Великобритания снабдява Украйна с противотанкови ракети

Отряд британски войници ще помогне в обучението на украинците
18 яну 2022 13:58, Елка Василева
66
Великобритания снабдява Украйна с противотанкови ракети
Снимка: архив, БГНЕС

Великобритания е започнала да снабдява Украйна с нови леки противотанкови оръжия в отговор на „все по-засилващото се заплашително поведение на Русия“, заяви британският министър на отбраната Бен Уолъс.

Още по темата

Сведенията за военна подкрепа идват в момент, когато Кремъл продължава да засилва разполагането на войски, като предислоцира сили в Беларус, който граничи с Украйна на север и се предполага, че това е най-вероятният път за нахлуване, предаде БНР.

Бен Уолъс информира депутатите в Камарата на общините за взетото решение за доставка на противотанкови ракети и че малък отряд британски войници ще помогне в обучението на украинците как да ги използват.

Министърът на отбраната изтъкна, че оръжията ще бъдат използвани само в случай на защита, но руският президент Владимир Путин наскоро се оплака, че страни-членки на НАТО продават най-модерно въоръжение на Украйна, каквато беше сделката на Турция за противотанкови дронове, наречена от Путин „провокативна“.

Има сведения, че Русия е струпала стохилядна войска по границите си с Украйна с искане страната никога да не става член на НАТО и други гаранции за сигурност, които на практика могат да позволят на Москва да разпростира сферата си на влияние в бившите съветски републики.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 32Някой спомня ли си как публично си нарязаха 12-те тактически бомбардировача Ту-160, (((,Силно се съмнявам Украйна да е имсла 12 бр.Т-160 и да ги е нсрязала.Но много добре си спомням как се съгласиха, да предадат ядреното си оръжие на Русия, пък тя щяла да й бъде гарант за териториалната цялост.Доверието към Русия им струва прескъпо.
30
1
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
До Боби! Значи, ти им знаеш плановете на Путин, а украинците не ги знаят, така ли? Явно ,че сте по отворени от тях! Верно ли си вервате, че след 3-4 дни ще са капитулирали?
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой спомня ли си как публично си нарязаха 12-те тактически бомбардировача Ту-160, даже американците услужливо им изпратиха за целта някакво подобие на багер с една ръка с клещи накрая. Имаше украински офицери, дето плачеха като гледаха нарязването. Сега са такава гротеска с тези смешни противотанкови ракети.
28
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Лицемерие Той и Путин ходи на "мирни преговори" докато войниците му маршируват в Украйна. Разликата е, че те маршируват в чужда държава, а британците помагат на съюзници.
27
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма смисъл да разчитате на щатите и НАТО освен за сметката. След Сирия и Афганистан ми е ясно, че щатите чакат войната на своя континент, а военните европейци са готови да си жертват Родина и семейство и да избягат в Америка. Надявам се руснаците да прегазят националистите фашисти в Украйна както талибаните прегазиха тарикатите
26
7
 
11
 
! Отговори
до 30 преди 2 години
Фурума не е български, а руски. Толкова много от тука пишещите биха продали и майките си за матушката Рассия
25
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Mr.BondЩо чиниш тук в българсите форуми.
24
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
горките украинци, не знаят че си дават парите за буkлуци, индийците много отдавна спряха да купуват оръжие от тях а щом предпочетоха руското пред английското говори красноречиво колко струва.
23
4
 
6
 
! Отговори
Mr.Bond преди 2 години
God, shave the queen!
22
4
 
15
 
! Отговори
Лицемерие преди 2 години
Най смешното е че министъра на отбраната на Англия в реч в парламента кани военния министър на Русия на гости в Англия а в същото време два самолета карат оръжие в Украйна с което напрежение то още повече се засилва?!
21
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подготвят условия за война като продават оръжие, но иначе били за мир. Браво, лицемери!
20
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия досега не е нападнала никого.За американците знаем всички.
19
7
 
11
 
! Отговори
Рамэи преди 2 години
С нищо няма да им помогне това даване!
18
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накрая ще го отнесем ние.
17
13
 
9
 
! Отговори
do 19 преди 2 години
Т.е. руснаците трупат войски по границата, но другите дрънкали с оръжие?! Да ти имам и логиката.
16
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво и е на Русия да напада Украйна?Западняците само ръчкат украинците да предизвикват конфликт,за да си намерят удобен повод да ги вкарат в НАТО.А Русия какво да прави?Само да наблюдава как се дрънка оръжие около нейните граници?
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бати кьоравия наблюдател, бро.
14
18
 
12
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Украйна не е Чечня или Авганистан! Мисля че Путин само раздрънква оръжие за рекет, но ако се стигне до война ,ще стане страшно! За Крим подкупиха и използваха президента, но сега това е невъзможно, още повече че украинците са далеч по-подготвени и омразата е далеч по-голяма! Идеята на Путин за скоростна война и бърз край вече е невъзможна! Всички го следят и му знаят плановете предварително ,така че не е плашилото, за което се представя!
13
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Великобритания снабдява с отбранително оръжие Украйна, русофилите рИват. Защо ли?
12
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руски анализатор писа, че една евентуална война м/у Русия и Юкрейн ще трае 8 минути.За това време с високоточни удари ще бъдат унищожени щабове, командни и информационни пунктове, арсенали и складове за оръжие, провизии и ГСМ. А украинските войници живи и невредими ще са си в окопите и ще се радват на противотанковите си играчки, докато им писне и кажат на чиста мова "iоб его матi!"