6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота

Най-големият показател за успех е добросъвестността
20
6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота
Снимка: Istock

Според психологията има различни типове личности. Когато говорим за постигане на успехи, специалистите смятат, че има типове хора, които е по-вероятно да постигнат такива. Докато упоритата работа и постоянството са изключително важни, има и други психологически основи, които ни доближават до успеха.

Кои са те?

Изпитания в детството

Всеки човек е имал своето детство, изпълнено с хубави или повече с негативни спомени и емоции. Трудностите докато растем могат да ни научат на важни житейски уроци по-рано от обикновено. Предизвикателствата направиха ли ви по-решителни и находчиви? Ако е така, може да откриете, че това, което изглежда като пречки, всъщност са стъпала към бъдещия ви успех.

Находчивост

Да бъдеш находчив означава да използваш това, което имаш, за креативно решаване на проблеми. Съчетава ум, твърдост. Успешните хора не виждат ограниченията по същия начин, както повечето хора – като нещо, което не може да заобиколим. Ако повечето хора виждат капан за мишки, находчивите виждат безплатно сирене и предизвикателство.

Независимо от обстоятелствата, те винаги гледат на нещата като на гъвкави и няма да спрат да намират начини за заобикаляне на проблемите, докато не намерят такива.

Находчивите хора също са много добри в използването на своите контакти. Помислете за момент, когато сте били изправени пред голямо предизвикателство. Преодоляхте ли го, като мислехте „извън кутията“ или като получихте помощ от приятели?

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: успехкъсметкариера
Още от За да се разбираме
6 добри насоки как да преговаряте за заплата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
0
 
! Отговори
Кукувейко преди 1 седмица
Буден съм от един час и вече ви уведомих какво направих при температура -4 градуса. Няма да ви кажа как я поддържам тази температура в помещението, където осъществявам това важно начинание! Ха ха ха хааааа, колко съм оригинален!
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
това води много често до личностно прегаряне
8
6
 
4
 
! Отговори
Кукувейко преди 1 седмица
Нали ме познахте? Мои са коментарите 5, 6, 7, 8, 9. Не ми се спи, та реших да ви посетя!
7
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Смело братя след ламята да и го завреммм фостттата! Да ама коя в тоя от трите? Ръгаййй го и после питай!
6
8
 
7
 
! Отговори
ИЛена Картечарката преди 1 седмица
Лапъм здраво на шефа, а той ми направи и бебе, ама успях да залъжа моя льохман, че е от него!
5
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пеем куууур за Продължаваме подмяната!
4
4
 
8
 
! Отговори
До 2 преди 1 седмица
Абсолютно точно!
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Приятни сънища!
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Организиран, отговорен и внимателен - това според западните автори означавало, че човекът е добросъвестен. Само че в Бг това няма да ти помогне да преуспееш. Заради това, че си организиран и отговорен, в службата ще те товарят с повече задачи, но напредък в кариерното развитие и повишаване на заплатата ще има само ако си с покровител.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вече започнах да прикривам оптимистичното си мислене и емпатия, защото повечето хора у нас днес започват да те мислят за будала, щом усетят, че не си черноглед и че съчувстваш на околните, вместо да се присмиваш или злорадстваш заради бедите им.