Правила за изграждане на стабилна връзка

Топ 10
10 авг 2014 22:01, Теодора Драгоева
12
Правила за изграждане на стабилна връзка
Kадър от филма "Fading Gigolo"; Снимка: outnow.ch

Всяка двойка се стреми да изгради щастлива и успешна връзка. В начало на всяка любовна афера, партньорите обикновено са преизпълнени със страст и вълнение и смятат, че това ще трае вечно и че нищо не може да развали идилията им. Но когато връзката им мине на следващия етап – съжителство, брак, деца, влюбените започват да се сблъскват с многобройни проблеми, като недоразумения, недоверие, ревност, които пък водят до кавги. Истината е, че щастието с любимия човек е резултат на упорита работа и търпение. Ако искате с вашата половинка да изградите една добра и дълготрайна връзка, трябва да спазвате и някои правила.
Ето и 10 от най-важните:

1. Общувайте ясно
Всеки път, когато комуникирате с вашия любим, не забравяйте да си казвате мнението ясно. Вие се обичате и помежду ви не трябва да има тайни. Това е основно правило, към което трябва да се придържате. Понякога хората запазват за себе си своите мисли и желания, очаквайки техният партньор да се досети за тях. За съжаление, не всеки е в състояние да чете чуждите мисли, така че е необходимо да си казвате какво мислите, без да разчитате на намеците. По този начин, вие ще избегнете нежелани проблеми, които могат да имат отрицателно въздействие върху връзката ви.

2. Научете се да си прощавате
Ако планирате да прекарате живота си със своя любим, то вие със сигурност трябва да бъдете готови да си прощавате един на друг. В противен случай, вашето щастие няма да продължи дълго време. Няма перфектни хора на този свят и всеки може да сгреши. Разбира се, това не значи, че трябва лесно да забравяте всичките лоши дела на половинката си, но пък и не трябва да ги преувеличавате.

3. Всеки човек има лоши дни
Не е тайна, че всички хора могат да имат тежки дни, в които да се чувстват депресирани или гневни. Трябва да имате предвид този факт, за да предотвратите стресови ситуации с половинката си. Когато видите, че любимият ви е нервен, опитайте се да разберете причината за настроението му, а не му се сърдете. Може би емоционалното състояние на партньора ви е причинено от различни проблеми, свързани с работата му. Понякога хората се събуждат в лошо настроение и през целия ден всичко и всички ги дразнят. Ако забележите, че вашият човек е раздразнен, дайте му пространство и го оставете на мира за известно време. Не го приемайте лично.

4. Бъдете мили с вашия партньор
Добротата е високо ценена от всички хора. Безспорно милият човек е по-привлекателен и приятен за другите. Ако искате да постигнете взаимно разбирателство и хармония с половинката си, не забравяйте да се държите добре с нея. Днес животът е забързан и ние често забравяме за силата на доброта. Ако сте сговорчиви и правите компромиси вие ще имате добра връзка с половинката си.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
4. Бъдете мили с вашия партньор -спорна точка. Самовлюбеният егоист няма как да оцени добротата, която получава - той е уверен, че тя му се полага по право, тъй като е изключителен. Ако сте мили и добри с някого, а той ви отвръща с грубост и презрение, бягайте далече или животът ви ще мине в подчинение на вечно гладното му/й/его. Човек трябва да пази достойнството си, защото без него не е човек..
8
1
 
18
 
! Отговори
Точка 5. преди 9 години
Правило 5 - ходете без ***!
7
1
 
17
 
! Отговори
7 преди 9 години
А това за запад си е верно!
6
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стабилна връзка има, когато касите в семейството са отделни (като на Запад). Всеки консумира и ползва това, което е купил. Както е казал Юлий Цезар: "Чисти сметки-добри приятели."
5
1
 
25
 
! Отговори
Калина преди 9 години
До посиняване, Мила .И трябва да му слугуваш и да му се кланяш .И да не забравяш че от улицата те е взел в хубавия си апартамент .И да не чакаш сватба, ти си моментно забавление, докато не намери по-млада и по-глупава .
4
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първото и най-важно условие е всеки да си живее в собствена територия и да не цървулясват в рутинността на ежедневието.
3
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
11. Не си губете времето, ако установите, че партньор(ката) не ви цени, не ви уважава, не го(я) е грижа дали ще ви нарани, а егоизмът му(й) е патологичен. Не се залъгвайте, че сексът, бракът и дори раждането на дете ще го(я) промени. Просто го(я) изхвърлете от живота си и дори не си спомняйте за него.
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
връзката ми с жената на до бъмзи се крепи на 5 кинта да има какво да льока моя приятел че е шизофреник
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ревност,страх,много комплекси.до 1Какво правиш с тази жена,ако знаеш,че е такава и нямаш и доверие.