Байдън: Спирането на огъня в Газа даде възможност за повече хуманитарна помощ

Антъни Блинкен ще посети Израел, Западния бряг и ОАЕ
28 ное 2023 07:52, Красимир Ангелов
14
Байдън: Спирането на огъня в Газа даде възможност за повече хуманитарна помощ
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че спирането на огъня в ивицата Газа е дало възможност за доставяне на по-голямо количество хуманитарна помощ на цивилните в палестинския анклав, предаде Ройтерс.

"Възползваме се максимално от паузата в сраженията, за да доставяме по-големи количества хуманитарна помощ в Газа, и ще продължим да работим за бъдеще на мир и достойнство за палестинския народ", каза още американския президент.

Същевременно стана ясно, че държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще посети Израел, Западния бряг и Обединените арабски емирства тази седмица, предаде Ройтерс, като се позова на източник от американския Държавен департамент.

По време на визитата си Блинкен ще подчертае необходимостта от по-голям брой доставки на хуманитарна помощ за цивилните в ивицата Газа. Освен това държавният секретар ще положи усилия да гарантира освобождаването на всички заложници, взети от палестинското ислямистко движение "Хамас" при атаката му срещу Израел на 7 октомври.

Блинкен ще обсъди с партньорите в региона принципите, които според САЩ трябва да бъдат спазени при определянето на бъдещето на Газа, както и необходимостта от създаването на независима палестинска държава.

Това ще е третото посещение на Антъни Блинкън в Близкия изток от 7 октомври, отбелязва АФП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Я па тоя, като обираха там де що видят им беше гот, а сега големи защитници. Америка е лицемерна страна. Повтарят една и съща мантра, а всъщност вредят на целия свят. На всяка манджа са мерудия. Излъгаха търговците в Европа и сега страдат всички.
10
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Чета някои от коментарите и ми става ясно, как все в устите им злите американци и евреи, а я докарахме, че в географското понятие България 1 от 5 милиона са турски и ромски читатели на корана и още 1/4 милион такива нелегални ислямисти. От Дунава до Карнобат, Българския Халифат!
9
0
 
0
 
! Отговори
do 9 преди 5 месеца
До Анонимен: Да те онези джихадисти отпреди 1300 г. са същите и живеят по 200г., нали? Има ли някой на втория етаж?
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Джихадисти в Европа има от 7 век! Много преди да се появят сащ, Русия или Израел. Кой мислиш е обсаждал Константинопол, кой е държал испанци и португалци 800 години поробени? Кого е изритал нашият кан Тервел, зулусите или марсианците? Никой не знаел какво е петрол тогава.
7
2
 
2
 
! Отговори
do 7 преди 5 месеца
Ами, ако не бяха ходили да им хвърлят бомби и крадата петрола на арабите, сега в Европа нямаше да им джихадисти. Да ама на теб ти се иска евтин петрол, за да сипваш в таралясника, нали?
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хамас никога не са искали палестинска държава, а халифат. Не знам що за талибани и ислямисти са се навъдили у нас, че не виждате какво става. Като поотрежат малко кухи български зел*ки, ще се усетите. Израелците слабо ме интересуват, но за сметка на това джихадистите в Европа са огромен проблем. Продължавайте да си гледате турските сериали, това не е вече държава, а османски вилает. Всъщност винаги е било.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"както и необходимостта от създаването на независима палестинска държава.." Тоест Хамас вече победи. Палестинците ще имат Своя държава, а целият свят беше свидетел що за хора са ционистите в Израел.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това ще е третото безрезултатно посещение на Антъни Блинкън в Близкия изток от 7 октомври.
3
2
 
17
 
! Отговори
Червонец преди 5 месеца
БайДжо е посредствен актьор. Пука му на него за възможността за повече хуманитарна помощ. Страх от петролен глад тресе колективния запад. В четвъртък, във Виена, ОПЕК+ ще проведе среща, на която ще се решават 2 главни въпроса. 1.) Съкращаване на сумарния добив на петрол с около 1 млн барела в денонощие; 2.) Пълен отказ за доставки в страните, подкрепящи израелската агресия.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Питал ли е конгреса?
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Точно този, трябва да го въртят на чеверме горе.