51 мигранти загинаха при корабокрушение по пътя към Канарските острови

Четирима души оцелели и са настанени в болница
2 юли 2023 22:31, Йоана Цонева
13
51 мигранти загинаха при корабокрушение по пътя към Канарските острови
Снимка: БГНЕС

Над 50 мигранти са загинали при корабокрушение по пътя към Канарските острови, съобщи правозащитна организация тази вечер в "Туитър".

Корабчето отплавало от Южно Мароко за испанския архипелаг край северозападното крайбрежие на Африка. При потъването му загинали 51 души, сред които 11 жени и три деца, съобщи неправителствената организация "Каминандо фронтерас" (Caminando Fronteras).

Четирима души оцелели и са настанени в болница.

По данни на испанското министерство на вътрешните работи от началото на годината до края на май на Канарските острови са пристигнали над 4400 нелегални мигранти - с 47 процента по-малко отколкото през същия период миналата година, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За 5 човека в подводницата Титан, се отзоваха флот, кораби какво ли не, а в Средиземно море всеки ден се давят хора, включително и деца, ама там човешкия живот е евтин. Доказателство колко са равни хората и колко струва човешкия живот.
9
0
 
1
 
! Отговори
Британски учЕн преди 10 месеца
Куриозът е че като стигнат до цивилизованият свят и веднага започват да си търсят правата без дори да са си мръднали пръста за развитието на въпросните държави и социални системи. Единствената страна, която за сега успешно противодейства на мигрантския наплив е Великобритания, където нелегалните имигранти, които отказват да се идентифицират се депортират в Руанда, от там нататък какво се случва с тян никой не го интересува.
8
0
 
3
 
! Отговори
Едно преди 10 месеца
Добро начало
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Поредните жертви на немските демократи.
6
2
 
12
 
! Отговори
Хм преди 10 месеца
Никой не ги е канил в Европа.
5
1
 
3
 
! Отговори
Русия преди 10 месеца
Нал мноу убу ф Саша, идин ни утиди при наркуманцити
4
0
 
9
 
! Отговори
Магелан преди 10 месеца
Шок и ужас.На времето *** на сила са ги карали оковани в робство за Америка.И корабите са били ветроходи !По пътя от болести и глад са измирали много но се някаква бройка е оставала.А сега доброволно имигрират и то си плащат за това но рядко всичките стигат до заветната предпочитана страна?
3
1
 
12
 
! Отговори
Бат Петьо преди 10 месеца
Като ония виц къде едно негърче пита баща си:Татко къде се намира Америка и бащата казал плувай,плувай не разпитвай
2
0
 
16
 
! Отговори
Всички преди 10 месеца
"мигранти", са си много легални....Толкова финансови средства са вложени в тях, да ги съберат от кол и въже, да им дадат инструкции от къде да минат...Само трябва да ги пообучат да плуват...
1
0
 
21
 
! Отговори
Рико преди 10 месеца
Добра новина.На малките Канарски острови са пристигнали САМО 4400 араби и черни което е с 47% по малко спрямо миналата година!Представете си как ще е след 5-10-20-50 години на иначе красивият архипелаг?