Какво трябва да осъзнаете, преди да започнете да си търсите работа

Стартирайте 2015 година по правилния начин
13
Какво трябва да осъзнаете, преди да започнете да си търсите работа
Снимка: outnow.ch

Търсенето на работа е труден процес, който изисква внимание и прецизност. И тъй като всички знаем, че намирането на ново работно място е нелека задача, добре е да осъзнаете някои истини по отношение на търсенето на работа. Колкото по-рано ги разберете, толкова по-добре за вас.

Ето и кои са те:

1. Намирането на работа не е толкова лесно

Както вече стана ясно - не си мислете, че ще намерите подходящата позиция за вас в рамките на седмица-две. Като цяло работните условия у нас не са достатъчно добри, за да предлагат работа на почти всеки човек.
За да имате по-голям шанс вие трябва да бъдете достатъчно квалифицирани, да усъвършенствате своята автобиография и да се подготвите добре за интервюто за работа.

2. Никой не ви дължи назначение или дори уговорка за интервю

Има твърде много хора, които смятат, че някой винаги им е длъжен с нещо. Това е вид изкривена арогантност, която може да си проличи по отговорите по време на интервюто или дори по начина, по който е написана автобиографията. Избягвайте да се държите по подобен начин.
 

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
6
 
! Отговори
НО... преди 9 години
Но най-важното, което трябва да знаете е, че като цяло НОРМАЛНА, ДОБРЕ ПЛАТЕНА и СТАБИЛНА работа на територията на република България НЕ/СЕ/ПРЕДЛАГА!!! Работните позиции, които изобилстват масово на пазара на труда са предимно УНИЗИТЕЛНИ, на 100%ов експлотационен принцип, а възнаграждението е без коментар! Единствените позиции, където ти дават някой лев за да не умреш от глад и да си на границата на биологичното оцеляване са в чужди компании, където ще ти се отели вола от бач на н-та степен!!!
7
0
 
10
 
! Отговори
гио преди 9 години
Теодорче и идея си нямаш мило от пазара на труда в БГ
6
3
 
8
 
! Отговори
:D преди 9 години
До 5 и 6,А бе хора, вие от ирония не разбирате ли? Или за вас тази дума означава името на някое растение? Човекът под 3 се е*ава с явлението "бг работодател", а вие клъвнахте, сякаш действително е пуснал такава обява
5
0
 
8
 
! Отговори
Plamena преди 9 години
до 3300 лв? И се гордеете с това, е предлагате работа за тази смешна сума?Я си представете какво може да си купите/платите с тези 300 лв... Токът през зимата при минимално потребление, за да не умреш от студ и да живееш все пак нормално, излиза около 130-140 лв. Като си платиш водата и транспорта до работа, ти се събират мин 200 лв... А ако имаш деца? А храната? А, не дай боже, ти се наложи да пиеш антибиотици - мин 20 лв... А яденете на работа? Смешно е, излагаш се...
4
1
 
12
 
! Отговори
Зетрофф преди 9 години
до ( 3 ) :Ти като работодател би ли живял с 300 лева на месец ? Или за теб тези пари са джобните за пазаруване вечер в някоя верига хранителни магазини ? Постави се на мястото на тези, които взимат тези 300 лева.Направи ги 400-450.Или сега ще започнеш с оправданията ??? 286 лв е прагът на бедността !
3
10
 
3
 
! Отговори
а преди 9 години
Работата е проста и всеки може да я върши. Но хората в бг ги мързи. Чакат само на готово и мрънкат.
2
8
 
10
 
! Отговори
a преди 9 години
Намирането на работа е лесно. Търся работници за 300 лв месечно постиянно и няма един кандидат.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че в България няма работа !