Бен Уолъс към Зеленски: Не гледайте на нас като на Amazon за оръжия

Сунак с разграничи от министъра си
13 юли 2023 19:45, Стела Стоянова
37

"Америка никога не е признавала Съветското господство в Балтийските държави. Когато Путин и неговата жажда за земя и власт отприщиха бруталната му война срещу Украйна, той си правеше сметката, че НАТО ще се разпадне. Той грешеше. Алиансът не е бил никога по-силен, енергичен и обединен", каза Джо Байдън.

Американският президент обвини руския лидер Владимир Путин в безскрупулна жажда за власт и земи.

По-рано на срещата на четири очи той поздрави Зеленски за издръжливостта и решителността му. От Вилнюс Байдън замина за среща със скандинавските държави в Хелзинки, с което ще приключи петдневната му европейска обиколка, съобщава Bulgaria ON AIR.

Володимир Зеленски пък смени острия тон, който бе предизвикан от липсата на дата за приeмането на Украйна в НАТО и много пъти благодари за подкрепата, която получи, но все пак във Вилнюс прехвърчаха искри.

Британските медии цитираха министъра на отбраната Бен Уолъс, който от кулоарите на срещата е предупредил Украйна да не гледа на международните си съюзници като Amazon за оръжия и е призовал Киев да покаже повече благодарност. Той е припомнил как при пътуването му в Киев миналата година му е представен списък с оръжия за пазаруване.

"За всяка една държава, която иска да се присъедини, е ясно, че ние не искаме да вкараме конфликт вътре в Алианса. Украинците винаги са го разбирали, това е реалността. Не бива да пропускаме факта, че 31, а скоро 32 членки, подкрепяме Украйна да успее да победи в този конфликт", посочи Уолъс.

Зеленски отговори: "Ние винаги ще сме благодарни на Великобритания. Аз просто не разбирам какво той има предвид. Кажете му да ми пише, за ми обясни как да бъда по-ясен. Също може като се събудя утре сутринта да му благодаря лично. Аз наистина не разбирам. Ние сме благодарни, Великобритания е наш партньор".
Премиерът Риши Сунак се разграничи от министъра си.

"Президентът Зеленски многократно изрази своята благодарност на мен, на британския народ, както и на останалите съюзници. Той го направи и по време на посещението си в британския парламент по-рано тази година", заяви Сунак.

Бен Уолъс е едно от спряганите имена за бъдещ генерален секретар на НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
2
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
г-н Сунак...не ви е лесно...и ще става още по трудно,кгб си има агентуа от десетилетия...Източна е ...цирк на кгб...президенти...мафиоти управляващи,кгб е жива...Война е...убийци на жени и деца срещу Свободният Свят,заплашващи Света ни с ядрена,обслужвани от британски министри,български президенти и минаващи с 200 ЕС агенти на кгб-дс???финансирано от превзетият ЕС!Нов прочит...ново начало!САЩ са в капан!!!САЩ са предадени!!!Бог да пази САЩ и приятели...!
32
4
 
1
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
Кралството е безкомпромисен борец за Свобода и Справедливост...бен как те докопаха руснаците?ВСВ Краството бе само...САЩ направи чудеса за да оцелеят и се борят...САЩ бяха Амазон за Кралството но никога не унизиха Народа на Великобритания...беден духом...бен!!!Оставка... и живей опозорен!!!Справедлив Свят...или ...мъртав по-добре!!!
31
4
 
1
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
оставка бЕн...не позори Кралството...не го заслужават!!!
30
5
 
2
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
Слава на Украйна и геройте им!Бог да пази САЩ и Свободният!Воюващите за Свободата и Справедливостта в Света ни!!!
29
4
 
1
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
Бен Уолъс..."кралството"да не гледа към света ни като зулуси!!!забравяте ВСВ...бяхте сами...Света ни ви помагаше със всичко...САЩ предимно!!!добре ли ви плаща...кгб???
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
По времето на великата укри-контраофанзива... вчера руснаците превзеха някакво малко градче. Хахахах. Укритата са мега зле, горките.
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да не се окаже накрая, че оръжията са поръчвани от Амазон, и Джеф Безос е вече трилионер??
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бай дрън обвинил Путин,а що не каже синчето му,каква работа има в тая част на света.И какво общо има той с Европа.
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бен може да праща и англичани на фронта. Няма безплатен обяд. Като искаш украинци да се бият, ще пращаш, ше бъдеш Амазон.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе започнаха полека да им го набутват, защото догодина дядо ти ще има избори, и вероятно Кенеди ще го навре в девета глуха. Относно оръжията - Цитат от интервю с Блинкен: Незабравяйте, че Русия е единствената държава в света, способна да унищожи САЩ за 30 минути. Путин (помолен за коментар от CNN): "Малко по- бързо"! Това са просто цитати от състояли се интервюта- не е мое изказване.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами сега ще му го казвате.Научил се поп на варен боб ,свършил боба и се отучил попа.Да кажем и ние нещо на "умните" британци.Вкарахте му бръмбари в главата сега що така било.Ами да не се учи,че ЕС е банкомат също.
22
0
 
3
 
! Отговори
Давай Za преди 10 месеца
На времето Великобритая колонизира Индия.. Сега министър председателя ин е Сунак....WTF, какво се обърка, по дяволите. Престъпникът се оказа жертва на собствената си политика
21
2
 
6
 
! Отговори
Ленин преди 10 месеца
Товариш Зеленски, преди да благодари на ВелиКоБраТания да благодари на целия руски народ, че ги има на картата.... Всичко друго е подлезуркане!
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Критиците към Зе"Лю се увеличават всеки ден. "Ако Украйна не победи, няма да стои въпросът за членството й в Алианса", заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Добре, казал Зеленски и си направил акаунт в АлиЕкспрес.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вярно е. Амазон има всичко,за което мечтаете.Жена ми твърдеше, че между нас няма вече никаква искра.Днес от Амазон ми доставиха *** якият електрошок.За 30 секунди си промени мнението.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 1.... Няма как да приемат такъв закон, защото първо парламента и правителството ще трябва да заминат на фронта..
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Явно само свети зеленский левски може да разбие нато..
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това, че не харесваме Зеленски, не ни прави русофили, понеже не харесваме и Путин. Опорната на тpолвците, че който не харесва Зелю е путунист не върви. Сменете си опорните, че станахте за смях на кокошките!
14
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Херш/осведомен американски офицер от разузнаването/ каза:.Анализаторите на ЦРУ изчисляват, че миналата година са били присвоени поне 400 милиона долара.Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс информира украинския президент за корупцията в Киев през януари, като му връчи списък от 35 служители и генерали. Седмица и половина по-късно Зеленски уволни дузина от най-важните от тях, които не се поколебаха да обикалят със скъпите си лимузини.