Защо избягвате контакт с бившия

Някои се надяват, че с отсъствието си ще предизвикат липса у него
Обновена: 28 ное 2012 12:45 | 28 ное 2012 12:31,
52
Защо избягвате контакт с бившия
Снимка: sxc.hu

Съществуват много причини, които карат хората да прекратяват всякакъв контакт след раздяла. Ако някой реши да използва тази тактика (не всички хора искат или пък се нуждаят от това), обикновено той си намира „здравословни“ причини, заради които да го направи. Например за да се излекува по-лесно от раздялата, за да направи кардинални промени в живота си или пък просто да загърби и да забрави всичко, случило се досега.

За съжаление не всички хора разбират, че прекъсването на контакта всъщност се отразява повече на самите тях, отколкото на бившата им половинка. Някои превръщат липсата на контакт в стратегия, с която целят отново да си върнат бившия, след като той осъзнае колко много всъщност му липсва старото време.

Често се случва обаче хората да останат разочаровани, когато осъзнаят, че вече не са обичани, нито пък искани. Други пък стигат по-далеч и използват липсата на контакт, за да наранят бившите си, като ги накарат да се почувстват игнорирани, отхвърлени и пренебрегнати.

Всъщност причините за прекратяването на контакт с бившия могат да бъдат много по-дълбоки. Ето и кои са те:

1. Безпомощност

Понякога хората избират липсата на комуникация, защото се страхуват, че всяка форма на контакт може да увеличи или изведе на преден план проблемите във връзката. Тези хора се чувстват безпомощни да променят каквото и да е, затова избират да се „скрият“ и да се надяват, че проблемите ще изчезнат от само себе си.

2. Връзката е приключила зле

В повечето случаи връзките приключват наистина зле. Партньорите казват всички неща, които са премълчавали до момента, дори понякога преувеличават. Някои хора си мислят, че бившият им е толкова ядосан, че най-доброто решение е просто да го избягват. По този начин искат да си спестят забъркването в нови проблеми и да оставят време на бившия си да преосмисли нещата и да се успокои. Често обаче липсата на контакт създава още по-големи неразбирателства.

3. Липса на самочувствие

Някои хора не са достатъчно подготвени психологически, за да се справят със ситуацията след раздялата. Те не знаят как да изразят своите емоции и не се чувстват достатъчно уверени. Тези хора не знаят какво точно трябва да предприемат, затова решават да чакат отсрещният човек да ги потърси.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: връзкаконтактраздяла
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак неква пъпчива, зелена "журналистка" от Днес.бг се опитва да дава акъл.Цирк.Спрете я бе. Че ви прави за смях сайта!
36
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бившия не искам да го виждам, защото ми изневери. Ако не беше детето, щях веднъж да го задраскам, но завинаги.
35
0
 
21
 
! Отговори
do vsichki преди 11 години
Abe kvo se nervite, ne razbrahte li che Ася e prosto niakav maj koito iska da razbudi spor i da drazni horata. Ne im obrastaite vnimanie na tezi trolove.
34
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ася, последният бил зле в леглото??? Но виж ли има ли пари ще се върнеш - божеее какъв ***.
33
0
 
19
 
! Отговори
до Ася преди 11 години
Ти не схвана ли ,че баламите измряха и такъв живот за една ...ка вече НЯМА.Кифлиъоците станаха гнусна *** и дори думите "даи" и" искам 'половината мъже като я чуят им идва да сложат краи.
32
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защото е червей досаден и гнусен
31
0
 
23
 
! Отговори
? преди 11 години
Ами това е много индивидуално, защо такава статия? Когато са разведени хората се виждат заради деца, искат или - не.Дори се бият в Холивуд, както наскоро разбрахме /здрав бой между хубави мъже/
30
0
 
31
 
! Отговори
Кейн преди 11 години
Е по-*** статия няма,ами избягвам я ,защото е БИВША,а е бивша,защото съм избягал,или тя,или и двамата,и тъй като сме си избягали , сега се избягваме,извинявам се за идиотизмите,ама на такава статия ...
29
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АсяТц,"любов моя" не ми трябваш!Писна ми да издържам кифли
28
17
 
