Да скъсаш с нея преди Коледа – възможно ли е?

Ако връзката ти пречи - кажи й го. Толкова е просто
Обновена: 16 дек 2011 16:54 | 16 дек 2011 16:54,
38
Да скъсаш с нея преди Коледа – възможно ли е?
Снимка: Dreamstime

Този сезон трябва да е щастлив!

Обичаме клишетата: Не уволнявайте никого преди Коледа. Никога не наемайте някого по време на Коледа. И никога, ама никога не разбивайте нечие сърце преди празниците.

Що се отнася до последното, никога не сме виждали особен смисъл в него. Всъщност, никое от тези неща няма смисъл, като се замисли човек... Искате да уволните някого преди празниците? Страхотно. Значи, той има работа. Ходи на работа всеки ден. Сега се налага да бъде уволнен, но вместо това шефът решава да изчака коледните празници да преминат. В крайна сметка той е уволнен точно след Нова година – страхотно начало: безработен.

Няма подходящо време на годината да бъдеш уволнен, както и няма подходящо време да уволниш някого.

Защо да не е така и в любовта?

Колко от вас в момента стоят във връзка, в която не са щастливи и продължават да я поддържат само по инерция? Знаеш, че вече не я обичаш, наясно си, че не си падаш по нея повече и усещаш, че тя вече не те задоволява емоционално (или ти нея) и все пак не знаеш как да скъсаш с нея преди празниците.

И затова ще си сложиш маската, когато трябва да отидеш в къщата на родителите й за Коледа. Ще ходите заедно по коледните партита, ще прекарате като двойка новогодишната вечер и ще заминете някъде през почивните дни. И после какво?

Късаш с нея на първи януари и й оставяш възможно най-лошия спомен за отминалите празници, защото тя ще ги оприличи на една голяма лъжа. Ами приятелите й?: „Е как така? Изглеждахте толкова щастливи на Нова година!" И й става още по-гадно.

Пичове, истината е следната: няма подходящо време за раздяла. Няма добро време за това да погледнеш някого в очите и да му разбиеш сърцето. И никога няма да има. Така че без значение дали е преди празниците или преди великденската ваканция, или преди морето, това, което трябва да направите, е да бъдете честни.

Ако в момента се намирате във връзка, в която не сте щастливи, трябва да я прекъснете. Какъв е смисълът да празнувате заедно? Защо трябва да търпите моментите, в които се гледате с нежност в очите в 12 часа в полунощ и да се насилвате да й се обяснявате в любов? Защо трябва да й купувате подарък, който всъщност не искате да й подарявате? Нима е честно да я оставяте да си мисли, че тази връзка има шанс, когато добре знаете, че това не е така?

Ето как бихте могли да скъсате с нея по време на празниците: просто го правите по същия начин, по който бихте го направили през останалото време на годината. Бъдете честни. Обяснете й честно какво всъщност искате и защо нещата няма да се получат.

Не й обяснявайте колко прекрасно е било в началото. Не е нужно и да повтаряте какво се е объркало. Ако се намирате на онази граница на скъсването, сме сигурни, че вече сте водили безкрайни разговори за връзката ви и за проблемите в нея.

Питали сте се кой е виновен. Но в крайна сметка сте виновни и двамата. И двамата сте се докарали до това положение и е дошло времето да направите крачка напред. Така че зарежете обясненията. Просто трябва да я хванете и да поговорите с нея – независимо дали са празници или не. По-добре е да ги прекара с хора, които истински я обичат. Плюс това, има шанс да прекара празничното време в доста по-добро настроение, чула и осъзнала какво сте й казали и да ги прекара без мъчителните терзания какво се случва с вас.

Общо взето един такъв разговор винаги има своите трудности и неприятни моменти, но в крайна сметка инициативата да го проведете и да бъдете честни ще смъкне камък от плещите и на двама ви.

В крайна сметка всеки край е едно ново начало, нали? А какво по-добро начало от началото на една нова година?

Още съвети за мъже можете да научите в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: гаджетараздели
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как е по добре,ти ли да скъсаш с някой или да чакаш той да скъса с теб че после да му мисли дали е постъпил правилно..........искам да скъсам с моята но нямам идея как да постъпя,има едно такова чувство на привързаност и това ме спира,а любовта отдавна я няма ???????
37
3
 
4
 
! Отговори
36 преди 12 години
За, това не трябва да се привързвате, толкова eдин към друг, много винаги, трябва да бъдеш повече обичан, отколкото да обичаш! Тогава раздялата не се усеща до следваща вълнуваща връзка, дори брак,.
36
0
 
10
 
! Отговори
До mnenie преди 12 години
Явно никога не си бил истински влюбен и за това говориш така. Обаче ако ти се случи да те изостави някой, който за теб е едва ли не цялата ти Вселена тогава ще видиш. Какво достойнство, какви 5 лева. Единственото, което можеш да направиш ако ти стигнат силите за това е да не показваш на другия колко много страдаш, но повярвай от вътре ще ти е черно та черно.
35
4
 
