Голям протест в Молдова срещу управлението

Граждани настояват за оттеглянето на правителството
19 сеп 2022 15:14, Росен Стойчев
27
Голям протест в Молдова срещу управлението
Снимка: БГНЕС/EPA

Голяма група хора проведоха протест в Молдова, съобщи Гардиън.

Протестиращите настояват за оттеглянето на правителството в страната.

Още по темата
Кабинетът е оглавяван от държавния глава Мая Санду.

Тя е известна със своите идеи за търсене на присъединяване в ЕС. Опозицията настоява, че на протеста е имало около четиридесет хиляди души, докато представители на страната обявиха значително намален брой.

Гражданите са недоволни от поскъпването в страната. Опозицията настоява, че това се дължи на действията на правителството.

Молдова има договори за енергиен внос с руски компании. Те обаче предвиждат вариране на плащанията според месеца, като през август има повишение от близо петдесет процента.

Представители на правителството настояват, че скоро ще започне подобряване на икономиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И там са като нас ниско интелигентни.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най ми хареса лозунгът: "Заменяме Санду за дърва"
24
6
 
1
 
! Отговори
До пижа преди 1 година
Вярно ли от август си пускаш парното? На Еверест ли живееш? А я кажи като газта там е без пари защо са толкова бедни? Защо средната заплата не им е 6 хиляди евро примерно? С безплатна газ могат да произвеждат всичко и работещите да са мултимилионери.
23
2
 
9
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
Тъй, тъй. Няма лошо. Когато говорим за Молдова, не трябва да забравяме, че има две Молдови - едната на Урсула, а другата е Приднестровието. Ха познайте кой издържа Приднестровието и имат ли хората там проблеми с газта? Ми не. Те са си пуснали парното още през август, че няма какво да я правят тая газ. Половината от оная, другата Молдова, на Урсула обаче хич недолюбва ЕС. Точно тя е скокнала на площада.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бг-медии -113 място !Напишете нещо за УНГАРИЯ , до кога ще се сравняваме с най-изпадащите , няма ли най-после да минем на страната на печелившите ?
21
1
 
5
 
! Отговори
Дидо преди 1 година
Незнам дали програмисчетата осещат ама скоро на народа ще му кипне и ще има обесени програмисчета на дарветата. Не може така да се подиграват на хората който им плащаме високи заплати от нашите заплати.
20
0
 
5
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ПИШЕТЕ ЗА ЕВРОПАТА !!!
19
13
 
3
 
! Отговори
Стар,живял,видял преди 1 година
Комунистите по долу ,като Жеко газ пикаят! Не разбрахте ли бе другари ,,СоциализЪмът се оказа едно недоносче,наистина недоносче"каза ви го самият бай Тошо!! Само останали чугунени глави като Жеко и сие ,продължават с мантрите за края на ЕС и ,,евролиберастите"! Така 45 години обясняваха как как гнилият капитализъм умира ,а умря социализма !Даже в Съветския съюэ умря!.......Само лозунгите ви не умряха Жеко,ама ,,дума дупка не прави",и животът върви по естественният си път,въпреки такива като вас!
18
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тук рашистанските троляци пак се напъват да осмърдят коментарите.
17
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тая зима ще е интересна.
16
12
 
26
 
! Отговори
Кон с татация преди 1 година
САЩ скоро ще им внесе демокрация!По сценарий както тука първо пуска платените троолове на протест!)
15
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Украйна не е ли ден на траур? Все пак загубиха монарха си!!! Украинците са английски поданици от средните векове. Вие не знаете ли?
14
6
 
24
 
! Отговори
Жеко преди 1 година
До Амиихехехе тоталитаризма на ЕС, там от доста години ги карат на сила да плещят на румънски, щото били румънци де!Това е една от държавите където е най-евтината работна ръка!! За това толкова ги искат и любят от Брюксела!
13
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес трябваше да е почивен ден и да гледаме за кралицата. 22 септември е руски празник и не го искаме. Щом независимостта ни не е дадена от кралицата значи не е нещо хубаво и не я щем. Ние искаме да сме поданици на кралицата и да говорим английски, за да си намерим работа и да живеем.
12
11
 
33
 
! Отговори
Жеко преди 1 година
Хахаха, част от истината е спестена!Протеста е поради това че Санду като човек на Запада, както нашите *** ДБ, ГЕРБ, ПП, СДС води Молдова към разпад и унищожение! МОЛДОВА Е КАПИТОЛИРАЛА ДЪРЖАВА, СЛУГА НА ЗАПАДА ТАКАВА КАКВАТО Е И БЪЛГАРИЯ!Молдовците биват насилствено карани да учат и плещят на румънски! Румъния малко по малко ще ги глътне!Санду е продажничка като нашите ***!!
11
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днеска трябваше у нас да е неработен ден и всички да гледаме погребението. Да не би Гълъб Донев да за руснаците? Защо не даде почивен ден да гледаме за кралицата? Нали сега тя е наша кралица!!!
10
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ако кажат, че не са гледали погребението... Изостанал *** народ. Ние сме много по-напред. Цял ден гледаме и довечера пак ще гледаме и утре пак ще ни припомнят ... Оф, гледайте, че да се свършва.
9
7
 
34
 
! Отговори
джо преди 1 година
Мая Санду е състуденка на Киро Харварда и тя бърза да вкара Молдова в батака , както повеляват големите шефове....
8
21
 
7
 
! Отговори
който е с русия преди 1 година
стига до просия
7
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакъв ЕС за тия след като не облъчват народонаселението с новини за погребението на бабата. Вместо да са пред ТВ-та, тръгнали ми на протест.