия цветни революции!!!Станаха много предсказуеми!!
30
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майдан в Казакстан няма да има...............ясно е!!!
29
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако протестираш защото ти вдигат цените си "терорист". Ако си трайкаш и плащаш си примерен гражданин. Гарантирано от Путин. Той ни изработи яко и нас да си изберем президент Радеф и правителство на Радеф. С малко пропаганда и пари ги направи популярни. После ни вдигна цените. Сега ако не бяхме в ЕС и се вдигнехме на бунт щеше да праща войска да пази Радеф от разбунтувалите се терористи в България.
28
2
 
2
 
! Отговори
до 43 преди 2 години
Виновен е до доказване на противното.
27
2
 
7
 
! Отговори
До 41 преди 2 години
кирил Петков не е виновен.................държавата отдавна е разпродадена на чужди фирми........Костов , Кунева и т.н.30 години спахте..............така ви се пада..........ще си останете най-бедните в Европа!!!
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България протести няма. Хората се радват на хиперинфлацията. Никой не протестира. Харчат си на воля спестените пари. До няколко месеца ще е така. След това ще видим ПП ПРОДЪЖАВАМЕ ПОСКЪПВАНЕТО дали ще арестуват протестиращите, които ще излезнат с камъни да бият Кирчо и Кокорчо.
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Бъгария протести няма. Хората се радват на хиперинфлацията. Нико не протестира. Харчат си на воля спестените пари. До няколко месеца ще е така. След това ще видим ПП ПРОДЪЖАВАМЕ ПОСКЪПВАНЕТО дали ще арестуват протестиращите, които ще излезнат с камъни да бият Кирчо и Кокорчо.
24
5
 
10
 
! Отговори
Ralica преди 2 години
Само амбриажи ли ще пишат тук? ООН и ХАТО, за какви права брущолевят, за права на *** който реже глави? Е няма да стане втора Сирия, въпреки напъна на краварите, не се получи и изненада преди преговорите,само сега Казахстан стана напълно зависим от големия брат.
23
2
 
8
 
! Отговори
да ви е познато преди 2 години
на *** да поясня че /и там има борса , в момента разследват над 150 компании за съгласувани цени , например на борсата с ръст от 1 процент те правят увеличение с 5 процента
22
13
 
8
 
! Отговори
4000 преди 2 години
"терористи" според техния диктатор. Някой хора никога не бива да бъдат допускани до властта
21
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При нас ще е достатъчно да приберат около 2000 от най-близкото обкръжение на Фигуранта и Канадеца и цените на тока и парното ще паднат веднага двойно
20
16
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВЪВ МОМЕНТА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВОЙСКА Е ОКУПИРАЛА КАЗАХСТАН КАКТО Е ОКУПИРАЛА И СИРИЯ! ПАДНЕ ЛИ РЕЖИМА НА ЕРДОГАН В ТУРЦИЯ ЩЕ ПАДНЕ И ЦЕНАТА НА ПРИРОДНИЯ ГАЗ САМО НАБЛЮДАВАЙТЕ ! ПУТИН
19
19
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ В МОМЕНТА ИЗБИВА НАСЕЛЕНИЕТО НА КАЗАХСТАН КАКТО ИЗБИ И НАСЕЛЕНИЕТО НА СИРИЯ!
18
3
 
8
 
! Отговори
Учуден преди 2 години
Абе какви режими ви гонят има безредици заради високите цени
17
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е протест! А не мълчаливите сбирки в Европа покрай Ковида. Да не го ворим в Бг колко сме смешни. Ако 200 000 в тази сържава грабнат лопатите ,тогава ,ще е съваем друго.
16
15
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
РЕЖИМИТЕ В БЕЛАРУС, СИРИЯ , КАЗАХСТАН И КЪДЕ ЛИ ОЩЕ НЕ ,СА САМО ЖИВИ ЗАЩОТО РЕЖИМА В КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е ЖИВ! ПАДНЕ ЛИ РЕЖИМА В ТУРЦИЯ ЩЕ СЕ ПОСТАВИ НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА РЕЖИМА В КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ !!!
15
3
 
13
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Всяка власт се крепи върху страха и терора над собствения си народ.
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия ако бяха вьв бьлгария не ми се мисли какво щеше да е с тия цени на всичко