Как да се подготвите за кърменето?

През първите седмици е важно да кърмите, когато то поиска
21 юни 2016 09:30, Михаела Лазарова
3
Как да се подготвите за кърменето?
Снимка: freeimages

Много млади майки изпитват трудности и болки в началото на кърменето. Повечето от тях не са били предупредени, че може и да има такива моменти. Това ги кара да се откажат от кърменето няколко дни или седмици след раждането.
Преди да захвърлите идеята за кърменето и да преминете към адаптирано мляко трябва да знаете някои неща за подготовката на гърдите за кърменето.

Подгответе зърната

Последните два месеца от бременността си спрете да носите сутиен по няколко часа на ден. Носете дрехите си в директен допир със зърната. Това ще ги направи по-твърди и оформени. На бебето ще е по-лесно да суче и няма да усещате толкова силен дискомфорт.

Можете също така да издърпвате от време на време зърната си с пръсти. Масажирайте ги леко всеки ден, за да ги стимулирате.

Повече по темата може да прочетете в Az-jeata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
първо... преди 7 години
...трябва да си изберете подходящо място в най-близкия мол. Останалото е ясно.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Последните два месеца от бременността си спрете да носите сутиен по няколко часа на ден. Носете дрехите си в директен допир със зърната. Това ще ги направи по-твърди и оформени. На бебето ще е по-лесно да суче и няма да усещате толкова силен дискомфорт."===Ох, какви глупости...