2
 
! Отговори
mnenie преди 12 години
Абе вие добре ли сте? Какво значи да те зарежат! Явно сте спали и нямате истинска представа доколко човека държи на вас. На мен не ми пука защото съм уверен в себе си и си знам цената. Много жени които са ме гледали високомерно след време са се умилквали, но аз им показвам червен картон с усмивка.Нямате ли достойнство? Когато един човек има най-доброто, той не търси по-лошото. Всеки ден се стремете да се усъвършенствате във всичко, полагайте усилия и ще сте щастливи като мен
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моя приятелка и колежка се раздели преди дни с приятеля си. Живяха заедно 8 години, уж годежен пръстен и подари лятото, уж всичко беше хубаво, а преди дни я изгони. Тя е страшно нежно същество, мила, интелигентна, красива и образован. Момичето от вече седмица не знае на кой свят е, та се чудя: защо хубавите ябълки ги ядат свинете? На всички Весела Коледа, пълна с положителни емоции!!!
33
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От опит мога да ви кажа, че да зарежеш някого на празник е адски болезнено. Мен са ме зарязвали на рождения ми ден. Ще го помня докато съм жива! Един от най-ужасните дни в живота ми. Така, че преди да се решите на подобно нещо, помислете как бихте се чувствали вие докато в разгара на подготовка за празниците жената за която бихте дали живота си ви каже, че не иска да има нищо общо с вас. Така, че по-добре изчакайте по-малко болезнен момент.
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мен всичко е индивидуално. За мен пък да скъсаш с някого точно на Коледа или на друг празник е адски гадно. Защото я се замислете как на Коледа, горката, вместо да се весели ще трябва да дава дълги обяснения на приятели и роднини защо е сама и като прибавим към това и мъката, а и някоя любопитна стрина, която обича да "сипва сол в раните", направо не е за разказване! "Ама скъсахте? Верно ли? А бяхте такива готини! Мислехме, че ще се ожените" и т.н. и т.н. Не искате да и причинете това, на
31
0
 
10
 
! Отговори
лай-лай кучка преди 12 години
Раздялата независимо с кого и кога е винаги болезнена.Но след нея идват нови запознанства.Колелото на живота се върти напред.Се лави !
30
0
 
49
 
! Отговори
hapy man преди 12 години
Хванах мойта мома да кръшка точно преди коледа миналата година , неприятно нещо но както казват хората --> всяко зло за добро . Някой друг да си троши главата с тъпата шопкиня :)Аз бях до тук ... Весело посрешане на празниците и по-малко неприятни изненади от този сорт ... :0
29
5
 
6
 
! Отговори
28 преди 12 години
nqkoi qk kompleksar e pisal taa statia :)
28
1
 
22
 
! Отговори
рогатия преди 12 години
Напуснах я след като разбрах, че от известно време има друг. Трябва да ти се случи, за да разбереш очевидно.
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как преди седмица си я напуснал като тя преди това си е намерила друг, бе?Голям мозък си
26
2
 
4
 
! Отговори
рогатия преди 12 години
Моята си намери друг, и аз преди седмица я напуснах. Всеки си носи последствията за действията си и си плаща по един или друг начин.
25
1
 
36
 
! Отговори
. преди 12 години
Аз съм благодарен на всяка жена , която е видяла нещо специално в мен и след като тя ми е дала добри моменти , то поне мога да и спестя да я растроя пред един от най-красивите празници в годината , същото се отнася и за уволняването , поне можеш да не обременяваш хората около празниците. Не мога да повярвам , че ме занимават с такива безсмислици в уж новинарски сайт. Какво ще кажеш да те уволнят от Днес.бг утре и да те зареже половинката ти ? Ще ти се стори ли извън клишетата,ще ти хареса ли?
24
1
 
16
 
! Отговори
inn преди 12 години
май някого от днес.бг са зарязали, а?? :ДДД
23
2
 
10
 
! Отговори
Разделител преди 12 години
Много е лесно - хващаш я и я скъсваш.
22
5
 
4
 
! Отговори
do18 преди 12 години
Svetlio , do kut visish po forumite tvoita xubavica dali ne zadqva chujdo ? Nikoga , ama nikoga ne se doverqvai na jena , ko iskash priqtel vzemi si kuche ! Ko iskash seks xodi rugai i bqgai ... takova zlo v kushtata ne ti trqq
21
6
 
2
 
! Отговори
do18 преди 12 години
Svetlio , do kut visish po forumite tvoita xubavica dali ne zadqva chujdo ? Nikoga , ama nikoga ne se doverqvai na jena , ko iskash priqtel vzemi si kuche ! Ko iskash seks xodi rugai i bqgai ... takova zlo v kushtata ne ti trqq
20
1
 
15
 
! Отговори
,,, преди 12 години
По подходящо е на 1 април
19
11
 
25
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Винаги...късам срещу Коледа,главата на някоя пуйка;на жена...никога.