Плюсовете и минусите на „отворената“ връзка

Нещата, които трябва да имате предвид, ако смятате някога да се впускате в подобен тип отношения
14 дек 2013 22:32, Теодора Драгоева
10
Плюсовете и минусите на „отворената“ връзка
Кадър от филма "По приятелски"; Снимка: outnow.ch

Повечето хора смятат, че „отворената“ връзка е много проста – двама души, които се харесват, се срещат от време на време и се забавляват (най-често между чаршафите). Всъщност идеята на подобен тип отношения е точно такава – хубави моменти, но без жената и мъжът да се натоварват, сякаш са сериозно обвързани.

Както всичко в живота обаче и тук нещата не са толкова прости. Отворената връзка има както своите предимства, така и своите недостатъци. Ако подобен тип отношения ви изглеждат интересни и възможна алтернатива в някой момент от живота ви, най-добре вижте кои са плюсовете и минусите на този вид връзка:

1. Правилата на отворената връзка: Трябва да бъдете подготвени. В случай, че за пръв път се забъркате в такива взаимоотношения, може да се чувствате леко объркани. Имайте предвид, че нищо няма да бъде такова, каквото сте свикнали да бъде до този момент в сериозните ви връзки. Психологическите прегради, които трябва да разрушите, са най-трудната част в този случай. Ако имате някакви колебания, по-добре не се хвърляйте в нещо, което може да ви повлияе зле.

2. Плюсовете на отворената връзка: Преоткрийте вашите фантазии. Тъй като нямате ангажимент към човек от срещуположния пол, вие сте свободни да правите това, което пожелаете. В много случаи партньорите се притесняват да споделят своите сексуални желания със сериозните си партньори. Добрата новина е, че човекът, с когото се виждате, най-вероятно би откликнал на всяко ваше предложение. Още по-хубавото е, че независимо, че от време на време се срещате с определен човек, вие сте напълно свободни да се виждате и с всеки друг, който ви хареса.

3. Съвет за отворената връзка : Бъдете честни. Това е един от универсалните съвети, подходящи както за сериозна връзка, така и за отворени отношения. Честността е качество, което хората ценят у другите – независимо за какво става въпрос. Така че най-добре бъдете честни и не крийте каквото и да е от човека, с когото се виждате. Няма проблем да му кажете, че се виждате и с още някого, но със сигурност трябва да спестите подробностите. По този начин ще избегнете ненужни спорове и евентуални неразбирателства.

Още по темата можете да прочетете в сайта на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
ккк преди 10 години
Това си е най хубавата връзка.....виждаме се само за секс без ангажименти !
8
1
 
7
 
! Отговори
ооо преди 10 години
N5, На приятеля ти му е през шура за теб, ако му пука, ще ти предложи брак като всеки истински мъж, който държи на жената до себе си.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ухааа, някой на повикване. Майкооооо, то си е мечта. Ама надали.
6
2
 
7
 
! Отговори
ha,ha преди 10 години
ако има синхрон има плюсове, ако се получават разминавания, се натрупват минусите, този тип връзки не е за всеки.
5
11
 
6
 
! Отговори
Теди преди 10 години
Хаха. Много сте консервативни и задръстени. С приятеля ми имаме отворена връзка и ни е много добре. Определено има плюсове.
4
3
 
19
 
! Отговори
NOrd преди 10 години
това не е никаква връзка
3
3
 
13
 
! Отговори
az преди 10 години
Pravilno mnogo minusi plusove nikakvi
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това си е обикновено блудство.
1
4
 
27
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
Минуси много, плюсове - никакви !