Как да оцелеете във враждебна работна среда

Не бързайте да си подавате оставката
28 авг 2015 18:42, Теодора Драгоева
21
Как да оцелеете във враждебна работна среда
Снимка: outnow.ch

Ужасно е да се работи във враждебна среда. Това означава всяка сутрин да усещате негативна енергия в офиса още с прекрачването на прага и така всяка секунда, до края на работния ден.

Ако ви се е случвало, значи знаете, че това е ситуация, в която се чувствате жертва на своите колеги и че проблемите не се оправят лесно с течение на времето.

Най-лесно подобен проблем се разрешава с подаването на оставка, но не бързайте да търсите лесния начин. Опитайте се да се справите с враждебната работна среда и да запазите службата си едновременно.
Ето и няколко съвета как да преминете през това житейско изпитание:

1. Напуснете офиса за малко или за повече.

Ако избухне сериозен конфликт по време на работа и вие сте една от страните, най-добре си вземете почивка и веднага напуснете офиса. Не се връщайте на бюрото си докато сте разстроен. Може да решите да изпратите някакви гневни имейли, за които ще съжалявате по-късно. Може и да реагирате мигновено и агресивно към колегите си и това да повлияе на психическото ви състояние. Ако емоциите ви не се оправят след кратка разходка, най-добре си вземете няколко дни отпуска (или болничен) и се върнете в офиса, когато можете да бъдете полезни.

2. Следете какво се случва.

Ако решите да си вземете няколко дни отпуска, то оставете някой колега за ваши уши и очи, да ви докладва как се развива ситуацията с враждебните ви колеги и шефовете ви. Ако нямате човек, на когото да можете да разчитате, то опишете на един документ всички свои действия и думи по време на конфликта, за да можете да разкажете нещата достоверно на своя мениджър, ако се наложи изслушване на двете страни.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Сандра преди 8 години
Враждебна работна среда??? Най-добре се посъветвайте с психиатъра си!!!
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълни глупости. Просто не комуникирайте с вражеските групировки в работата. Това е. Игнорирате 4-5 човека и си карате кефа. С останалите 15-20 сте в супер отношения. Дори не поздравявайте вражеския отбор, не ги и поглеждайте в очите. Все едно не съществуват за вас. Изнервят се много. Ще се убедите. Иска се здрава психика.
6
1
 
5
 
! Отговори
Оби Уан преди 8 години
Вземете си джедайски меч, овладейте Силата.
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставка не подавам.Напускам само срещу обезщетение, вече три пъти.
4
0
 
8
 
! Отговори
SD преди 8 години
До Таратора Как вадя пищака като хамериканците .:)Майтап .
3
0
 
21
 
! Отговори
Сърбал попарата преди 8 години
Ако недоброжелателите са от бившето партийно бюро плюс тяхната "врагиня" - далечна роднина на отдавна починал член на някогашното Политбюро, ще те питам, авторке на статията как точно ще се справиш?Те воюват помежду си, но се обединяват срещу по-млади хора,които не са доведени от тях лично.Как да напуснеш работа, като си вложил години, за да се квалифицираш?Как да говориш с висшия шеф, след като и той се бои от тях? Пенсионират се един по един, но пак се бъркат заради платено участие в проекти
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направете мръсно на шефа си , но така че да не разбере. Няма по - голямо удоволствие да видите как страда , нещо което повечето гадове причиняват на подчинените си ежедневно.
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доста тъпо.