18-годишна румънка уби с нож най-добрата си приятелка

Тялото на жертвата е намерено под пейка в парк
7 авг 2023 14:11, Елка Василева
29
18-годишна румънка уби с нож най-добрата си приятелка
Снимка: архив, БГНЕС

18-годишно момиче уби приятелката си след нервен срив. Жертвата също е на 18 години, а трупът й беше намерен от местен рибар в неделя сутринта под пейка в парк в Мангалия в Румъния, съобщават местните медии.

И двете момичета са от окръг Васлуй и са били наети като сервитьорки в хотел в курорта “Сатурн”. В събота вечерта те се скарали в хотелската стая, в която били отседнали. Агресорката обвинила приятелката си, че изневерява на приятеля си и че не иска повече да прикрива лъжите й пред него. 18-годишното момиче поваля жертвата си, след което грабва нож и я убива, като прерязва гърлото й.

В неделя около 04:00 часа сутринта решава да се отърве от трупа, както по-късно ще признае на полицията, отбелязва вестник “Адевърул”. Напъхва я в куфар, вика такси и тръгва към парка “Тоска” в Мангалия. Всичко, включително маршрутът на таксито, е заснето от камери за наблюдение в града. Същите камери, които се управляват от кметството на Мангалия, заснемат момента, в който таксиметровият шофьор паркира пред парка и дори помага на момичето да свали куфара от багажника. Мъжът си тръгва, без да разбере, че от багажа капе кръв, която по-късно е открита от криминалистите на паркинга.

В кадрите от камерите на кметството на Мангалия е уловен моментът, в който младата жена влачи куфара към пейката. Въпреки че е облечена със суичър с качулка, служителите на реда веднага разбират по походката, че е жена. След като изоставя приятелката си в парка, под една пейка, тръгва пеша, търсейки къде да хвърли куфара и ножа - доказателства, които по-късно са открити от полицията с помощта на заподозряната.

В 05:30 ч. един рибар прекосява парка, за да лови риба на кея. „В първия момент си помислих, че е куче. Тогава се приближих, исках да я събудя, помислих си, че може да е пила. Не мърдаше. Бях уплашен, изпаднах в шок, извиках на момчетата на паркинга за помощ. Прилоша ми, започнах да плача. Лицето й беше обезобразено”, разказа мъжът, цитиран от вестник “Адевърул”.

Междувременно момичето, което е убило приятелката си, се прибира в стаята, почиства следите от кръв и отива на работа в хотела, където е наета. Там я намира полицията. Тя признава какво е направила, казва, че съжалява и обяснява, че е уморена от лъжите на приятелката си, в които била въвлечена.

В неделя вечерта младата жена беше ескортирана до съда в Констанца, където беше издадена заповед за задържането й.

Сайтът "Зиаре" пише, че убитото момиче е Алина Чобану, която произхожда от многодетно семейство с баща алкохолик и много социални проблеми. Когато преди три години медията публикува личната история на момичето, бизнесменът Йонел Санду решава да му помогне финансово и морално да завърши обучението си.

„Алина беше като наше дете. Откакто решихме да й помогнем, всеки месец идваше при нас в компанията, давахме й необходимите неща, разговаряхме с нея. Тя ни показваше бележника си от училище. Беше много стриктна и старателна", разказва бизнесменът, след като научава, че Алина е била убита от най-добрата си приятелка.

Няколко дни преди убийството мъжът получава съобщение от Алина с молба да й намери гарсониера под наем до 15 септември, когато тръгне на училище, защото иска да се върне от морето.

“Вместо да й помогнем да отиде в университет, сега се подготвяме за погребението й. Защото не мога да си представя някой друг да се погрижи за погребението й", казва Йонел Санду, цитиран от "Зиаре".
(Кореспондент на БТА Мартина Ганчева)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
2
 
! Отговори
остава загадка! преди 8 месеца
как сайта не е замазас със звездички името на града?
25
0
 
0
 
! Отговори
случка от Мангалия, преди 8 месеца
...
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Ммамлигамилиоционер Ние няма да разследваме това убийство,не берете грижа за тях! Румънците си имат силни закони и ги спазват! Това да не сме ние???......Самоотбрана,умопомрачение,непредпазливост,чйчета за успокоение и т.н. -там ги няма такива глезотии-ако си виновен те наказват най-строго!
23
1
 
5
 
! Отговори
Наглост без граници преди 8 месеца
Да не забравяме, датата на местните избори вече е насрочена. Денковци и про100кировци си правят предизборна кампания и вече не се гнусят да използват битови инциденти не само в България, но и в Румъния. Остава обслужващите ги *** да проследят дали в Мангалия ще има протести и дали про100кировци ще се присъединят към тях, правейки се на будната съвест на Балканите.
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Децата на демокрацията, това е положението.
21
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
здърпването, боят и убийството най вероятно е бил за средния пръст на Хуйрокано. опс, да не си помисли некой незнам си кво. на него пръст е имало златни пръстени инкрустирани с диаманти с коио е можело апартамент и нова кола да се купи в Букорещ, жалко
20
2
 
4
 
! Отговори
Со kереса със преди 8 месеца
принцеса Румънеца ?
19
4
 
14
 
! Отговори
ааа, не така! преди 8 месеца
Не е коректно да се обявяват престъпления, извършени от жени. Тъкмо почнахме да билдваме проекта с 18-годишните невинни агънца и вие взехте, че публикувахте това.
18
4
 
8
 
! Отговори
Ромула преди 8 месеца
Ромската драма край няма !
17
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Имали ли са интимна връзка?
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ужас!!!
15
2
 
10
 
! Отговори
Ммамлигамилиоционер преди 8 месеца
Това сега как да го разследваме? Като интимна връзка или проссто убийство на общо основание?
14
0
 
4
 
! Отговори
Всъщност преди 8 месеца
Има убийство двама *** са убили жена на 40 години с метален бокс Случеят е от София жената е имала интимна връзка с единият поне ако те с двамата.
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не разбрах - били ли са в итимна връзка ?
12
1
 
11
 
! Отговори
колко са откровени преди 8 месеца
парк в Мангалия в Румъния
11
2
 
18
 
! Отговори
Умник преди 8 месеца
Днес за ваше журналистическо нещастие явно няма убийство в България и затова започвате да ни спамите с криминалните хроники на съседните държави. Браво, само така.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ми така е, като си нямат румъняските закон за интимните връзки в домашното насилие. Щот са про сти, не са умни като наште дупетати.
9
1
 
6
 
! Отговори
Нане преди 8 месеца
Епъ освен да приемеме стамбулската конвеция след таз новина.... Мъ па Църквата я нулира.., А и К. С. Я НУЛИРА.... ===)))
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И сега кво - и мамалигарските дуп е дати ли ще си прекъснат отпуската и спешно ще приемат закон за интимната връзка ?!
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
От колко дни са били заедно - 59 или 60 ?