Германия спира сертифицирането на "Северен поток 2"

Лавров: Заплашват ни с „майката на всички санкции“
22 фев 2022 15:23, Елка Василева
190
Германия спира сертифицирането на "Северен поток 2"
Снимка: архив, БГНЕС

Процедурата по сертифициране на газопровода "Северен поток 2" не може да продължи, като се вземат предвид сегашните действия на Русия, заяви канцлерът на Германия Олаф Шолц, цитиран от Ройтерс.

По думите му Берлин трябва да преоцени ситуацията около газопровода.

Още по темата
Междувременно президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че  обмисля скъсване на дипломатическите отношения с Русия и обвини тази страна, че подготвя продължаване на своята военна агресия в родината му, предаде Франс прес.

"Получих искане от министерството на външните работи да се разгледа въпросът за скъсване на дипломатическите отношения между Украйна и Русия", заяви Зеленски. "Ще разгледам този въпрос веднага", допълни той.

Държавният глава на Украйна също така поиска незабавно спиране на руско-германския газопровод "Северен поток 2". "Постигнахме съгласие за необходимостта от незабавно въвеждане на санкции заради новия акт на агресия срещу Украйна", подчерта Зеленски, визирайки Русия.

От своя страна руският министър на външните работи Сергей Лавров отхвърли заплахата от санкции, след като страната му вчера призна независимостта на двете самопровъзгласили се републики в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

Западът би наложил наказателни мерки независимо от събитията, каза Лавров. Той определи реакцията срещу признаването от Русия на двата отцепили се украински региона като предсказуема.

„Нашите европейски, американски и британски колеги няма да спрат и да се успокоят, докато не изчерпят всичките си възможности за т. нар. „наказване на  Русия“. Те вече ни заплашват с всевъзможни санкции или, както казват сега, с „майката на всички санкции“, заяви Лавров.

„Е, свикнали сме. Знаем, че санкциите ще бъдат наложени така или иначе, във всички случаи. Със или без повод“, добави руският външен министър, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за германците важи поговорката да режиш клона на който седиш.Инвестирайте в цехове за производство на лоени свещи ,ще има скок на акциите.
157
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са го започвали, сертифицирането, де!
156
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Улавия Шолц , обяснил ли е на Германците кой ще мръзне през зимата ?!
155
1
 
14
 
! Отговори
Оня преди 2 години
Не мога да разбера защо все слагате че света е само на запад.Запомнете едно.Слънцето изгрява от изток,първо там огрява.
154
2
 
8
 
! Отговори
Bili преди 2 години
твърди се че това е целта на ескалцията в украйна. съюз между германия и русия трябва да се предотврати на всяка цена. така започна първата световна...
153
0
 
12
 
! Отговори
пх преди 2 години
Северен поток-1 е по договорена цена с Германия, но недостига от Газ без СП-2 ще е по Борсова (спотова) цена, тоест, между 600-800 долара за 1,000 ку/м през лятото и над 1,000 долара през зимата. Печаливши са две страни САЩ и Русия, а Европа със "слънчевите панели и вентилатори" в батака! Цените на горивата ще растът а с тях и на електричеството, и всичко останало! яко шъ съ дървим...
152
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А като спре газта през Украйна ще цъфне всичко.
151
3
 
17
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Ми добре. И кой ще остане без газ!!
150
2
 
14
 
! Отговори
БХК преди 2 години
лошо нема. Сега ЦАЩ ще си купят руския газ и ще ни го продадат на европа на тройна цена. И ние ще се кефим. А те ще правят едни арни парици, а ние в европата ще сме супер. Че и конкурентни ще сме, с краставици по 28 лв. И ще продължаваме да плюем по форумите колко били зле и зли "рашките". И газ по 2000 евра
149
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам кво ги мислите немците. Както вече писаха терминали за втечнен газ ги оправят, имат ядрени централи, вероятно могат и да ги задействат в случай на нужда. Строят много ВЕИта. Потока могат да го спрат, проблем ще имат в първите 1-2 години. Русия без износ на газ не може, но слабо ме вълнуват. По скоро да му мислим ние
148
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не забравяйте, че съществува и Северен поток 1.
147
13
 
4
 
! Отговори
Куку преди 2 години
Китай няма нужда от руски газ за да се развива!
146
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скъп газ = загуба на конкурентоспособност на икономиката. И без това в Европа вече нищо високотехнологично не се произвежда, направо си отиваме в лепкавата кал. А руснаците не ги мислете. и без това си живеят зле, не може да стане много по-лошо. При нас - също. но на запад изобщо не е така.
145
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добреееее....ясно!Значи,пак ще се ходи до Берлин! :) Е,тоя път ще се довърши както трябва работата!ДАВАЙТЕ Б РАТУШКИ!!
144
2
 
16
 
! Отговори
БАИ ШИЛЕ преди 2 години
ЗА КИТАИ ЗАМИНАВА ПОТОКА ЗА ЕВРОПА ОСТАВА ПАТАРОКА
143
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошо!Сега Путин от къде ще намери пари за да ги даде за нови оръжия от 20то поколение за да наблюдават икономическият растеж и благоденствие на Германия/запада/
142
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Потока тръгва към Китай , а Немеца ще се грее със Американски Поток от Щатска Пръдня
141
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нали беше търговски проект..не политически.
140
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ние в колко дълг сме за северен поток 2?
139
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия спешно да построи 3 входни терминала за приемани на втечнен газ. Те ще са напълно достатъчни да задоволят липсата на руски газ по тръбопроводите на Путин. Достатъчни са 5-6 милиарда евро нещо дребно за възможностите на Германия. Полша и Естония излезнаха доста по-умни от Германия и построиха такива входни терминали преди 2 години. В момента нямат проблеми с доставките въпреки че газопровода през Полша е спрян от Русия преди 2 месеца.