Може да съм пухкава, но пък ми е добре по бански!

Как се прави кариера, ако не си кльощава
18 май 2013 16:11,
97
Може да съм пухкава, но пък ми е добре по бански!
Джени Рънк Снимка: Facebook

Джени Рънк е един от моделите, които са смятани за по-пълни, защото не се вписват в критериите за популярните момичета от кориците. И определено смята, че манията по теглото и размерите трябва да спре.

Тя носи десети размер (европейски 44) при обичаен от 0 до 4 за модел. Първата й фотосесия е през 2001 г.

Пред BBC Рънк разказва за проблемите, които са я съпътствали в живота й, свързани с теглото.
Шведската компания H&M реши да наеме по-пълни модели, за да представят колекцията им от бански костюми, и предизвика сериозна обществена дискусия. Джени Рънк обаче смята, че е време светът да спре с вманиачаването по теглото.

„Нямах никаква представа, че кампанията ще стане толкова популярна. Аз съм от този тип хора, които четат книги, играят видео игри и са прекалено привързани към котката си“, разказва тя. Рънк обяснява, че внезапната й публичност в началото е била шокираща. „Стори ми се странно, когато установих, че хората обръщат толкова внимание на това как тялото ми изглежда по бански, след като дори аз не се вглеждам толкова“.

Във Facebook страницата си Джени е събрала над 2000 харесвания за 24 часа. Тогава е решила, че ще използва възможността да направи света по-толерантен. Някои от почитателките ми казаха, че увереността ми ги е вдъхновила да носят бански костюм от две части за първи път от много години.

Точно това съм искала винаги да постигна – да накарам хората да се чувстват добре дори когато не вписват в рамките, наложени в обществото.

Посланието е особено важно за момичетата в тинейджърска възраст, защото периодът е тежък - необходима им е цялата помощ и подкрепа, от която имат нужда. Джени разказва за проблемите си в тази възраст. „Бях висока 175 сантиметра, носех дрехи 10-и размер и завиждах на момичетата, чиито приятели можеха да ги вдигнат и носят на ръце“.

В спортните часове е носела анцузи, докато съученичките й – къси панталонки. „Освен това имах къдрава коса, носех тиранти и очила, които допълнително привличаха погледите към мен. На всичкото отгоре винаги съм била тромава, така че юношеската ми възраст не премина леко“, спомня си Джени.

„След като оцелях, реших, че трябва да покажа на момичетата, които преминават през същото, че трябва да се приемат такива каквито са. Всеки трябва да се фокусира върху най-добрите си страни и да загърби недостатъците си.“

Джени никога не се е възприемала като модел, но след като я открили, са й предложили ми да свали килограми до четвърти размер (европейски 38) или да остане десети и да започне кариера като един от по-пълните модели - „знаех, че тялото ми никога не е било предназначено да е по-слабо“, твърда е Джени.

„Хората не правят разлика между по-пълните и дебелите хора и се възприема като грозно. Това е пълен абсурд, защото повечето жени, които спадат към тази група, всъщност се вписват в рамките на средностатистическото тегло. Няма да споря, че някои модели дрехи изглеждат по-добре на определени тела“, казва тя.

Според Джени Рънк обаче негативното отношение по адрес на по-пълните жени трябва да спре, защото има такива с размер 16 (48 европейски), които са в отлично здраве.

Подобно схващане се наблюдава и за по-слабите жени. „Не е необходимо едно тяло да бъде възхвалявано, а друго да бъде отблъсквано“, категорична е Джени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: моделиДжени Рънк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
1
 
! Отговори
Мама преди 10 години
Толкова рядко виждам хубаво мъжко тяло, но претенции всичките космати шишковци си имат - аман от комплексари - Правилно хранене, фитнес или спорт и всичко си е на мястото и това ви го казва 38 годишна с едно хлапе и не перфектно тяло, но хващащо окото. За всичко в този живот трябва да се полагат усилия, но никой не ни дава правото да хулим другите хора, кой както иска така да живее и да изглежда.
83
0
 
8
 
! Отговори
лай-лай кучка преди 10 години
Всеки човек, в случая - жена, има своя харизма. "Заговори,че да те видя" - Сократ
82
2
 
12
 
! Отговори
aanneelliiqq преди 10 години
Омръзнало ми е да гледам, слушам и чета коментарите на прости, дебели, неподдържани, космати, плешиви и комплексирани мъже, които имат куп претенции към жените. То се гледа външност, интелект, характер а насреща едно жалко прасе с неоснователни претенции. Убедена съм че от всички мъже, коментирали как жената трябва да е "слаба", "фина" и незнам си каква нито един не е дори сипматичен.
81
21
 
6
 
! Отговори
OllO преди 10 години
Пффф :))))Има един народ в Европа, които си имат израз за подобна фигура и просто трябва да го споделя и с вас: Пълен с ла*на футболистки чорап. :)))))Напълно одобрявам сравнението.А главата й толкова не пасва с тялото, че ги разглеждах поотделно. Така е по-добре.
80
9
 
