Няколко начина да превърнете работата си в игра

Не оставяйте сивото ежедневие да ви победи
25 яну 2013 08:20,
3
Няколко начина да превърнете работата си в игра
Снимка: sxc.hu

Дори да сте постигнали кариерата, за която сте мечтали, и работите нещо, което обичате, пак има риск монотонният ритъм да оцвети ежедневието ви в сиво и постепенно да изгубите интерес към нещата, които вършите от няколко години.

Това важи особено за професиите, които са свързани с някакъв цикъл от повторения или някаква друга рутина. Възможно е тази монотонност да ви е донесла скука, но това не значи, че трябва да мислите за друга работа или кариера, защото и там може да ви очаква същото след време.

Много по-разумно е да върнете интереса си към работата си, като промените част от навиците си на работното място. Този подход може да се окаже мощна инжекция от вълнение и емоции.

1. Изгонете скуката от стаята

Напълнете офиса си с цветни чаши за кламери и химикалки, които ще добавят много живот и цвят на бюрото ви. Използвайте цветни лепящи се листчета, цветни кошове за хартия, цветни класьори за документи, мишка за компютъра със закачлив дизайн и т.н. Постепенно тези живи, ярки цветове ще започнат да ви зареждат с едно по-ведро настроение и ще направят работния ви ден по-ефективен.

2. Запишете си албум с любима музика

Направете си плейлиста с любимите си музикални хитове и ги слушайте на вашия MP3 плейър при всяка възможност. Тази музика може да бъде зареждаща и да ви помогне да се фокусирате върху работата си, особено ако тя е по-монотонна. Можете да запишете един албум с по-оптимистична или енергична музика, която да повдига настроението ви, и друг албум с по-релаксираща музика, която да успокоява нервите ви при нужда.

3. Предизвикайте себе си

Всеки работен ден си поставяйте някакви дневни цели и се надъхвайте периодично да ги постигнете. За всяка завършена докрай задача от списъка с тези цели се възнаграждавайте лично. Този метод ще повиши вашата производителност в офиса и като цяло ще ви държи далеч от скуката.

4. Общувайте с колегите около вас

Признавайте устно усилията и постиженията на колегите и шефовете си. Осъществявайте приятелски контакти с хората около вас по време на работа. Така ще прекъсвате скуката от време на време. Не е нужно да ставате най-добри приятели с някого от вашия офис за тази цел, но поне трябва да познавате хората, които виждате почти всеки ден, и да завързвате кратки, разтоварващи разговори с тях.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Работен преди 11 години
Аз работя но за без пари. Искам да избягам от България.
1
0
 
4
 
! Отговори
безработен преди 11 години
да превърнем мизерият в лукс това е България