20
 
! Отговори
Ася преди 11 години
Специлано при последния не бих се върнала, защото в леглото никак не го биваше хи-хи-хи Но сериозно, бих се върнала при някое бивше гадже ако видя в него някаква позитивна промяна. Например да е почнал да изкарва добри пари и да показва ясно, че държи на мен. Защо не тогава :)
27
1
 
30
 
! Отговори
баба Кунка преди 11 години
Сега като се замислих дали пък да не възобновя контакт с някой бивш за радост на съпруга ми? Чудя се обаче дали след това ще успея толкова бързо да си събера багажа преди той да ми го изхвърли?! Що за простотия, миналото си е минало, оставяте го там и гледате напред!
26
1
 
26
 
! Отговори
М. преди 11 години
Да, бе, ще му слушам простотиите на това комплексирано ***!
25
2
 
27
 
! Отговори
Хетеро преди 11 години
Мъже, пазете се от еманципатки - те ще ви продадат, заради егото си, а ще Ви заблуждават с претенциите си!:)
24
1
 
39
 
! Отговори
Според Днес.бг преди 11 години
Аз избягвам контактите само с бившата. При положение, че я хванах с друг, какво друго да я правя? Сигурно трябваше да я поканя на сватбата после, както и на кръщенетата сигурно, а?
23
1
 
20
 
! Отговори
Хетеро преди 11 години
До АнонименДа не стане *** off, след като ти нацъфти от болести - оставяме действието да продължи с уговорката, не на всяка цена и с умната, което също не ти гарантира нищо, щото някой като открехне някоя цайсата комплексарка и пак се влиза в порочен кръг, ако и тя тръгне за слава, но обикновено е вързано и с кариеризъм и сбъркани семейни родители, задаващи й живота с подходящи мъже и приятелки(/ли)!:)
22
1
 
19
 
! Отговори
Хетеро преди 11 години
До DEVIL-JINНяма рецепта - когато я срещнеш ще разбереш, до тогава се поддържай в пълна бойна готовност и гледай да не ти цъфне оръдието от полазващи вредители без морал и задръжки!:)Патилите жени са за грохнали мъже, така че си пази силите!:)
21
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обикновено контакт с бившия трябва да се избягва, за да не прехвърляш стари филми в нови връзки. Трудно е,има го желанието да го/я потърсиш, но после става по-лесно. За съжаление повечето хора са *** и не могат да го осъзнаят и се чудят откъде им идват проблемите. Също така докарва и тежки комплекси. Изпитал съм го и от двете страни (не помага). Просто трябва да move the *** on, вместо да се залита в порочен кръг.
20
0
 
18
 
! Отговори
do DEVIL-JIN преди 11 години
ot 6Po prinzip si prav, no vse pak tova e anonimen forum, imenata mogat da sa fiktivni i horata dosta chesto si razpraviat jivota tuk, taka che ne vijdam kakav e problema. Ne govoria losho za choveka pred horata koito go poznavat, spokoino. Prosto komentiram po temata, zastoto se setih za tazi istoria kogato prochetoh statiata. Nali tova e zelta na komentarite? Stiga vie pak ste vzimali vsichko tolkva navatre, vse edno niakoi lichno vi napada.
19
5
 
24
 
! Отговори
Хетеро преди 11 години
'*** ти ще се обаждаш?!:)Статията е написана срещу мъжете и сега като заковахме гвоздея, в посока никакви чувства и изрязване на туморите от сърцата си и Вие ревнахте, хем искате да ни е гадно, хем искате да Ви се слагаме в краката - 'айде да си имаме уважението, знаем като Ви засърби, че никой вибратор не помага така, както ние, а и както казах цветята по магазините, никога не свършват и все по-хубави и млади идват, така че баста, ние сме си добре!:)
18
4
 
23
 
! Отговори
do heitarite преди 11 години
Tuk e palno s komplexirani, zariazani maje koito ne spirat da pluiat po jenite koito sa gi zariazali. Normalno e be hora, uspokoite se, edna jena/maj ne moje da vi obicha zial jivot, riadko horata ostavat zaedno dokato umrat, povecheto ot nas imat poveche ot edna vrazka. Stiga ste izkarvali vsichki jeni ***, egoistki i kvo li ne...Tova che vie ste niakvi zagubeniazi koito sami si tarsiat kurvenski jeni i ne mogat da ponesat othvarliane, ne znachi che vseki e takav/a.