За първи път от 5 години без лодки с мигранти през Ламанша по Коледа

Вече цели 10 дни няма нито една преминала лодка
13
За първи път от 5 години без лодки с мигранти през Ламанша по Коледа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За първи път, откакто във Великобритания се води официална статистика от 5 години насам на пресичащите Ламанша с малки лодки, тази Коледа няма мигранти, предаде БНР.

Според Министерството на вътрешните работи на Бъдни вечер, Коледа и в деня след Коледа нито един мигрант не е прекосил Ламанша към британските брегове. Статистиката сочи още, че вече цели 10 дни няма нито една преминала лодка. Вътрешният министър Джеймс Клевърли уточни, че служители от британската гранична полиция и техните френски партньори са осуетили пускането във вода на лодка с мигранти на френски плаж на връх Коледа.

По-рано през годината премиерът Риши Сунак постави справянето с увеличаващия се брой малки лодки на първо място в списъка си със задачи, обещавайки приемане на нов закон за "задържане" и "бързо депортиране" на всички пристигнали незаконно мигранти. Миналата година на Коледа бяха регистрирани 90 пристигнали мигранти.

Броят на пресичанията тази година е с 36% по-малък в сравнение с това време на миналата година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: мигрантиЛаманша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За първи път от 5 години без лодки с мигранти през Ламанша. Мигрантите разбраха за кризата и плачевното положение в Наглобритания. Какво да търсят там?
9
0
 
4
 
! Отговори
До Българин /4/ преди 4 месеца
Толкова си българин, колкото аз съм китаец. Но ако случайно се доберат до чужбина, такива като теб навсякъде се представят като българи.
8
0
 
5
 
! Отговори
Решението преди 4 месеца
*** лодкари -обратно откъдето са тръгнали. Преди това малко да поработят за изплащане на масрафа си. И ще изчезнат мераклиите за гостуване в Европа. Тук да остават само с високо образование и християни.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
N1 u N4 - жив пример как човек може сам да си приказва в интернет. Този води разговор сам със себе си.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До българин - Иска ти се да има такива бели християнки и да чакат на опашка пред вратата на спалнята ти, ама нямааааа.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сигурно затова някой се е врязал с кола в група хора. Протестира човекът, поне няколко хиляди от браТЧедите му можеха да пристигнат в Лондон само през празниците - на надуваеми лодки, на салове, на автомобилни гуми. Как да не протестира!
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До българин, я кажи сега от къде събираш данните и на каква база правиш изводите! Щот си поредния усилвател на "една жена каза на пазара"! С други думи манипулатор си и нищо повече. Такива плямплата трябва да нямате достъп до интернет за да не ширите пропагандата си! ***!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Така е, ако влязат още два мигранта, няма да има никой
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Скоро и ние ще ходим с лодки в шенгеня... Също като тези мигранти...
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Напълниха се до козирката с трашшш. С лодки и без лодки, белите туз земци вече са бялата точка на доминото. Пришълците помпатт дъщерите и жените на местните и стават татковци на 50 нюанса на кафявото, като оставят децата си без грижи и издръжка. Излизайки на лов за следващата бяла пат ка да им роди още едно чавенцее.