Макао затвори повечето бизнеси заради COVID, казината - не

Там спазват китайската политика на нулев COVID
20 юни 2022 21:38, Елка Василева
28
Макао затвори повечето бизнеси заради COVID, казината - не
Снимка: архив, БГНЕС

Макао - най-големият хазартен център в света, започна вчера масово тестване за COVID-19, след като бяха установени десетки случаи на местно предаване на коронавирусната инфекция. Повечето бизнеси са затворени, без казината, предаде Ройтерс.

Още по темата
Макао има около 600 000 жители и се очаква извършването на тестове за приключи утре. Бившата португалска колония, която сега е специален административен район на Китай, спазва китайската политика на нулев COVID, чиято цел е пълно и на всяка цена ликвидиране на огнищата на заразата.

Повечето жители на Макао са призовани да си останат по домовете, ресторантите ще са затворени за посещения, затегнат е и граничният контрол.

Това значи, че през следващите седмици приходите на казината ще са близо до нулата, коментират анализатори. Акциите на казината на Макао се сринаха тази сутрин, като най-голям е спадът за компанията "Сандс Чайна" (Sands China) - с 8 на сто, най-сериозният спад от 15 март насам.

Над 80 на сто от доходите на правителството на Макао са от хазартния бизнес, в който пряко или косвено работи и по-голямата част от населението му.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: КитайМакаоказинаCOVID
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
5 Първо в Китай се прилагат други ваксини, но не са американските. Второ на списайница nature недей да се опитваш да се опираш или да им вярваш. Трето, Турция ваксинираше с китайска на Синовак
5
2
 
18
 
! Отговори
Китай преди 1 година
Има за цел да постигне 0% заразяване с коронавирус, но последните проучванияна китайската ваксина , публикувани в " Natural " преди седмица установяват ,че ваксината е не ефективна при 70% от населението на страната и нейната защита е от 30 до 45 дни. В Китай не се прилагат други ваксини .
4
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дреме ми за казината, къде е Макао е зърнената закуска.
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво мислите,че от ноември няма да се повтори историята и тук ли. С години ще се върти тази плоча. Зимата го има,лятото изчезва.
2
14
 
7
 
! Отговори
Хе хе хе преди 1 година
Тоя цирк беше и при нас.
1
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да се вържем втори път! НИКОГА!