Мотивиращи цитати от Бил Гейтс

Човекът пример за истински успех
15 окт 2014 21:23, Теодора Драгоева
32
Мотивиращи цитати от Бил Гейтс
Бил Гейтс; Снимка: Getty Images

Бил Гейтс е най-богатият човек в света. На 58 години той разполага със състояние, възлизащо на около 80 милиарда щатски долара. Бил Гейтс е новатор, филантроп и вдъхновение за много хора по целия свят.

През 1975 година той напуска Харвард, за да основе Microsoft заедно с Пол Алън. Едва 12 години по-късно, когато Бил е само на 31, той става най-младият милиардер в света. В момента Microsoft е най-голямата софтуерна компания в света.

Бил Гейтс е свидетелство за факта, че хладнокръвният оптимизъм и невероятните мечти могат да доведат до наистина впечатляващ успех. Той много добре осъзнава, че човек не бива да бъде егоист и че всъщност, колкото повече дава, толкова повече получава.

Гейтс е дарил 28 милиарда за благотворителни каузи чрез фондацията "Бил и Мелинда Гейтс". Следващите мотивиращи цитати на Бил ще ви помогнат да надникнете в съзнанието на гения, който едновременно притежава титлите на най-богатия и на най-щедрия човек в света:

1. „Успехът е лош учител. Той съблазнява умните хора да си мислят, че не могат да загубят“.
Без значение колко успешни сте в момента, трябва да останете смирени. Успехът е също толкова мимолетен, колкото самият живот и може да бъде загубен само за един миг. Нищо не е постоянно и единствената константа е промяната. Не забравяйте, че успехът ще промени вашия живот, но не бива да му позволявате да променя вашата същност. Уважавайте всеки, с когото се срещате, и не забравяйте да давате. Не позволявайте на успеха да ви заслепи, защото тогава провалът ще бъде дори още по-болезнен.

2. „Не се сравнявайте с никого в този свят... Ако действате по този начин, значи обиждате себе си“.
Всеки човек е уникален. Намерете вашата красота и вашия талант, които може и да са различни от тези на другите. Запомнете, че възприемането на успеха в крайна сметка е нещо субективно. Измерете вашия успех спрямо това доколко добре живеете, следвайки собствените си ценности, а не спрямо живота на другите. Не се отчайвайте, когато не получавате всичко в желаните срокове. Понякога трябва да тръгнете по няколко грешни пътя, преди да намерите правилния.

3. „Вашите най-недоволни клиенти са най-големият ви учител“.
Един бизнес може да научи много от недоволните клиенти. В случай че много хора не харесват дадено нещо, това е явен знак, че има спешна нужда от промяна. Същото важи и за личния живот – може да научите много от критиката на най-близките ви хора.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Гоуем е преди 9 години
Гоуем е Били, най-големия.
16
0
 
6
 
! Отговори
OLD BEN преди 9 години
няколко години. И вече над 10 години е пенсионер. Отделно има ферми и доста животни и земи. Забогатя доста. Но по- умен не стана. Ясно ви е как е направил парите. Така че тук в България не винаги най- умният и най- способният просперира. Понякога, да не кажа често, е точно обратното. На върха са *** и простаците. Жалко, но е така.
15
1
 
3
 
! Отговори
OLD BEN преди 9 години
Браво за това, което е постигнал! И най- вече браво, ако наистина е останал земен и разумен човек, и е дал толкова за благотворителност! Хубави и верни съвети, но някои малко неприложими в нашите условия. "Най-отбягваният зубър в училището може да се превърне в най-преуспелия от целия клас." И давам автоматичен пример: В класа на баща ми, най-слабият ученик, който едва е изкласил 8 клас и дали е прочел 2 книги в живота си, впоследствие става полицай, после митничар. Пенсионира се на 40 и няко
14
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
като ви чета комплексарските глупости ми ставя ясно защо БГ е най-утрепаната държава! А Гейтс е ужсно прав във всичко което казва с един пропуск - става дума за образовани и предприемчиви хора.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Готини съвети дава Бил Гейтс. Непректснатите успехи не трябвало да ни главозамайват кой от нас може да се похвали поне с минимален успех в каквото и да е било? Смирение,хубаво смирение то човек като е беден и безсилен освен смирение кво друго му остава?В ниакойа джунгла или коптор ще му правят евала ако се прави на дива *** но в света на нормалните обикновено свършва в затвора.Недоволните клиенти в повечето случай са със психични проблеми.Правете си изводите.
12
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНа Макавиели да му го сложа знаеш къде. Бил Гейтс и Стив Джобс са най-големите наши съвременници. Ако не бяха те нямаше да можеш да си изразиш глупостите по интернет .
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както е казал Макиавели.....съмнявайте се във всичко и ще откриете истината. Не всичко е това което изглежда.
10
6
 
6
 
! Отговори
Бладотворителя преди 9 години
До Анонимко 16Тоя кр.етен на фотото дарява от това, което граби от всички плащащи данъци чрез корумпираните марионетки налагащи и.иотската псевдо ос виндоз и други сродни м.лоумни продукти. За печалбите от безсмислени патенти или добро или нищо... и преди червеите да изпълзят от ябълките си... чудесно е, че онова нещо джобс си отиде, остава и изтърсака му да се гътне.... с удоволствие да ги последва и оракъл... за един по-добър и чист юникс свят, свободен от ллвм и джава...
9
5
 
4
 
! Отговори
Стив Джобс преди 9 години
Кой бе!? *** ГЕЙтс ли...
8
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
скръндза е вярно, само 28 милиарда е дал за благотворителност. ако ти си дал 28 лв през живота си аз съм готов да си отрежа пи*ока
7
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този е ужасен скръндза ,хем е стиснат хем , се прави на филантроп.Все едно аз да почерпя Анинимен 1 с вода от чешмата в пустинята и да кажа ,че съм дал милиарди за да му спася живота ! Е така и Гейтс дава милиарди за за евтини медикаменти и после се хвали ,че дарявал а от както той е милиардер бедните в света постоянно се увеличават А ПОЛОВИНАТА ХОРА НА ТОЗИ СВЯТ ЖИВЕЯТ С 1-2$ НА ДЕН !
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТова е някакъв рептил !
5
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз ли съм единственния, който забелязва, че това на снимката не е бил гейтс??!?!!
4
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ei tva e amerikaneca, pragmatichen i zemen. Predstaviam si edin bulgaristanski chalgadzia s tolkova pari kakvo leke shte e :)
3
1
 
2
 
! Отговори
Bibliata преди 9 години
Smirenieto predshestva uspeh a, gordostta padenieto
2
7
 
26
 
! Отговори
Li'l history преди 9 години
А знаете ли как е измислено името Microsoft?Измислила го е на Бил жена му, след първата им нощ заедно... ;)
1
3
 
15
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
Брозъра е една малка и неннужна програма която с времето ще изчезне- Бил Гейтс