21
 
! Отговори
Мнение преди 10 години
И аз не харесвам анорексичките,даже ме отвращават.Отделно,че прогнозата им е почти винаги лоша.Обаче това момиче също не ми харесва.Толкова хубаво лице и такова сланинесто тяло,никакъв финес.И е още много младо.А като стане на 40,не искам да мисля.Мен ми е странно самодоволството й.Малко фитнес и малко диета биха й помогнали.
79
2
 
45
 
! Отговори
Куку преди 10 години
Тук пък едни претенции за женското тяло от някои мъже, сякаш те самите са перфектни и нямат шкембета на два метра пред тях и фигури тип обърната кофа ... Момичето е красиво и има излъчване, което е най-важното. Наистина, с няколко кг по-малко ще изглежда още по-добре, но щом тя си се чувства добре в кожата си, хорското мнение няма значение. И без това непрекъснато расте броят на жертвите на анорексията, която са си я докарали в стремежа си да подражават на изкуствено наложен модел на красота.
78
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Bravo Djukar, mnogo istinsko mnenie!
77
27
 
17
 
! Отговори
Нети преди 10 години
Нищо естетично няма в тази фигура! Ако не беше бюста, спокойно можеше да мине и за напълнял любител на биричката, от мъжки пол разбира се. А отзад не искам и да си я представям, такива целулити ще е развила, че може да се снимат за лунен пейзаж. И вероятно не е минала още 30-те... Жалко за нея! И жалко за това, че толкова е затлъстял и заболедувал модерният човек, че модните фирми вече са принудени да маркетингират с подобни торби. И всичко това единствено от мързел.
76
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
като ти пръдне два пъти,изпие кило кола на веднаж и се ургне - е мого е sexy, носи и 45 номер сандалки, е не е много. имаше една американска теисистка Дженифъ р Каприати с 47 номер маратонки - бе ние тука на тоя полуостров не сме много развити, но се ше се намери некой да се опита да изкатери този модел
75
1
 
5
 
! Отговори
до Мавродиев преди 10 години
Е затова хубавите ябълки (разбирай момичета) ги ядат свинете ;) А размера винаги е имал значение, повярвай ми!
74
32
 
16
 
! Отговори
Джукър преди 10 години
Една жена издава ли повече звуци от мен като е в ***, не ми я хвали. Нали този морж трябва да изтласка по-голямата част от това което е изплюскала. Една жена не е ли крехка, нежна, ЕЛЕГАНТНА, то каква жена е тогава?! Ще яде животното като Крали Марко, а после и комплименти ще иска, че дама била! Само не ми излизайте с номера, ама тя не яде много, то е от метаболизма, или всеки различно качва и сваля....
73
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хаха тая какво шкембе е отпрала. Ужас. В смисъл не е грозно момичето и виждам има бая навитаци тука-лошо няма. Но както ви каза един по-долу:добрите и потдържани жени се обират от елита. Другото остава за плепса който съвсем разбираемо си повдига самочувствието като се самозалъгва, че малко сланинка така разбираш ли.... Колкото повече грозни дебелаци за тези тюлени, толкова по-добре. На всеки му трябва малко внимание.
72
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
I tova e snimano za reklama, it tam sledva, che e s photoshop, predstavi si, ako e estestveno gledkata savsem niama da e takava. Dobre, che pone snimkata ne pokazva i chastta po nadolu, sadeiku po ookazanoto gledkata niama da e estetichna, ne si krivete dushata
71
10
 
45
 
! Отговори
ЕВА преди 10 години
ВСЪЩНОСТ ,ЕДНА ДОБРЕ СЛОЖЕНА ЖЕНА!АМАН ОТ АНОРЕКСИЧКИ И ЗАВИСИМИ ОТ ДИЕТИ ДАМИ СТИГНАЛИ ДО ОБСЕБВАЩИ ЗАВИСИМОСТИ.ВИЖТЕ ЛИЦЕТО Й- ТА ТЯ Е ЩАСТЛИВА ЗА РАЗЛИКА ОТ КЛЬОЩАВИТЕ, КОМПЛЕКСИРАНИ И ВЕЧНО АГРЕСИВНИ МУТРЕСИ.ПРЕДПОЧИТАМ ТАКИВА СЪНАРОДНИЧКИ!
70
1
 
35
 
! Отговори
жена преди 10 години
Хора, златната среда е истината за всичко. Всичко да е в рамки и умерено, крайностите не са хубави. Иначе вкусове всякакви.
69
2
 
19
 
! Отговори
жена преди 10 години
До ninaБез талия мое една жена също да е много женствена, ако има други плюсове на фигурата да компенсират. Идеята е всичко да е в някакви рамки - шкембе не е хубаво, но и прекалено тънка талия в стил оса е ужасяващо...
68
6
 
7
 
! Отговори
nina преди 10 години
Bez taliq nqma jenstvenost, sorry... Kolkoto i da se lajete, neka vsichki se razmardat, a ne da edreqt, to tova e nai-lesnoto
67
25
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какво и е хубавото бе,аз и като ррдих не съм имала такова шкембе
66
7
 
19
 
! Отговори
шоп преди 10 години
супер е момичето, дайте я насам!
65
4
 
14
 
! Отговори
Фидосова преди 10 години
Може да съм хипопотам, но не бихте искали да ме виждате по бански.