Германия даде зелена светлина на Полша да праща танкове

Няма да попречим да изпратят "Леопард" на Украйна, заяви Бербок
23 яну 2023 07:09, Александър Попов
252
Германия даде зелена светлина на Полша да праща танкове
Снимка: БГНЕС

Германският външен министър Аналена Бербок заяви, че Берлин няма да застане на пътя на Полша, ако Варшава реши да изпрати в Украйна притежавани от нея танкове "Леопард", предаде Ройтерс.

На въпрос какво би станало, ако Полша изпрати свои танкове "Леопард 2" на Украйна без германско одобрение, пред френската телевизия LCI Бербок каза, че "за момента въпросът не е бил поставян, но ако бяхме попитани, ние не бихме поставяли пречки".

По-рано днес Полша заяви, че ще изпрати свои танкове, произведени в Германия, в Украйна, дори ако Германия не направи същото, и посочи, че ще застане начело на дипломатическите усилия в Европа, ако Берлин не го направи, съобщи ДПА.

"Няма да стоим безучастни и да гледаме как Украйна кърви до смърт“, написа полският премиер Матеуш Моравецки в Tуитър.

Коментарът му в неделя дойде след като френският президент Еманюел Макрон каза, че не е изключено изпращането на френския основен боен танк "Льоклерк". Британците вече обявиха, че изпращат своите танкове "Чалънджър 2" в Украйна.

"Що се отнася до "Льоклерк", нищо не е изключено“, каза Макрон на съвместна пресконференция с германския канцлер Олаф Шолц в Париж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
7
 
! Отговори
:))) преди 1 година
Сагата продължава тъй като германците като производители на леопард се правят на Лили Иванова-това е, но ще доведе само до няколко дневно забавяне, а на края:), и самата Германия ще даде- на принципа както тук-няма, няма а накрая.... :)) хоп:) и беше както беше, а стана както стана:)) Всичко това е защото в Германия има доста рус, както и тук, и някои неща стават така а не иначе. А за Абрамс-ако се стигне до там и от тях ще има:)
131
1
 
9
 
! Отговори
РУСУФИЛ преди 1 година
ВЛЕЧЕ МЕ СОЦА
130
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 166.И къде са украинските и без джавелин и тия дето ви пратиха.Значо от времето на соца имат над 400 танка,а сега не могат да съберат и 40.
129
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 166.Украйна няма техника да унищожи 2000 танка.Не си измисляй глупости.Това,че руснаците тръгнаха като на парад беше проблема и си платиха.Що си мислиш,че със западните нямаше да се случи същото.Е виждаме,какво е качеството щом всеки го е шубе да си изпрати танковете и почват разправиите между тях.Сега кажи,че руснаците имат и те джавелин и за това е сагата"Прати ти танкове,не бе не прати ти своите,моите са сложни"
128
1
 
11
 
! Отговори
:))) преди 1 година
До Бат Ставре.... :) 5 пари не давам колко бангии има у пРосията. Ние държим на качеството. Не на количеството. :))) До сега укр отвориха доста над 2000 руски консерви с джавелини и тн, а познай сега колко руска скраб ще остане в Украйна :))) пак казвам-когато настъпи момента американците ще погледнат на сателита и ще кажат кога, къде и как... :) и отново ще последва величествено контраотстъпление и безброй дарове за извинение оставени:)))
127
4
 
12
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Браво на Германия и Полша. И Мароко даде съветски танкове на храбрите украинци. А шестнадцатая республика Болгария когда?
126
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 162 И защо не им разказаха играта и в района на Бахмут,да попречат на падането на Соледар,Клещеевка,Зайцево,Зеленополие.Що не пречат сега на Руснаците в Запорожие?
125
9
 
6
 
! Отговори
Споко преди 1 година
И за тях ще има радиоактивно стъкло.
124
6
 
12
 
! Отговори
20 HIMARS преди 1 година
ИМ РАЗКАЗАХА ИГРАТА
123
9
 
1
 
! Отговори
РУСУФИЛСКИ СМЕТКИ преди 1 година
Колко скрап има в Русия и колко в Европа
122
16
 
1
 
! Отговори
Z преди 1 година
Значи в Ирак американците нямаха проблем да изпратят техни танкове,а в Украйна има,а това,че били сложни,че много харчели са оправдания.Имаха време да обичат екипажи или в Ирак танковете им бяха по-икономични,ама видиш ли сега са вдигнали разхода.
121
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В чест на братя укри, кой оттука мине, нека да напише - СЛАВА УКРАИНЕ! СЛАВА УКРАИНЕ! СЛАВА УКРАИНЕ!
120
10
 
4
 
! Отговори
Бай Ставри преди 1 година
До :))) Ей ***, защо на направиш една бегла сметка колко танка има в цяла Европа и колко има в Русия. Много ще се изненадаш.
119
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 156.Кой пречи да се пратят западни танкове в Украйна,Русия ли?Като гледам западняците се дърпат,а това си е техен проблем?Не разбирам защо се опитвате да извъртите нещата.
118
10
 
10
 
! Отговори
РУСУФИЛСКА ДИЛЕМА преди 1 година
1.)Западните танкове за нищо не стават и са малко2.)Напълних пелените
117
11
 
11
 
! Отговори
пхахаха преди 1 година
спрете да се гаврите с ядрената сила бе ей
116
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е Полша има и Ейбрамс що не ги прати тях,а се чака Германия да разреши за техните?
115
0
 
9
 
! Отговори
Хххх преди 1 година
Ще ги видиш като какво са:))) скоро:)
114
11
 
11
 
! Отговори
:))) преди 1 година
Сега Украйна ще изчака пратките, част от които вече се доставят:))) като в това време се изтощават руските части при Соледар и Бахмут, а след това американците ще хвърлят око на сателита и ще кажат кога, къде и как да бъдат ударени руските тоалетопохитители:))). А танкове ще има бол за Украйна и не само. В Кремъл го знаят добре и за това последните дни кви чъ т всички дружно на чело с поп Киро, като прасе на заколение и пак започнаха да плашат с атома в знак на безсилие. :)))
113
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако са ка то сау панцерфауст и цезар по добре да не ги пращат