Всички се чудят кой каква част ще вземе от Украйна

Няма да има такава държава
13 юли 2023 22:56, Стела Стоянова
86

"Медведев е прав, че няма да има такава държава"

Така международният анализатор Боян Чуков коментира в студиото на "Денят ON AIR" думите на Медведев, че Украйна ще изчезне.

"Той го играе Жириновски в Руската федерация. Проблемът е, че няма генерал от запаса, който да счита, че Украйна има някакъв начин да спечели войната. Всички, макар и под сурдинка, започват да се стремят към това какво ще остане от Украйна и кой каква част от нея ще вземе", заяви Чуков.

Той подчерта, че на срещата във Вилнюс е имало конфликт между отделните участници - САЩ и Германия имат позиция, че Украйна не трябва да влезе в НАТО.

"Имаше рояк от дребни държави от Източна Европа, подкарани от Великобритания да подкрепят Зеленски в обиколката му в Европа, за да подкрепят влизането на Украйна в НАТО. Това влиза в британските интереси, които искат да реализират глобална Британия, което не е същото като американската геостратегия. Пиарите на Байдън считат, че войната заплашва неговото преизбиране, на изборите искат Байдън да няма връзка с това, което се случва в Украйна", каза Чуков.

Пред Bulgaria ON AIR той подчерта, че след новината от Ердоган за разширяването на НАТО с Швеция, е назряло напрежението между Турция и Гърция. В същото време Япония и Австралия са изострили отношенията си.

"Тръгвайки по пътя на зелената енергетика, Австралия каза, че няма да добива повече природен газ, а 40% от природния газ в Япония е австралийски", обоснова се Чуков.

По думите му на срещата във Вилнюс Зеленски си е "изтървал нервите":  "Първоначално беше много агресивен, подобно поведение имаше и Кулеба, изглежда някой го прибра в стаичка и му "начука обръчите".

Гостът е убеден, че няма как спорните територии да бъдат отвоювани от Руската федерация.

"Предполага се, че част от Западна Украйна ще се интегрира с Полша и ще стане член на НАТО, но като територия на Полша, а не като държавата Украйна. Големите експерти в областта на геополитиката считат, че Новорусия ще бъде руска, Малорусия ще бъде в плен на хаоса, след което по един или друг начин ще се реинтегрира към Руската федерация", заяви Чуков.

Още по темата

Международният анализатор изрази позиция, че демилитаризация има не само в Украйна, НАТО, но и в САЩ.

"Байдън се изтърва като го питаха защо праща касетъчни боеприпаси. Той каза "защото се свършиха 150-мм снаряди", даде пример гостът.

Чуков предупреди, че страната ни трябва да бъде много внимателна да не бъде вкарана в международен капан.

"България при големите геополитически сътресения може да се окаже част от някоя пакетна сделка, част от такава пакетна сделка може да е нашата територия. За Турция е много интересно черноморското ни крайбрежие, по време на Студената война първата работа на турската страна беше да завземе черноморското крайбрежие", даде пример анализаторът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: украйнаБоян Чуков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бившите комунисти са като ислямски фанатици. Само че техния Бог е Москва.
79
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя продължава с глупостите, а лошото е че има кой да ги отразява
78
4
 
15
 
! Отговори
Грозната истина преди 9 месеца
Ха ха ха . Тоя няма сбъднати прогнози, а прави стотици. Слушал съм поне 20 негови интервюта в които предрича пълен успех на Русия до 10 дена. Минаха 500 дена. Всеки нормален човек , ако изприказва толкова глупости , млъква и се извинява. Тоя продължава с глупостите, а лошото е че има кой да ги отразява
77
2
 
11
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 9 месеца
Тоя дрът ченгесар винаги е бил един от най големите руски таракани в България. И ета, че пак завъртяха тая руска балалайка.
76
1
 
13
 
! Отговори
hitko преди 9 месеца
Другаря Чуков винаги има мнение. Някой може ли да ни припомни какви бяха предсказанията на тзои наш Нострадамус когато се разпадна СССР и събитията след 1997. Има ли нещо което е познал дървения философ!?
75
1
 
1
 
! Отговори
Жиката преди 9 месеца
Ако ЕС се съгласи да изпълни исканията на Турция ,никак не е добре за нас.Това означава турците да влизат в БГ без визи.
74
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя дърт *** съввсем е изплискал соса
73
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нали бяха свършили руските пари? С какво му плащат тогава на този да ги говори тези врели некипели?
72
7
 
14
 
! Отговори
Кредитор преди 9 месеца
Някаква Украйна ще остане, че има да се плащат милиарди за потрошената железария.
71
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Това е много интересна гледна точка от страна на геополитическият анализатор и експерт по сигурността Боян Чуков" --- Съжалявам, че го прекъснаха за Турция в ЕС. Турция в ЕС ще е огромен проблем не само за България и българското черноморие, но за цялата Еесовска Зона.
70
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Престъпник!
69
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не е лошо путинските *** да си затварят плювалника,че както е тръгнало на пилона 111 метра има бая място - за езичето и нагоре.
68
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Чуков пак не си е пил хапчетата
67
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всички мнения забравят че Русия има ядрени оръжия с които ще се опита да запази суверенитета си. Така че ще има печеливши за голямата награда. Да видим кой ще го отнесе. Украйна или Турция или и двете. Има и други подобни кандидати предатели като нашего брата.
66
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всичко което прави украйна е в някакви измерения от двайсти век. Но вече сме 21 век.
65
27
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя ДС-ар кой му дава думата.Защо още не е арестуван като путински агент.Какъв Мерзавец
64
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Международната коалиция срещу Русия дава всичко на украйна но дори и министър от обединеното кралство е забелязал че украинците се възгордяха на чужд гръб. Победата си има цена но никой не иска да остане в сянка за сметка на друг. Запада няма да допусне победа на украйна за своя сметка. България се държи недостойно и това ще бъде наказано. Турция също.
63
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всичко което прави украйна е в някакви измерения от двайсти век. Но вече сме 21 век.
62
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всичко което прави украйна е в някакви изменения от двайсти век. Но вече сме 21 век.
61
24
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя каквото каже, става обратното. Така че май Русия ще губи територии...