Великобритания снабдява Украйна с противотанкови ракети

Отряд британски войници ще помогне в обучението на украинците
18 яну 2022 13:58, Елка Василева
66
Великобритания снабдява Украйна с противотанкови ракети
Снимка: архив, БГНЕС

Великобритания е започнала да снабдява Украйна с нови леки противотанкови оръжия в отговор на „все по-засилващото се заплашително поведение на Русия“, заяви британският министър на отбраната Бен Уолъс.

Още по темата

Сведенията за военна подкрепа идват в момент, когато Кремъл продължава да засилва разполагането на войски, като предислоцира сили в Беларус, който граничи с Украйна на север и се предполага, че това е най-вероятният път за нахлуване, предаде БНР.

Бен Уолъс информира депутатите в Камарата на общините за взетото решение за доставка на противотанкови ракети и че малък отряд британски войници ще помогне в обучението на украинците как да ги използват.

Министърът на отбраната изтъкна, че оръжията ще бъдат използвани само в случай на защита, но руският президент Владимир Путин наскоро се оплака, че страни-членки на НАТО продават най-модерно въоръжение на Украйна, каквато беше сделката на Турция за противотанкови дронове, наречена от Путин „провокативна“.

Има сведения, че Русия е струпала стохилядна войска по границите си с Украйна с искане страната никога да не става член на НАТО и други гаранции за сигурност, които на практика могат да позволят на Москва да разпростира сферата си на влияние в бившите съветски републики.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те наглосаксите в Укропия не са отряд и не са войници, а са хиляди и са инструктори и мишестаци. цереуто пък веднага пристигна и се настани в Казахстан, щом днес и последните руснаци се изтеглиха от летището в Алма Ата.
10
10
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
и кои снабдява държавите с оръжие сащ и англия която векове е ограбвала човечествототе по генезис са убии-ци защо се завират все около русия защо търсят конфликтиа не мирно разрешаване на въпросите махаите се от балканите и черно море защотоще си патим от вашето присъствие тук не сте желани тук
9
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам разсъждавате си на кой ракетите по-големи били и се кефите кой кого ще смачка. Само дето не си давате сметка, че от подобни конфликти няма печеливши. А най-много ще си изпатят самите руснаци, защото държавата им няма проблем да ги праща в огромни количества като пушечно месо. И после ги "възнаграждава" с паради в тяхна чест и тъжни филми.
8
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците кат имат излишни пари за скъпи играчки нека купуват.
7
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Британците се отървават от ненужните им ракети - тях руски танкове няма да ги газят.Микробритания ще бъде унищожена с по-големи ракети! God, Save the Queen! Останалите *** of!
6
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хмм, руснаците искали ххххххххх държавата да не става членка на НАТО. Значи държавата хххххх или уууууууу спокоймо могат да поискат от Русия да спре да търгува с Китай. Ко праим тогава?
5
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ги въоръжат добре, може да има Афганистан 2, за руснаците. Никой няма да спечели от тая война.
4
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия наглосаксите още ли са живи. Омикроня ще излезе много халтав.
3
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Англосаксите никога не се бият сами. Въоръжават местните и им гледат сеира. Пушечно месо ще бъдем и ние, ако ръшките атакуват.
2
10
 
14
 
! Отговори
Славянин преди 2 години
Другарю Путин,тресни им един атентат в Лондон да се осъзнаят малко тия Пакистанци
1
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено. Далаверата с оръжие не трябва да спира.