Папа Франциск отмени в последния момент участието си в Кръстния път

Ще се пази за бдението и литургията
30 мар 2024 08:46, Петър Бойчев
8
Папа Франциск отмени в последния момент участието си в Кръстния път
Снимка БГНЕС

Осемдесет и седем годишният папа Франциск отмени днес в последния момент участието си в Кръстния път при Колизея в Рим, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"За да бъде съхранено здравето му с оглед на бдението утре и за неделната литургия на Великден, папа Франциск ще следи Кръстния път при Колизея от резиденцията си "Саната Марта", се казва в комюнике на Ватикана.

Франциск трябваше да води процесията, по време на която участниците обикалят древната римска арена, слушайки размишления за вярата и носейки кръст, за да пресъздадат последните часове на Исус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от НОТИФИКАЦИИ
Президентът Зеленски декларира 306 000 долара
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В Русе в първия орган в католическа църква . Разрушена от Съветската армия на Сталин 1944 г
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До4. Наполеон не е нападнал Русия , а просто се е разходил и не е имало никаква агресия в Москва . Тогава Русия е била феодална страна с крепостничество / робство, то продължава до 1917 г. След това е в друга форма. Военен комунизъм/ и много не е ясно каква религия е имало . След кратък престой си тръгва обратно. Тъй като няма нищо интересно за завладяване.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До4 В Османската Империя Северозападна България е и в , територията на Свещената Римска Империя. В Свищов през 1777г. е подписан мирен договор. Всички християни католици , православни ,евангелисти са имали черкви свободно. Не са им пречели
3
0
 
0
 
! Отговори
Великденски зайци преди 4 седмици
Католическият великден по времето на османската империя толкова се е загрижил за нас че Наполеон ходи да стреля с топ по сфинкса , напада православна Русия и въоръжава османската империя с "мартинки" като и отпуска заем. Мартини Хенри (известна също и като Пийбоди Мартини Хенри или Хенри-Мартини, наричана в България мартина или мартинка британска пушка със задно зареждане затвор тип падащ блок, и е първата английска пушка, конструирана от самото начало за метални патрони.
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До1. Кои го интересува ти колко си вярващ. И ако си вярващ няма да ти е безразличен католическия Великден. Има православни се интересуват и от Рамазан , от Байрам ,от Будизъм , от Конфуцианство. В България има католици от времето на Османската Империя
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ние сме източноправославни. Нашият Великден е на 5 май.