Накарайте свекървата да ви обикне

Дарете я с внуци и ще заровите томахавката
Обновена: 28 яну 2013 14:55 | 25 яну 2013 12:47, Мария Дуковска
59
Накарайте свекървата да ви обикне
Снимка: Sxc.hu

Вечната битка между снаха и свекърва никога няма да свърши, нали? Но защо пък трябва да оставите резултата в полза на свекито? Запретвайте ръкави и се хващайте на работа. Ето как ще станете най-любимата й снаха и никой няма да може да промени това:

1. Уважавайте нейните празници и тези на семейството й

Винаги бъдете подготвена с букет цветя и подарък за нейните лични празници – рожден ден, имен ден. Дори и със символичен подарък, важно е наистина да я оцените и уважите. Една точка за вас, момичета!

2. Оставете я да бъде част от живота на сина си, поне доколкото ви изнася

Генерална грешка е да я изключите тотално от вашия живот. Направете този компромис, най-вече заради мъжа, когото обичате. Ако увеличите непреодолимо дистанцията помежду им, той може да си замълчи сега, но някой ден ще ви го натяква със страшна сила, бъдете сигурни.

3. Направете десерт по нейна рецепта

Уау, ако направите този жест, наистина ще наваксате в резултата! Да приготвите домашен сладкиш, чиято рецепта ви е дала самата тя – страхотно! Не само ще приготвите вкусно (надяваме се) ястие, но и ще спечелите бъдещото й благоволение.

4. Изслушвайте я... поне от време на време

Всеки има нужда от своите 5 минути слава. Ако днес е решила да ви разкаже как тя е отгледала сина си, такъв хубав и голям мъж, мажейки бебешкото му дупе с мас, ех, простете й и замълчете. Нищо че вие сте на друго мнение. Недейте винаги и за всичко да й противоречите само за да докажете, че вие владеете ситуацията. Оставете я да се оттегли от позицията на семеен властелин с достойнство.

5. Дарете я с внуци

Най-големият подарък за всяка свекърва или тъща е да се сдобие с внук. Нищо повече няма да може да я зарадва или да й затвори устата по-добре от едно прекрасно малко човече, плът и кръв от нейното дете. Дарите ли я с внуци, тя ще ви даде вечната си благословия, убедени сме.

Още полезни съвети прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
2
 
! Отговори
Непознат преди 11 години
Няма как да стане
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
иска се желание и старание и от двете страни. Аз се разбирам и уважавам с моята свекърва. И двете обаче полагаме усилия за това. Много ни гледа и угажда когато сме на гости. х
45
0
 
4
 
! Отговори
Carvula преди 11 години
Na tasta i ta6tata 6e im e.....a maikata v nai -skoro vreme.Mamka im nenormalna i otka4alkite.
44
2
 
0
 
! Отговори
До 53 - Силвия преди 11 години
Силвенце, с този характер, който демонстрираш в някои от коментарите си тук, едва ли ще намериш някой, който да те обикне, особено пък свекърва!.
43
0
 
9
 
! Отговори
Вила-самовила преди 11 години
Сигурно статията е преведена от чуждестранно списание. Българската свекърва е нещо много специфично - не се поддава на описание, нито на психологически анализ. Решение на проблема "свекърва - снаха" в България е възможно само отчасти, като главното условие в случая е младото семейство да живее в отделно жилище и да е финансово независимо. Второто важно условие е свекървата да бъде уважавана и да й се помага при нужда, но синът на тази свекърва да не е мамино синче.
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами, ако не може да готви, за какви десерти говорим!? И за точка 5- ако детето от собствена плът и кръв не се получава, поне първите 5-6, че може и повече години, не би ли трябвало тя да прояви разбирателство!?Този, който е писал това може да се гръмне :)
41
0
 
11
 
! Отговори
силвия преди 11 години
След свекървата която имах, знам каква свекърва да не бъда. Много ще вимавам.
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Насила хубост не става!
39
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не държа снаха ми да ми казва мамо,тя си има майка.Може да ми вика и по име.
38
4
 
3
 
! Отговори
До Ани преди 11 години
Ани ,браво моето момиче!Свекърва ти е такава,защото е видяла,че и ти я уважаваш.В живота всичко е УВАЖЕНИЕ!Бъди жива и здрава!Аз се оприличих с твоята свекърва.Такава съм и аз!
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички,които коментирате от *** нагоре ли сте ,или на мене така ми се струва?И аз станах свекърва,направихме сватба,дойде и внучето!Всички му се радваме и го обичаме много.Не съм се месила и нямам намерение да им се меся!Казвам само,когато ме питат!Бях един месец заедно със снахата и внучето,нямахме никакви проблеми,даже на сина си казах,не се меси,живеем си много добре тримата.Той е на път.Пита ме,казвам.Харесва ми,че това ,което съм я поучила не го забравя.Та тя е на годините на децата ми.
36
5
 
5
 
! Отговори
Ани преди 11 години
Така, като гледам ще съм единствената с положителен коментар относно свекито, но държа да кажа, че аз имам прекрасна свекърва. За обич не мога да говоря, но се уважаваме и се разбираме. Не ни се бърка по никакъв повод, не дава акъли, не звъни по 100 пъти на мъжа ми по телефона. Винаги, когато идем на гости ни посреща много топло и ни се радва. Дано и занапред да продължим така.
35
2
 
4
 
! Отговори
т преди 11 години
които и да е писал тази статия едва дали е семеен
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дарете я с внуци и ще заровите томахавката, a ако може с томахавката да заровите и тъщата ПОВТАРЯМ ТЪЩАТА, вечна обич и любов, ми то не се търпи това нейното бе, мрънка, мрънка край няма, дядото от желязо беше човека,но ............ сега е на друго место.
33
1
 
12
 
! Отговори
american boy преди 11 години
Тези съвети от "Експертите на бТВ Лейди" ли идват? И свекървите са хора, а всички хора са различни - добри, лоши, зли, мили и тн. Да се търси един тип на поведение, който може да се приложи на всяка свекърва е доста наивно и меко казано глупаво.
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-големият подарък за всяка свекърва или тъща е да се сдобие с внук.Само че, тъщата със сигурност знае, че са и истински внуци, а свекървата винаги се съмнява, дали са от сина и :(
31
1
 
7
 
! Отговори
mimi преди 11 години
sas vnu4ika sam ya darila oshte pove4e se uzlobi i tova ne e reshenie
30
2
 
2
 
! Отговори
не раждайте, преди 11 години
така проблемите са много, ама много по- малко !!!
29
1
 
11
 
! Отговори
факти преди 11 години
Не е нужно свекървата да ви обича, достатъчно е уважението и да не се бърка в семейния ви живот. Всеки си има родители, роднини, приятели които да го обичат. Не ми е притрябвала и обичта на свекито.
28
1
 
14
 
! Отговори
:) преди 11 години
Довело синчето при маминка три момичета, черно, русо и червенокосо.- Мамче, познай коя от трите ще ти стане снаха...- Черната- казала маминка.- Как позна?- Ми, почна нещо да ме дразни, още щом я видях...