Съоснователят на "Епъл" Стив Возняк е получил инсулт

Той вече се е прибрал вкъщи в Калифорния
Обновена: 10 ное 2023 13:25 | 10 ное 2023 13:20, Елка Василева
10
Съоснователят на "Епъл" Стив Возняк е получил инсулт
Снимка: архив, БГНЕС

Съоснователят на "Епъл" Стив Возняк съобщи, че е получил лек инсулт по време на бизнес конференция в столицата на Мексико, но вече се е прибрал вкъщи, предаде Асошиейтед прес.

В текст, изпратен до Ей Би Си нюз, той уточни, че в сряда сутринта се е почувствал замаян, имал световъртеж и отишъл в болница. Направеният ядрено-магнитен резонанс показал, че е получил "лек, но истински инсулт".

Возняк, който е на 73 г., трябваше да говори на Световния бизнес форум в Мексико - двудневна среща, обявена за най-важното мениджърско събитие в света. Сред другите обявени оратори бяха Карли Фиорина, бивш главен изпълнителен директор на "Хюлет Пакард", както и Мохамед Юнус, пионер в микрофинансирането, удостоен с Нобелова награда за мир.

Стив Возняк, който заедно с покойния Стив Джобс основава "Епъл" през 1976 г., трябваше да говори в края на форума в сряда следобед.

Той каза пред в. "Ню Йорк таймс", че е бил изписан от болницата в четвъртък, отлетял обратно за Калифорния и чакал да вечеря в дома си в Лос Гатос. "Върнах се у дома и се чувствам добре", заяви Возняк.

Той напуска "Епъл" през 1985 г., за да се занимава с различни други дейности, но остава ревностен поддръжник на компанията и популяризира новите технологии.

Напоследък Возняк се включва и в редица други дейности, включително участва в Dancing With The Stars през 2009 г. и беше съдия в онлайн видеошоу, наречено "Ловци на еднорози", което оценява идеи на предприемачи, борещи се за създаване на стартиращи компании с потенциална стойност един милиард щатски долара или повече.

Докато се занимава с други стартъпи, Возняк помага и да не се забрави поддържането на паметта на дългогодишния си приятел Стив Джобс, който почина от рак през 2011 г., припомня Асошиейтед прес.
(БТА, Теодора Славянова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Човек не знае какво го чака зад ъгъла на времето. Дали преди 30 години единия Стив не е завиждал на другия?Съмнявам се в момента все още да му завижда. А на въпроса за това как все още е жив - ходи на профилактика два пъти в годината.Я малко по-високо кръвно,хайде хапченце,я малко повечко захарчица-диетичка,я някоя зачервена бенчица-скалпелче, я някое полипче-пак скалпелче.Я малко плаки-стентче.Хората си гледат здравето.Завило му се свят и ЯМР.При нас ЯМР е фотограф и снимката на А4 на дървото
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Така като го гледам на снимката нищо чудно!!! Дано оцелее и смени изцяло режима си на хранене и живот..
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не виждам никаква новина тук. Човек на възраст над 70г с поне 40кг излишно тегло. Дори е чудо, че с толкова наднормено тегло е все още жив.
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До До 2 Нищо няма да хвърлям ще го използвам за да унищожа силите на злотоо.:)
5
5
 
3
 
! Отговори
bl преди 5 месеца
А иначе Аман от религиозни ненормалници. Змията винаги е била символ на мъдрост и знание. И до ден днешен тя символизира медицината. Не знам кой древен ненормален извратеняк или манипулатор е успял да да сложи знак на равенство между знание и грях, че и до изпляска в библията.
4
0
 
4
 
! Отговори
bl преди 5 месеца
Отхапана ябълка символизира пълната с цианид ябълка, с която се предполага че се е самоубил Тюринг.
3
5
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 5 месеца
Ах ти мозък. Хвърляй компютър и телефон, защото те не са от твоите хора,лекарства коли всичко. Такива като теб са измислили мотиката и ралото - там се съсредоточи.
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Отхапаната ябълка символизира *** и зммията и забранения плод и падението на човешкия род заради ***.
1
1
 
9
 
! Отговори
Лошо преди 5 месеца
Много дюнери и бира