Как да се превърнете в лидер на работното място

Съвети, с които да изпъкнете пред останалите колеги
26 сеп 2014 17:05, Теодора Драгоева
5
Как да се превърнете в лидер на работното място
Снимка: outnow.ch

Да се отличите от масата служители не е толкова лесно начинание. Превръщането ви в лидер пък е истинско предизвикателство. Вие искате да бъдете лидери, но нямате тази титла и не стоите на по-висока позиция във фирмата.
Все пак има начин, по който може да изпълните желанието си и да позиционирате себе си като лидер на работното място. Следващите съвети ще ви помогнат да изпъкнете пред останалите си колеги, но без това да се набива на очи и да правите лошо впечатление. Успех!

1. Поемете отговорност. Ако искате да се покажете като лидери, трябва да се научите да поемате отговорност за всичко, в което сте замесени по някакъв начин. Това означава, че неуспехът на общия ви проект с другите колеги е отчасти и ваш неуспех. Трябва да се научите да поемате отговорност не само за добрите неща, но и за лошите. Признавайте грешките си и не се опитвайте да ги прикривате.

2. Вярвайте в положителната нагласа. Повечето хора смятат, че в света на бизнеса човек трябва да бъде лош и манипулативен, за да успее. Вие покажете на останалите, че не са нужни някакви специални маневри, с които да се домогнете до успеха и лидерството. Вярвайте в положителната нагласа, в своите качества на добри лидери и ще видите, че положителното ви мислене има добро влияние върху хората около вас.

3. Експериментирайте. Опитвайте нови неща. Поемайте рискове. Излезте от своята зона на комфорт и експериментирайте. Лидерите поемат рискове и не се страхуват от нещата, в които вярват. Например приемете проекта, по който никой не иска да работи. Може би е прекалено труден, неприятен или и двете, но пък той ви дава шанс да се сдобиете с нови знания и да покажете на шефа си своите лидерски качества.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Гай Баньо преди 9 години
Отговора на въпроса е много ***.Като гласувам за ГЕРБ и Бойко Борисов.Същия отговор важи и за:Как да стана много богат2Как всички да ме харесват3Как всички жени/мъже да ми се лепят4Как да успея в живота....
4
0
 
0
 
! Отговори
ха хааа преди 9 години
Да бе да,за да може да би изгони по-бързо.
3
0
 
0
 
! Отговори
До 1 и 2 преди 9 години
Ами ако имате не шеф, а шефка?
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като покорите инструмента на шефа. Покорете тръбата и ставате номер 1!
1
4
 
3
 
! Отговори
Съвет преди 9 години
Като започнте на колене в мъжката тоалетна...