Как да превъзмогнете бившия

Пригответе си време, търпение и следвайте няколко прости насоки
Обновена: 11 авг 2012 09:28 | 10 авг 2012 21:38,
84
Как да превъзмогнете бившия
Снимка: sxc.hu

Когато започвате връзка, често смятате, че той е единственият. След време обаче той се отдръпва и изпадате в агония. Чака ви дълга битка най-вече със самата вас, пригответе се. Любовта се преодолява бавно, с търпение и време.

Скъсването ще преобърне целия ви живот временно, но ако психически сте подготвени за подобна вероятност, може да избегнете депресията (или поне да я минимализирате времево) и да се справите със ситуацията малко по-бързо.

Грубо казано, вече сте чували най-разпространените съвети за забравяне и преживяване на тежката раздяла. Част от тях са глупост, други – не. Ето ви някои съвети, които може да прибавите към листа си за съвземане след драматична раздяла.

1. Никакъв контакт

Това определено ви е познато и е от верните клишета. Много от дамите се заблуждават, че е достатъчно да изчезнат от полезрението на мъжа за няколко дни и той вече ще съжалява и ще ги умолява да се върнат. Уви, няколко дни не вършат работа. И не се заблуждавайте, че ще ви иска обратно.

За да не се изкушите да му пишете смс-и и да му звъните, направо му изтрийте телефона (дано не сте го запомнили наизуст). Махнете го от скайп, от социалните мрежи, а ако имате възможност, и телефонния номер си сменете, за да не ви търси той.

2. Не му позволявайте да разбере, че сте наранена

Това е много важно правило. Разбере ли, че ви боли, ще се почувства по-силен, ще почувства, че има някаква власт над вас. И ако е гадняр, агонията ви ще е по-дълга. Освен това рискувате да се изложите доста сериозно, ако непрекъснато му ревете по телефона и правите някакви сцени.

3. Стойте далече от приятелите му

Чували сте за мъжката солидарност?! Не си помисляйте дори и за миг, че ако спечелите благоразположението на приятелите му и тяхното съчувствие, ще си го върнете. Целта е да го забравите, а не да витаете в облаците и да търсите обратното събиране.

Всеки досег с тях ще ви напомня за него, така че се дистанцирайте. Дори да сте една компания, говорете с тях и им обяснете нещата. След като се почувствате по-добре с времето, няма проблем да възобновите отношенията с тези, които са ви по-близки. Но това трябва да стане само защото държите на тях, а не в опит да се доближите до бившия.

4. Заключете любовта ви

Или казано по друг начин – отървете се от спомените. През времето, в което сте били заедно, вероятно имате подаръци от него, общи снимки, писма и други сантиментални вещи. Заключете ги на място, до което нямате достъп, ако не ви дава сърце да ги изхвърлите. Не ви трябват на този етап, защото само ще ви връщат към нещастната любов и разочарованието.

Вижте останалото в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: драмараздялабивш
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари