Германия даде зелена светлина на Полша да праща танкове

Няма да попречим да изпратят "Леопард" на Украйна, заяви Бербок
23 яну 2023 07:09, Александър Попов
252
Германия даде зелена светлина на Полша да праща танкове
Снимка: БГНЕС

Германският външен министър Аналена Бербок заяви, че Берлин няма да застане на пътя на Полша, ако Варшава реши да изпрати в Украйна притежавани от нея танкове "Леопард", предаде Ройтерс.

На въпрос какво би станало, ако Полша изпрати свои танкове "Леопард 2" на Украйна без германско одобрение, пред френската телевизия LCI Бербок каза, че "за момента въпросът не е бил поставян, но ако бяхме попитани, ние не бихме поставяли пречки".

По-рано днес Полша заяви, че ще изпрати свои танкове, произведени в Германия, в Украйна, дори ако Германия не направи същото, и посочи, че ще застане начело на дипломатическите усилия в Европа, ако Берлин не го направи, съобщи ДПА.

"Няма да стоим безучастни и да гледаме как Украйна кърви до смърт“, написа полският премиер Матеуш Моравецки в Tуитър.

Коментарът му в неделя дойде след като френският президент Еманюел Макрон каза, че не е изключено изпращането на френския основен боен танк "Льоклерк". Британците вече обявиха, че изпращат своите танкове "Чалънджър 2" в Украйна.

"Що се отнася до "Льоклерк", нищо не е изключено“, каза Макрон на съвместна пресконференция с германския канцлер Олаф Шолц в Париж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
2
 
1
 
! Отговори
Как звучи преди 1 година
До 177 от 176 "Как звучи"Защо плагиатстваш, правиш се на отворко?! Толкова ли не можа да си измишлиш заглавие? И, като се правиш на интересен, можеш ли да ни обясниш какви репарации плати САЩ на Виетнам, или на Югославия, че не си спомням?
171
0
 
0
 
! Отговори
:))) преди 1 година
Не гадаем, а знаем:)) А от вас купуваме и ще продължаваме, защото от някои лев никой не бяга,старее по складове и в един момент ще е за *** боеприпаси нпр и бизнесът си е бизнес. :)) А с Вас добре се прави такъв:))
170
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 205.Е то вие и кремаклийки нямате щом стигнахте до България да простите.Е там имало нещо и са пратили по посредници да не се надигнат хората,щото не искат да се месят.Сега и в България няма кой знае какво да се праща.
169
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 205.Аз като гледам как му дават стари тенджери,а стигнаха,американците чак до складовете си в Израел да търсят снаряди май няма,кой още дълго да му дава.Дабе ги съветват да пестят.
168
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти не гадай,какво я чака Русия,а гледай какво е в момента в Украйна.Това с гадаенето си го остави в къщи,щото така може всеки да гадае.
167
1
 
3
 
! Отговори
Усрията преди 1 година
Наричам пРосия-това я чака. Зеления поне си има основание да прости, а и има кой още дъъългоооо и продължително да му дава, но кой и какво ще дават на матушка. А и като русофил не коментирайте само какво дава западът:))) на Украйна, а вземете и вие нещо по съберете и им пратете на вашите. Те няма да се разсърдят. Някоя кремаклийка нпр ако и това е останало:)))
166
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 203 кои наричаш просия.Не съм ги виждал да пускат като Зеленски Дайте ми.
165
0
 
2
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
Казал хър бел на щър бел:))) пановете за укр, а русоПилите за пРосията вместо за собствената си държава:))) А тези които имат терит претенции към Украйна вече воюват-с нея-виждаме кои са.:)))
164
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 201.Че кои се е разтревожил.Драмата си я създава запада.
163
0
 
4
 
! Отговори
Германия преди 1 година
Също ще даде. Споко. Просто изчаква да не е първа:)
162
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох как се загрижили пановете за Украйна.Направо им се къса сърцето.Като искат 25%от нея ще трябва да воювют.
161
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германия даде, защото Полша каза, че ще ги прати така или иначе, а Германия не иска да изглежда "лоша".
160
0
 
6
 
! Отговори
Баба Ванга преди 1 година
До 2020 год. А и не бих залагал. Доста работи са се случили но доста и не са
159
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На баба ванга предсказанието за изчезналата европа май е на път да се сбъдне.
158
6
 
3
 
! Отговори
Тя цялата работа преди 1 година
Беше като тактиката на селска мома "ама ти к,ва ме мислиш, аз не съм такава." Номерът на Световния елит- ембарго, но обезателно посредници и посредническите фирми, но...нашите. Трето хилядолетие, космически технологии, които ги откриват обикновени хорица, цял живот блъскащи се в труд и накрая ...управление от: политици, ад..во.кат.чета , банкери и разбира се търговци. Без тях не може. Всеки сам да прецени.
157
1
 
5
 
! Отговори
Ние преди 1 година
Сме всички които са против злото:)))
156
1
 
3
 
! Отговори
:) преди 1 година
А и вие нееее давоте:))) забрави ли?? Вие ги продавоте:)))
155
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой сте вие?
154
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 1 година
Ние вече даваме. Вие и да искате няма кво. Та дишай дълбоко и за нас не мисли. Мисли за себе си че срамммм и смеххх :)))
153
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 190.Е те някой си го правят вече 50 години,що мислиш,че не са долюбвани по света.Сега и с танковете е същото "Ние имаме,а а са си наши вие глупаците дайте вашите.