Русия ще организира референдуми в новоокупираните райони

Лондон: Вероятно те ще са до края на годината
30 юли 2022 11:16, Александър Попов
185
Русия ще организира референдуми в новоокупираните райони
Снимка: GettyImages

Поставените от Русия власти в новоокупираните територии в Южна Украйна са под натиск да консолидират контрола си над тях и вероятно се готвят да организират по-късно през годината референдуми за присъединяване към Русия, съобщиха британските военни, цитирани от Ройтерс.

"Местните власти вероятно принуждават населението да дава личните си данни, за да изготвят избирателни списъци", посочи британското министерство на отбраната в редовната си разузнавателна сводка, която качва в Туитър.

Според терминологията на Русия тези окупирани райони се управляват от временна "военно-гражданска администрация".

Украйна вероятно е отблъснала маломащабни руски нападения по отдавна установилата се фронтова линия край Донецк в Източен Донбас, а в района на Херсон Русия вероятно е изградила два понтонни моста и фериботна система, за да компенсира щетите по околните мостове, нанесени при последните украински удари по тях, се казва в сводката./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още по темата: Войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
1
 
3
 
! Отговори
Новоосвободени преди 1 година
а не окупирани - това територии населени предимно с Руснаци които бандеровците малтретираха и тероризираха 8 години !!! Даже не им разрешаваха да говорят Руски ! Щом референдума в Косово проведен под дулата на Американските танкове е саконен значи и тези референдуми са законни
165
0
 
1
 
! Отговори
Някаква-никаква преди 1 година
Жалко за продажните ни медии, когато истината излезе наяве, много ми е интересно как ще се извъртят?
164
0
 
1
 
! Отговори
Някаква-никаква преди 1 година
От 8 години, вече 9 от миналия месец ги избиват, и ми казвате че те нямат право на живот, защото нямат татуиран Хитлер на рамото си?
163
1
 
2
 
! Отговори
ДаКастрирамеСулюПаси преди 1 година
Смърт на укро-фашагите,а след тях и на световните терористи - ФАЩ и Ингилизия!Слава на Путин! Господ здраве да му дава и дълголетие !
162
1
 
0
 
! Отговори
Някаква-никаква преди 1 година
Говорите за неща които не са на ваш гръб, то и турците да бяха питали дали сме добре при тяхното "присъствие" щяха да кажат че ни завиждат!
161
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
недеи така бе автора 10 шороша получиха припадък, така не се пише трябва украина да побеждава
160
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В УК е между източни руснаци и западни руснаци, нарекли себе си украинци! Въпросът е, че западните руснаци се управляват от малка, но яростна прозападна клика начело със Зеленски. Нищо не е такова, каквото се пише официално!!! ... Да допълня обаче, че и териториите са руски и винаги са били руски.
159
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До мда Те са руски територии от векове и винаги са били руски, украинците нямат обособени територии и граници, това(Украйна) са руски територии.
158
9
 
3
 
! Отговори
мда преди 1 година
Никой няма де признае анексиране на тези региони.... Русия много ще страда !!!
157
0
 
6
 
! Отговори
Зеленски преди 1 година
Вземете си което е ваше , издигнете добро заграждане ,всички да се върнат по местата и да се приключва най- после !
156
7
 
4
 
! Отговори
Москва потъна преди 1 година
Разбира се че има смисъл от референдум особенно при диктаторски режими...
155
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"от Киевската хунта мирише на тирания, грабеж и насилие" ___________________ Мислите ли, че колективният запад се е загрижил за правата на украинците? Той се грижи единствено за своята собственост, защото киевската хунта продаде на пиндостански и наглосаксонски компании около 60% от украинския чернозем. Ако СВО стигне до полската граница, сегашната иж западна собственост ще се изпари.
154
1
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Знаем какъв ще е резултата!
153
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 161. Абсолютни глу.пости си написал. Ако беше така, "хунтата" в Киев отдавна щеше да е свалена, а не вече повече от пет месеца почти целият украински народ да е против гнусните сибирски агресори и да се бие с тях.
152
8
 
2
 
! Отговори
Украйна преди 1 година
До нацистите вън. И затова ли огромната част от украинците, защото са "руснаци", посрещнаха "освободителите" не с хляб и сол, а с омраза и куршуми? Затова ли огромната част от украинците, които избягаха от войната, заминаха НА ЗАПАД, а не към "родината". Може би трябва да питаме украинския народ какъв е и какво иска, а, т.ъ.п.п.о сибирско говведо? А не путински креттени като теб да ни казват.
151
4
 
1
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
До 162. Нещо изцяло си се объркал. Точно обратното е.
150
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нацистите и чужденците, които не са руско-украинци, да напуснат, руснаците и украинците, не ходят да убиват и грабят в техните държави, защо те тероризират Украйна и Русия и руско-украинското население? Такава наглост, че и командват , дали местните имат право да се самоопределят с кого искат да бъдат заедно и живеят! Защото знаят, че местните жители желаят с Русия, защото Русия е тяхната майка и от Русия мирише на свобода, а от Киевската хунта , мирише на тирания, грабеж и насилие!
149
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Войната Те не воюват помежду си, чужденците от външни държави, ги насилват да воюват роднини помежду си, те не искат да воюват, затова тази насилническа власт на Киевската хунта, трябва да се махне, тя не е тяхна, а е чуждо робство от което страдат украино-руснаците!
148
2
 
6
 
! Отговори
Нацистите вън! преди 1 година
Украйна е руска територия, украинците са руснаци по произход, тези, които не са руснаци , да напускат тази територия, нямат работа там, маса руски републики откраднахте и асимилирахте, време е тази наглост да унищожавате славянски територии да спре!Време е! Нацистите и чужденците, които не са руско-украинци, да напуснат, руснаците и украинците не ходят да убиват и грабят в техните държави, защо те тероризират Украйна и Русия и населението? Такава наглост, че и командват дали местните имат право
147
1
 
7
 
! Отговори
Преда Тел преди 1 година
Освободени райони! Окупирани са сръбските територии, които по договор трябваше да ни бъдат върнати, но продажниците от ПП БСП и т.н. не споменават нищо ! Заети са да освобождават нацистите в Украйна!