Русия ще организира референдуми в новоокупираните райони

Лондон: Вероятно те ще са до края на годината
30 юли 2022 11:16, Александър Попов
185
Русия ще организира референдуми в новоокупираните райони
Снимка: GettyImages

Поставените от Русия власти в новоокупираните територии в Южна Украйна са под натиск да консолидират контрола си над тях и вероятно се готвят да организират по-късно през годината референдуми за присъединяване към Русия, съобщиха британските военни, цитирани от Ройтерс.

"Местните власти вероятно принуждават населението да дава личните си данни, за да изготвят избирателни списъци", посочи британското министерство на отбраната в редовната си разузнавателна сводка, която качва в Туитър.

Според терминологията на Русия тези окупирани райони се управляват от временна "военно-гражданска администрация".

Украйна вероятно е отблъснала маломащабни руски нападения по отдавна установилата се фронтова линия край Донецк в Източен Донбас, а в района на Херсон Русия вероятно е изградила два понтонни моста и фериботна система, за да компенсира щетите по околните мостове, нанесени при последните украински удари по тях, се казва в сводката./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
2
 
! Отговори
Баба Гицка преди 1 година
Искам да ме окупират....окупират...окупират.
105
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната е бизнес модел на САЩ! Само военната промишленост и енергийната промишленост в САЩ печелят, колко оръжие продадоха и втечнен газ на по нисоки цени! Включително и на нас! Политиците си взимат тяхната част, а сметката пращат данъкоплатци като ти и аз! Гениално е!
104
4
 
10
 
! Отговори
Не вярват и им личи преди 1 година
До Анонимен 107 "Те местни хора управляват, а не назначени" Ахахахаа. Мдааааа. Офицерите от КГБ са точно "местни хора". Силоваците на руските служби също са "местни хора" .... от 2014. Даже руснаците казват, че администрацията там е НАЗНАЧЕНА.
103
0
 
6
 
! Отговори
България преди 1 година
Събудите си- използват ни финансово да спонсорираме войната, а украинците ги използват като месо! Ние нямамеизгода от тази война, само политиците в САЩ имат, които си прибират техният дял от оръжие и сделки за газ и нефт!
102
5
 
3
 
! Отговори
до 104 преди 1 година
Ами има хора, които за разлика от тебе не мислят, че света свъшрва с държавната граница. Когато една държава не е призната от останалия свят КОЙТО има значение икономически не можеш да започнеш никакъв бизнес извън границите на РФ в случая. А пазара в РФ е трагедия. Казвам ти го от личен опит. В момента клиентите ми са в САЩ и Канада и мога да ти кажа, че разликата е космическа.
101
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"До 92 тя и Русия не е демократична, но поне не се прави лицемерно че е демокрация," Добреее, значи все пак с нещо е по добра от Германия и Канада, нали така? Та въпроса си остава, защо не се премесите там от Германия? Още повече нали там ще ви чака студ и глад тази зима? Не ви разбирам логиката??!
100
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Крим и Донбас ще бъдат украински. Зеленски много интелигентно си изигра картите и сега получава всевъзможни оръжия отвсякъде... Рашистан е обречен.
99
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българи и европейци, ние сме колония военно зависима от САЩ и те ни използват като икономически войници в икономическата си война срещу Русия! За наша сметка!
98
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 104 Какво стана с аргуменентите за "справедливост"? А, сетих се, те бяха "оправдание" за нападението над Украйна. Проблема с такива неща е, че целия свят го знае, а щом целия свят го знае, когато строшат главата на терористите на никой няма да му пука колко много ще пищите, че сте "жертви", както правите винаги, когато се омажете до ушите.
97
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Не вярват и им личи Те местни хора управляват, а не назначени, по някое време и бандити бяха взели властта и хората се оплакаха и сложиха нормални хора да ръководят, а и това са техни градове и тяхна си работа,какво се пъхаш там,където не ти е работа?!!
96
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България няма полза от тази война! Обедняваме все повече и ни използват като икономически войници камикадзета! Нас и цяла Европа!
95
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да си представя какво е да живееш в тези региони не признати от никой друг освен русия... ако искаш да започнеш някакъв бизнес си ограничен само до руския пазар който е пълна мъка. Горките хорица.
94
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 88 И какво като некой не го признае бе, хальо хульо? И Севернокипърската турска република не я признават и на кой му пука? Нали Турция я призна и си съществува То никой нищо на Турция не можа да въдейства, какво ли остава за РФ. Така че краварчетата ми сладки и всички видове ***, нали знаете какво да правите със супата?
93
5
 
5
 
! Отговори
Не вярват и им личи преди 1 година
Интересно защо на руските "освободители" им се налага да назначават "администрация" в окупираните райони, вместо да ги оставят да се самоуправляват. Нали уж населението само искаше да се оттърве от "фашисткия режим в Киев", що така му сложиха офицери от КГБ да го управлява? Даже и русофилите не вярват на руските лъжи, и им личи.
92
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Референдум по руски :))))))))))))))))))))) много яко :) все едно Турция да направи референдум в Кърждали :)
91
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коя война е спечелила САЩ досега? Виетнам, Корея, Сирия, Ирак 1 и 2, Либия, и парадния пример унизителна загуба след 20 години в Афганистан! И там са имали войски даже, а в Украйна губят proxy война даже!
90
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Окупаторите-нацисти и марионетките им от Киевската хунта, които са заграбили руска Украйна да се изнасят, да оставят славяните украинци и руснаци на мира, няма нищо сложно, просто да се изнасят и да престанат да грабят Украйна и изпозлват населението за пушечно месо, вън!
89
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 92 тя и Русия не е демократична, но поне не се прави лицемерно че е демокрация, докато арестува гражданите си за мирни протести срещу правителството ( справка Канада и Германия)
88
6
 
1
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Национален референдум за присъединяване на България към Руската Федерация!
87
7
 
6
 
! Отговори
До 75 преди 1 година
Навсякъде е така, да не мислиш, че е само там. Байдън за да бъде избран събудиха и мъртвите да гласуват, в буквалния смисъл. В Франция, Льо Пен водеше 3 часа преди края и изведнъж рязко скочиха гласовете за Макрон. При нас бюлетините за Бойко ги влачеха с чувалите по улицата пред арена Армеец... Мога да продължавам и още ако искаш. Великобритания, Унгария, Беларус, все същото.