Защо партньорите трябва да бъдат равни

5 основателни причини
17 юли 2014 22:50, Теодора Драгоева
11
Защо партньорите трябва да бъдат равни
Kадър от филма "Цветният воал"; Снимка: outnow.ch

Обикновено се счита, че е по-добре за връзката, когато жената е по-привлекателна от мъжа, а той e по-заможен от нея. Макар че това е може и да е вярно, според експертите за дълголетието на една връзка е по-добре партньорите да са равни.

Когато единият превъзхожда другия в по-важните аспекти – външност, интелект и/или финанси, винаги се появява напрежение помежду им в даден момент. Ето и 6 причини защо е по-добре партньорите да са равни:

1. Трудно е да се държиш с някого като с равен, когато виждаш, че не е такъв. Любовта заслепява в началото, но за съжаление, с течение на времето и най-влюбеният човек започва да си връща зрението. След като първоначалното привличане спре да е толкова силно, отношенията на партньорите от физически стават по-рационални. Тогава всеки може да забележи неща, които никога не е виждал у своя любим досега. В някои случаи събуждането от романтичния сън може да бъде истински шок. За щастие, ако с любимия ви сте на едно ниво, по-малко вероятно е да бъдете разочаровани от това, което ще видите някой ден.

2. Ако с половинката ви не сте равни, ще започне да ви гризе съмнението дали сте един за друг. Въпреки че е възможно, че човек да създаде сериозна връзка с човек, с по-малък потенциал от неговия в даден аспект, все пак голямата разлика винаги се усеща. Човешките същества са очарователни точно с това, че прекарват по-голямата част от живота си в търсене на нещо по-голямо, по-добро, по-съвършено.

Що се отнася до партньорите си в живота, човек винаги търси някой, за когото вярва, че е по-добър от него самия или поне да смята, че му е равен. Малко са хората, които се задоволяват с по-малко. Тези, които са се задоволили в началото, непрекъснато поставят под въпрос решението си дали трябва да са част от тази връзка. Колкото по-голямо разминаване между индивидите в една връзка има, толкова повече оправдания има единият от тях да сложи край на отношенията им.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, умирате да пишете статии за неща, които са по подразбиране. Ама давай, пълнеж да има.
4
3
 
10
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 9 години
Ае стига с това равеснво бе ! Даже гейовете не са равни по междуси все някой трябва да доминира ...два остри камъка брашно не мелят са казали бабите!
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като богатството се измерва с цифри, а външността с количество ухажори, то тогава възниква въпроса кога една връзка е равностойна. Т.е. при каква "единица" външност на жената, какво състояние на мъжа е еквивалентно. Някои жени този въпрос не ги оставя на мира и дори може да доведе до депресии.
2
1
 
16
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
Въпросът не е в равенството, а за елементарно присъствие на взаимно уважение и желание за разбиране. Пълно равенство така или иначе няма как да съществува. Поне това трябва да сме научили от социализма.
1
1
 
9
 
! Отговори
сергея преди 9 години
Е,как равни? При мен мъжът ми моника е доминантен.