Експлозии в украинския град Одеса

Бе задействана тревога тази сутрин
17 апр 2024 10:41, Александър Попов
166
Експлозии в украинския град Одеса
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Силни експлозии се чуха в Одеса, черноморският град за пореден път е атакуван с крилати ракети, съобщават регионалните канали в Телеграм.

Тревогата бе задействана в 9.30 часа. Има информация за попадение в града.

Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души и са трети по численост според официалното преброяване в Украйна през 2001 г.

В самия град Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още по темата: одесавойната в Украйна
Още от Свят
Големият бариерен риф преминава през най-тежкия си период на избелване
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Истината И разбира се руснаците а не украинците гориха живи българи в Одеса,нали таба бе ме...кот ело?
71
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Средно на всеки час някъде на територия 404 пада по едно ФАБ-че. Това е лекарството, което доктор Вова изписа. Помага безотказно за денацификацията!
70
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Справедлив Чист путинист си. Откак се е пръкнала, на Раша все и се привиждат външни врагове))) Затова е на този хал. В България враговете са предимно вътрешни: възрожденските фашисти и путинолюбците.
69
10
 
5
 
! Отговори
Учете история преди 4 седмици
(...) Обаче Русия какво направи? Тя употреби всички средства само и само да попречи на народний идеал Съединението. Не искаме да упоменаваме тука за всички интриги и подлости, които се вършеха против интересите на нашето Отечество." (Стефан Стамболов, в. Свобода, бр. 7, 19.XI.1886 г.)
68
4
 
5
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 седмици
До Анонимен 56 От твоите братушки ни дойде до гуша.
67
8
 
5
 
! Отговори
Учете история преди 4 седмици
А между там минаха се 10 години и днес всекий разумен българин, всеки патриот, който милее за бълг. Независимост и народност, като гледа какво вършат в България и навън руссите, иде да даде право на немците и ингилизите, да признае, че техните уверения са биле и прави и уместни... Едно време турците душаха бълг. Свобода и народност, днес същото дело искат да вършат нашите братя освободители. Едно време всяко зло за българете идеше от Ц-град, днес иде от Петербург..."(Стефан Стамболов, Дневник, 6 декември 1886 г., /71, 106-108/)
66
3
 
8
 
! Отговори
Излекуван с ФАБ преди 4 седмици
Евроатлантик съм. Записах се доброволец да ходя да почивам на Слънчака като бежанец от Украйна, но ВСУ ме прибраха от клуба барабар с диджея и охраната и ни пратиха на фронта в Авдеевка. Там за пръв път опитах от лекарството ФАБ. От цялата рота оцелях само аз. Но, казвам ви с ръка на сърцето, това лекарство е уникално. Наистина помага! Лекува! Пристрастяващо е! Слава на Русия!!
65
4
 
11
 
! Отговори
Цирконче Пляс преди 4 седмици
С Циркончето. ПЛЯС! И бяха изпарени 4-5 сгради в Киев пълни с персонал на Тайните Украински служби. След тая случка джуджето Зе беше не на себе си. Май му стана ясно че настъпа мотиката
64
3
 
16
 
! Отговори
Айде сглобкаджии преди 4 седмици
Айде всички сглобкаджии под ръчички и да ходите в Украйна, да папнете Кинжал, ФАБ, Циркон и там каквото дадат от Москва. Нали сте много ербап и големи биткаджии и евроатланти. Времето дойде да застанете с делата си зад думите си.
63
17
 
5
 
! Отговори
Истината преди 4 седмици
Българите в Одеса проклинат фашистка Рассиа. Българските училища в окупираните от ордите на Путин територии са затворени и българският език е забранен! В свободна Украйна всички български училища,читалища и центрове работят!
62
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Бой по празноглавите хохало. Кеф.....
61
6
 
12
 
! Отговори
До 62 Майка Русия преди 4 седмици
Това не могат да проумеят евроатлантичетата списващи тук. Те се радват, че Русия била много слаба щото видиш ли фронтът бил застинал. Не могат да осъзнавт, че Русия буквално стъпваше на пръсти. Досега не бяха ударяли центровете за енергийно производство, само кабели и трансформатори. Не че не можеха, но преднамерено не го правеха за да не тормозят населението. Сега обаче нещата загрубяха. Свърши се. Изключват Украйна! ОТ ЩЕПСЕЛА!
60
2
 
11
 
! Отговори
ФАБчето лекува преди 4 седмици
Помага при най-различни състояния на полова и политическа дезориентация. Лекува! Масовото производство на ФАБ-3000 започна. Лекът иде! Не се притеснявайте евроатланти, ще има за всички!!!
59
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пръкналата се през 1991 година Расийска Федерация е време да се разпада на основните си части-Бурятия,Калмикия, Якутия,Московия,Татарстан ,Узбекистан и Чечня!
58
9
 
3
 
! Отговори
Справедлив преди 4 седмици
До Истината . Всеки извън границите на България е предател, родоостъпник и няма право да се нарича Българин. Истинския Българин трябва да защитава интереса на своя народ и да брани територията си от външните врагове с цената на живота си.
57
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Броени дни ни делят от началото на масирана офанзива. Всичко от левия бряг на Днепър минава в Руски ръце. После следва Одеса и Транснистрия.
56
9
 
12
 
! Отговори
МАЙКА РУСИЯ преди 4 седмици
Разбрахте ли евроатлантичета. Майка Русия най-после реши, че се налага да изключи Украйна от щепсела. Ударите по ТЕЦ-овете го показаха. Милиони са без ток. Скоро офанзивата започва. А ЗАПОЧНЕ ЛИ, НЯМА ДА СПРЕ. ВИЕ ЩЕ СТЕ В РОЛЯТА НА БЕЗМЪЛВНИ ЗРИТЕЛИ
55
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Господ е българин и ще накаже родоостъпните "възрожденци".
54
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"За защитата на Израел, който не е член на НАТО, страните от Запада не се нуждаеха от член 5 на Алианса. Същото е възможно и по отношение на Украйна - нужна е политическа воля", заяви Зеленски. И заплака.
53
2
 
10
 
! Отговори
Циркончето удари преди 4 седмици
Циркончето като удари близо до Харков бункера, после на Запад изведнъж заваляха некролози на висши военни. Причина за смъртта казват били Ковид, това онова. Случва се! Ама тия в Украйна за цивилни ли ги пишат или не ги калкулират въобще? Щото вече станаха хиляди такива.