Гърция разделена за узаконяването на гей браковете

Темата е чувствителна за консервативното гръцко общество
15 яну 2024 14:00, Александър Попов
26

Легализацията на гей браковете в Гърция предизвика сериозни дебати и напрежение сред политическите среди, църквата и обществото. Предложението е на Мицотакис, а лявата СИРИЗА се закани да гони депутати, ако гласуват против.

"Ще чуем какво мисли църквата. Не знам дали ще можем да се съгласим, но ще уважим различното мнение", заяви Мицотакис.

Въпросът с правата на хомосексуалистите в Гърция остава твърде чувствителен в общество, считано за едно от най-консервативните в социално отношение в Европа. Духовниците в страната многократно предупреждават, че одобряването на еднополовите бракове ще бъде първата стъпка към разрушаване на гръцкото общество.

Опозиционните партии в Гърция са на различно мнение. Включвайки се в дебата със свое законодателно предложение, лявата партия СИРИЗА, която се ръководи от първия открит гей лидер на партията в Гърция, настоява за сурогатното майчинство. Но премиерът заяви, че това няма да бъде прието в Гърция.

158-те депутати на "Нова демокрация" се разделиха във връзка с новия законопроект за еднополовите бракове. 63-ма от тях няма да гласуват, 53-ма са "за", а 42-ма все още не са решили.

"Трябва да убедим депутати от другите партии да гласуват", посочи Мицотакис.

Вижте повече в репортажа на кореспондента на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: Гърциягей бракове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бракът е създаден с цел новородените да имат родители, които да се грижат и възпитат детето и да не го изоставят, а и да се знае кои са те. За какво са им гей бракове, то без брак живеят генетични родители и двойки от двата пола, а еднополовите искат брак, ами той не е на мода, демоде е, а и църковен брак не се разваля.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако и гръцката църква позволи, остава само и Бг църквата,:)), ще бъде ......:)))
21
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
Те са измислили секса , и чак после римляните са добавили жени , какво толкова се чудят !?
20
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ми време е гърците да се върнат към елинската си традиция
19
4
 
9
 
! Отговори
Лагрестин преди 4 месеца
Господ е близо и покварата скоро ще изчезне,заедно с онези които я разпространяват.Амин.
18
0
 
3
 
! Отговори
Атмаджа преди 4 месеца
Ако само с благославяне и проклятие ставаше нещо,земята да е станала на пепел.Има хора които по цял ден кълнат враговете и неудобните за тях личности,а благославят себе си.Създатлят обаче не слуша нечестивите и лукавите хора.Той преценява сърцата и намеренията,така че подобни усилия са напразни.Никой не може да спечели Божието благоволение с насилие,поквара или измама.
17
1
 
10
 
! Отговори
реалист преди 4 месеца
До До 12 "Населението на Гърция намалява от икон.криза насам." ------------- интересна представа имаш за "намаляване". Като им гледам статистиката, през 2010 достигат около 11 милиона, след което имат лек спад и в момента са в плато на около 10.6 милиона. Ако искаш да видиш какво означава "намаляване" погледни статистиката на Територията населена с мачовци дето само знаят да викат от масата тоя такъв, оня такъв.. Та да се зачуди човек къде има повече меки китки..
16
2
 
7
 
! Отговори
Атмаджа преди 4 месеца
Тук не става въпрос за консерватизъм,а за морал.И никой да не си мисли,че с казване на благословия или проклятие подобни хора ще постигнат нещо.Създателят не чува всяка молитва и знае кой какви мисли,чувства и намерения има.За нечестивците благословията или остава нечута,или се обръща на проклятие,а проклятието за благочестиви хора става благословия.Така че,безбожниците ако мислят със сила да си просят благословия,жестоко са сбъркали.Нищо няма да може да ги спаси,ако не се покаят навреме.
15
5
 
18
 
! Отговори
ПП ДБ , ГЕРБ ,ДПС преди 4 месеца
Нали искахте демокрация и свободи ????Ето ви я докарахме най модерното от запада ....да се скачат като зайци ....мъж със мъж ....жена със жена .....и да няма производство на деца !!!!!!! А гласувайте пак за нас и ще видите още по модерни работи !!!!!!
14
4
 
12
 
! Отговори
Ехааааа преди 4 месеца
Де що видиш из запада се прегръща , целува и е***бе яко нали са само джендърлъци ....нямат спирка !!!!!!!
13
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Гърците измислили секса. Римляните решили да го разнообразят, като вкарали и жената в него.
12
7
 
5
 
! Отговори
До 12 преди 4 месеца
Населението на Гърция намалява от икон.криза насам. Гърците в момента имат по-ниска раждаемост от нас. Те десетилетия наред получаваха пари от ЕС, защото бяха фронтова/гранична държава. Плюс това 30 г. млади имигранти от И. Европа разботиха и се заселваха в страната.
11
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много са ми интересни ж.аньовците.. тия п..ееераси, ония п..ееераси, тия такива, ония такива... ама Гърците продължават да са си 10 милиона п.ее...са за разлика от великия мачо български мъъъъжага дето се топим като лански сняг.
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Дони "Отделно, младите са много надъхани да го играят модерно леви.." ------------- точно това е, че при тях това го приемат за "игра". Пръскат си семерингите и после мама като им скръцне със зъби и веднага се женят и правят по поне 2 деца и веднага стават консертвативни. Предвид гръцките жени до някъде ги и разбирам.
9
5
 
6
 
! Отговори
Шегобиец преди 4 месеца
Хайде сега... Бива ли да се откъсвате от древногръцките си корени?
8
5
 
7
 
! Отговори
Дони преди 4 месеца
То пeдepacтията при тях е със сериозни параметри. Отделно, младите са много надъхани да го играят модерно леви, като в Зап Европа. А квито са космати хептен гнycтава раота...
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 4...водата в *** пак е вода. Защо не пиеш от нея, а пиеш от чешмата?
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Но педераастията от гърците идва, така че за тях не е учудващо. Дърти пиндирунгели са тия.
5
4
 
7
 
! Отговори
Така преди 4 месеца
Те от едно време са ги имали, може, Сократ е бил гей.
4
6
 
18
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 4 месеца
Узаконяването на гейщините е политика на сефардските евреи,за негативна демография в държавата,в която живеят. Да не се бъркат Ашкенази със сефарди.Сефардите са по произход испано-араби,а АШКЕНАЗИТЕ чисти европейци. В България фашистката и франкистка организация "Шалом" е главният инициатор за налагане на Истамбулската конвенция и гей браковете. Не искат Българските деца да създадат потомство.Искат Българските момичета да. бъдат леки,а Българските момчета обезмъжени.Просто е за схващане.