Съвети за зачеване според фън шуй

Кои символи насърчават зачеването?
Обновена: 11 яну 2015 22:25 | 11 яну 2015 22:24, Михаела Лазарова
8
Съвети за зачеване според фън шуй
Снимка: freeimages.com

Фън шуй е древна китайска философия, която учи как да внесем повече баланс, разбирателство, щастие, успех и любов в живота си. 

Днес споделяме няколко съвета за онези от вас, които правят планове за бебе. Те ще ви помогнат да активирате определени чи енергии, свързани със зачеването и плодородието. 

Неварен ориз 

Невареният ориз е символ на плодородието. В азиатския фолклор той символизира връзката между небето и земята, тъй като се смята, че детето, с което ще бъдем дарени, слиза от небето. Ето защо върху младоженците след сватбената церемония се хвърля ориз, за да добави повече положителна енергия. 

В Китай много двойки, които правят планове за бебе, поставят под леглото си купичка с ориз. Оризът може да бъде всякакъв. Поставя се в хубава порцеланова купичка и се слага под леглото, в средата. Там трябва да стои, докато не се зачене и роди бебето.

В традиционното китайско изкуство и култура присъстват много положителни образи и символи, за които се смята, че насърчават зачеването. Такива са картините и фотографиите, на които има много деца, овощни дървета, риби (тъй като китайската дума за риба звучи като китайската дума за изобилие). 

Поставете подобни фотографии в дома си и особено в спалнята. Други традиционни символи, за които се смята, че подобряват енергията чи и насърчават зачеването са фигурките, снимките или картините на заек, щъркел и слон.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
ставри преди 9 години
Нагледен пример-ако китайците чакаха на ориз,картини и Фън Шуй щяха ли да са толкова много?
4
0
 
1
 
! Отговори
147 преди 9 години
трябва да мчожеш да смяташ тройно просто правило
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И я моа и тате мое, ама козата си сака пръч баце.
2
0
 
12
 
! Отговори
:)) преди 9 години
Какво чух на една конференция, на която присъстваха и етнографи?Един от докладите беше въз основа на проучвания на терен. Етнографска група посетила някаква народна лечителка и баячка. Тя им разказала за много чудодейни лекове, единият от които бил за зачеване и, според нея, гарантирал стопроцентов успех. Някой от тях я попитал: "Ама наистина ли е 100% сигурно, че ако пие от тази отвара, жената ще зачене?" Бабата отговорила: "Е, сине, оно и к/рец требе!"
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига с тези глупости фън шуй все едно без фън шуй не може да се забременява. Нашите прадеди не са забременявали с фън шуй. Ако толкова много искате нека хората си вярват на фън шуй но след това да отидат на лекар