Руското МО: Западните наемници няма да имат статут на военнопленници

Те не били бойци според хуманитарното право
134
Руското МО: Западните наемници няма да имат статут на военнопленници
Снимка: БГНЕС

Западните наемници, изпратени в помощ на Киев, няма да имат право на статут на военнопленници, заяви говорителят на руското Министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков.

"Искам официално да подчертая - всички наемници, изпратени от Запада в помощ на киевския националистически режим, не са бойци според международното хуманитарно право. Те нямат право на статут на военнопленници", каза той.

Генералът също така заяви, че всички нападения на чуждестранни наемници срещу руските войски в Украйна са били извършени с оръжия, доставени от Запада.

Още по темата
Конашенков заяви, че ако бъдат заловени, чуждестранните наемници ще бъдат подведени под наказателна отговорност.

"Най-доброто, което очаква чуждестранните наемници при задържане, е наказателно преследване. Призоваваме чуждестранните граждани, които планират да отидат да се бият за киевския националистически режим, да помислят седем пъти, преди да пътуват", каза Конашенков.

По-рано през деня президентът Володимир Зеленски обяви, че 16 000 доброволци от чужбина се включват във войната на страната на Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
3
 
9
 
! Отговори
Евгени преди 2 години
След внесена заблуда от страна на запад по отношение на конфликта в Украйна.Много хора се записват и отиват,но дали е така??? Както го казват западните медии. Определено мога да кажа че истината е някъде в средата.Европа и САЩ лъжат. Защо Вашингтон и Англия дадоха на зад и сега ЕС да се оправя сам защото всъщност Русия е права. Факт е че Зеленски който уж е украинец е марионетка на САЩ.Кой спря водата за Крим,кой атакува руски граждани??? И това е човекът който уж сега се бори за Украйна глупос
95
13
 
5
 
! Отговори
Потомък на Аспарух преди 2 години
В Москва за съжаление не са останали висши политици и военни с чист ум и здрав разум. Всички са или пияни или махмурлии и не могат да вземат правилни решения. Освен това остаряха и не носят много на пиене. И външният им министър, най-висшият им дипломат вика като пияниците "Ти мен уважаш ли ме?" и маха заканително с пръст. Лилипутът също, както виждаме. Жалки отре*пки, то поне да бяха вярващи та Господ малко ум да им налее, но те считат вярата за атрибут на слабака.
94
14
 
8
 
! Отговори
Сова преди 2 години
Японци се записват доброволци.Действащи френски легионери!Ветерани от САС!Нито един от тия посочените не му пука кога и как точно ще умре!А за западното оръжие тепърва ще имат среща с него за сега воюваха с старите щаиги от времето на СССР.
93
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чеченците пускат в разход всички нацисти,и стези ще стане така.
92
4
 
2
 
! Отговори
whistleblower преди 2 години
Ако си мисли че на британските и американски тюлени и пехотинци им дреме много се лъже. Те и без това всички горят в камиони крематориуми.
91
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джуджето сериозно се е притеснил. Вероятно освен най силната руска армия с безаналоговите оръжия, ще му трябват още 10000 чеченци и армията на Беларус. Всички ще си платят накрая.
90
3
 
7
 
! Отговори
До До Нищо ново преди 2 години
ЧВК = частна военна компания, а Вагнер е композитор. Ако всички които са на краварска хранилка са толкова *** ми ясно защо сме на тоя хал вече 30 г.
89
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това означава, че отидат ли, ще се бият до смърт. :))))) Тия руснаци са гениални. :))))
88
5
 
18
 
! Отговори
Перчо преди 2 години
Това означава,че това ще бъде последната им мисия.
87
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен А чеченците, които Русия нае? Всеки се оправя както може...... Не рзбирам, наистина ли населението е изпростяло до откат. Чеченците са войници от Руската армия.
86
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 103 АнонименЧечения е част от Руската федерация.
85
0
 
16
 
! Отговори
Секуо преди 2 години
До Нищо новоЧе то наемниците са от Древността още. Дори Ахил и неговите мирмидони и те са били наемници
84
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А чеченците, които Русия нае? Всеки се оправя както може.
83
1
 
8
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
До До Нищо ново: Да, Вагнер са частен военен контингент. В Русия има такива. Вагнер са наемници, но могат да действат само извън Русия. И какво от това?
82
1
 
13
 
! Отговори
Индианец преди 2 години
Империите само ни използват
81
8
 
8
 
! Отговори
До Нищо ново преди 2 години
А ти знаеш ли какво е ЧВК "Вагнер"??? Частен военен контингент, с музикално име! Руски наемници! ПОНИМАЙШ?
80
1
 
4
 
! Отговори
ОПА преди 2 години
ЛЕШ
79
5
 
22
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
Наемници Западът е използвал и друг път. Те не се бият за идеали или по задължение, а за пари. Имаше такива в Ангола през 70-те години на миналият век. Тогава Фидел Кастро помогна на анголците с кубински части, и те така подгониха наемниците, че те едва успяха да се изнесат обратно в Южна Африка.
78
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама те мислят за наемниците? За собствената си войска, ако разсъждаваха така, нямаше да има над 500 пленени. Всички правила на войната са за ВОЙНА, а не важат за "военна операция", каквато Путин обяви.При това условие Украйна е в пълно право да разстрелва нашественици, но се държи прекалено хуманно.Иначе руските майки на пленени, нямаше да видят и очите им.
77
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Организираната "бежанска" вълна към Европа сега организирано ще бъде въоръжена и насочена към Украйна.