Русия ще организира референдуми в новоокупираните райони

Лондон: Вероятно те ще са до края на годината
30 юли 2022 11:16, Александър Попов
185
Русия ще организира референдуми в новоокупираните райони
Снимка: GettyImages

Поставените от Русия власти в новоокупираните територии в Южна Украйна са под натиск да консолидират контрола си над тях и вероятно се готвят да организират по-късно през годината референдуми за присъединяване към Русия, съобщиха британските военни, цитирани от Ройтерс.

"Местните власти вероятно принуждават населението да дава личните си данни, за да изготвят избирателни списъци", посочи британското министерство на отбраната в редовната си разузнавателна сводка, която качва в Туитър.

Според терминологията на Русия тези окупирани райони се управляват от временна "военно-гражданска администрация".

Украйна вероятно е отблъснала маломащабни руски нападения по отдавна установилата се фронтова линия край Донецк в Източен Донбас, а в района на Херсон Русия вероятно е изградила два понтонни моста и фериботна система, за да компенсира щетите по околните мостове, нанесени при последните украински удари по тях, се казва в сводката./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Светло и ясно Няма никакъв Рюрик, Рюрик е една измислица и манипулация, а около седми век, първата столица на Русия е на север и Новгород, след това през осми век преместват столицата си на юг в Киев, след това я преместват на друго място и Петроград.
145
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
156, това твърдя. В словосъчетанието Киевска Русь киевска е прилагателно /епитет/, а Русь е съществително име. Вешчий Олег основава Киев като главен град на Русь, а не на Украйна.
144
1
 
7
 
! Отговори
До 154 преди 1 година
Еми това пак е Русь, НЕ УКРАЙНА!
143
2
 
7
 
! Отговори
Войната преди 1 година
В УК е между източни руснаци и западни руснаци, нарекли себе си украинци! Въпросът е, че западните руснаци се управляват от малка, но яростна прозападна клика начело със Зеленски. Нищо не е такова, каквото се пише официално!!!
142
2
 
3
 
! Отговори
Светло и ясно преди 1 година
154, а преди Киевска Русь е имало Стара Ладога и Новгородска Русь /република/. Вешчий Олег тръгва със сина на Рюрик княз Игор от Великий Новгород на юг и основава град Киев на същото това място, на което е днес. В словосъчетанието Киевска Русь киевска е прилагателно, а Русь е съществително име.
141
2
 
3
 
! Отговори
И всъщност преди 1 година
...войната е между Русия и Сащ за Европа! Ни повече, ни по- малко! Лично аз Не харесвам американския начин на живот, но не ми харесва и руският! Трябва да се вземе най- доброто и от двете!!!!!
140
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин се опитва всячески да свали нивото на стандарт в Украйна до нивото на бедна Русия.
139
1
 
7
 
! Отговори
До Асен преди 1 година
ПРЕДИ турското робство е ИМАЛО ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ. А ПРЕДИ СССР И УССР - НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛА УКРАИНСКА ДЪРЖАВА. ИМАЛО Е КИЕВСКА РУС.
138
4
 
1
 
! Отговори
Петър преди 1 година
До Администратора на сайта:Моля обърнете внимание, че тук има неуместни коментари, пълни със злоба и обиди!Справка: долните написани САМО с главни букви.Моля вземете мерки и ги трийте!Благодаря предварително
137
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Асен НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА МНЕНИЕТО ТИ, НИТО МЕ ИНТЕРЕСУВА КАКВО ТИ Е ОТНОШЕНИЕТО КЪМ ГЛАВНИТЕ БУКВИ, АМА НИКАК!
136
4
 
0
 
! Отговори
Асен преди 1 година
До "КАЗАХ да си вървят!"Колега, не искам да ти коментирам писанията, само да ти дам един съвет, ако може: прегледай се при психиатър, за твое добро е! И още нещо: като пишеш с главни букви, не значи, че пишеш истината! И почети малко история, може да ти е от полза :)
135
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И мен на всяка крачка, за щяло и нещяло, различни български институции или чужди институции, работещи в България, ме принуждават да давам личните си данни, като в добавка ме принуждават да подписвам декларация, че личните ми данни ще бъдат опазени, съгласно закона. Нонсенс ли е декларацията, която подписвам или аз нещо не разбирам?
134
2
 
5
 
! Отговори
КАЗАХ, ДА СИ ВЪРВЯТ! преди 1 година
ДА СЕ МАХАТ ОТ ЧУЖДАТА ЗЕМЯ, ДА НЕ СИ ПРАВЯТ ОГЛУШКИ И СЕ ПРЕСТРУВАТ НА КАКВО ЛИ НЕ И УВЪРТАТ, ПРОСТО ТРЯБВА ДА НАПУСНАТ СЛАВЯНСКИТЕ ЗЕМИ ДЪРТИТЕ КОЛОНИЗАТОРИ , НИЩО ПОВЕЧЕ, НЯМАТ РАБОТА В РУСКО-УКРАИНСКИТЕ ЗЕМИ! КОГАТО РУСНАЦИ И УКРАИНЦИ ЗАПОЧНАТ ДА КОМАНДОРЯТ В ТЕХНИТЕ ДЪРЖАВИ И ДА ГИ УБИВАТ, МОЖЕ ДА ИМАТ ПРЕТЕНЦИИ, НО ТОВА НЕ Е ТЯХНА ЗЕМЯ!
133
0
 
8
 
! Отговори
България преди 1 година
Тази война няма нищо общо с семокрация! В Украйна ке перат пари от 10 години, синът на Байдан и Байдан си взимат тихния дял. сега Украйна е Дивия Запад на корупцията и прането на пари!
132
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе на нас и идин фалшив референдум САЩ не ни разрешиха преди да станем колония!
131
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента САЩ правят същата провокация с Китай каквото направиха с Украйна! Китай ги предупреди че ако пратят делегация с Пелоши приминават червена линия и да се готвят за война. Съща както Русия ги предупреди че Нато в Екрайна е червена линия. САЩ просто си игнорират всякаквш предупреждиния! И после казват че войните са нипровоцирни! Хахаха
130
9
 
2
 
! Отговори
Асен преди 1 година
До всички путинофили:Русия нападна вероломно една европейска държава, но вие обвинявате за това самата Украйна, САЩ и НАТО, но не и Русия??!! Що за логика??И още нещо за тези, които твърдят, че "Украйна е историческа част от Русия": ще ни бъде ли приятно, ако Ердоган каже, че "България е историческа част от Турция"??
129
0
 
6
 
! Отговори
и на нас преди 1 година
ни трябва референдум не може некадърно продажни политици да обявяват позиция по нареждане на козяк а не по волята на народа
128
0
 
4
 
! Отговори
Russia преди 1 година
Forever!
127
0
 
7
 
! Отговори
България преди 1 година
Събудите си- използват ни финансово да спонсорираме войната, а украинците ги използват като месо! Ние нямамеизгода от тази война, само политиците в САЩ имат, които си прибират техният дял от оръжие и сделки за газ и нефт!