Джулиан Мур: Не вярвам в Бог, вярвам в себе си

Актрисата обяснява защо е станала атеистка
21
Джулиан Мур: Не вярвам в Бог, вярвам в себе си
Снимка: The Hollywood Reporter

Джулиан Мур обяснява защо е станала атеистка в новия брой на списание Hollywood Reporter.
Червенокосата актриса признава, че смята себе си за духовен човек, но това не означава, че е религиозна.
В момента талантливата холивудска звезда е номинирана за „Оскар“ за ролята си в драмата „Still Alice“ ("Все още Алис"), като за отличната си роля вече получи няколко престижни награди (Наградата на кинокритиците в САЩ, Наградата на актьорската гилдия вСАЩ и „Златен глобус“).
Ето и няколко акцента от интервюто с 54-годишната актриса за списанието:

За своята колежка от „Игрите на глада“ Дженифър Лорънс: „Тя е много забавна. Когато за първи път се запознах с нея, седях в караваната за грим и нашият гримьор опитваше нещо ново върху лицето ми, когато влезе Дженифър. Тогава аз пожелах да стана, за да я поздравя, а тя ми каза: „Не, не, не. Ти си остани седнала, а аз тайно ще се ядосвам, че си преди мен."

За това как успява да жонглира с майчинството и кариерата си: „Когато децата ми бяха бебета, те пътуваха с мен по целия свят и идваха на работа с мен всеки ден. Аз съм много щастлива от факта, че имах възможност да си наема гледачка за децата, която пътуваше с мен. Тя беше млада и енергична и беше моят верен „антураж“. Иначе със съпруга ми винаги сме на разположение на децата си като родители. Трябва да кажа, че да бъдеш родител понякога не е лесно, но ние с мъжа ми винаги сме се справяли като екип.“

За това, че не вярва в Бог: „Когато майка ми почина преди пет години, научих, че няма Господ. Цялата тази структура за рая и ада е наложена. Налагаме ред и си измисляме история за всичко, за да ни е по-лесно да го разберем. В противен случай всичко ще е един голям хаос. Аз сама построих живота си. Благодарение на терапията, на която ходих след развода си в 30-те ми години, аз разбрах какво искам от живота си и какво е важно за мен.“
 

Вижте снимките на червенокосата актриса в галерията на Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз съм на същото мнение. Смятам, че духа на човек е свободен, когато не се оковава в каквито и да било измислени глупави религии. Общо взето всяват само страх у така наречените,, вярващи,,.а в какво всъщност вярват и те не знаят, понеже,, това нещо,, никога не са го виждали няма и да го видят, освен в халюцинациите си.
12
2
 
1
 
! Отговори
ffs преди 9 години
MRYSNA KRAVA !
11
5
 
5
 
! Отговори
гаден змийски поглед преди 9 години
Тая па рижава чума, знаех си , че има нещо сатанинско в нея!
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До *** по-долу дето пишат, че атеизма бил религия.... Да, ако някой ВЯРВА в атеизма, тогава е религия. Само че това не е атеизъм и не става дума за вярване, а доказани факти и за недоказани хипотези.
9
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аман от религиозни . То голям страх да знаеш, че нещата зависят от собствените ти глупости. Къде по-лено е да се надяваш, че друг има да се грижи за теб.
8
6
 
6
 
! Отговори
агностик преди 9 години
До 11 От ГореС глупавия си коментар и претенциите да говориш от името на "висшите сили" само потвърждаваш психопатията на религиозните фанатици. Същите примитивни психопати, които изгориха живи Джордано Бруно и Галилео Галилей през средновековието. Може би и ти щеше да изгаряш на клада инакомислещи ако имаше тази власт! Да, ама не! Низсшия си ти, ***,
7
4
 
17
 
! Отговори
ЗАТВОРЕНО ОБЩЕСТВО преди 9 години
И Бог, не вярва в нея, взаимни чувства!
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 8dpДа, действително и атеизма е религия, затова може би трябва да бъдем агностици и да вярваме само в нещата за които има доказателства, пък дали има висши сили и вечен живот все ще разберем някой ден. Не е нужно да си религиозен, за да бъдеш добър човек.
5
3
 
5
 
! Отговори
dp преди 9 години
Атеизмът също е религия, базирайки твърденията си на това какво "вярва" човек.Ако няма бог (какъвто, каквото и да е) кой е създал създаденото. Ако има и го е създал, кой го е създал него самия.Въпроси за чиито отговори сме прекалено малки и нищожни.Инак да вярва човек в задгробен живот изглежда наивно - макар да улеснява приемането нанеизбежното.Животът е така контструиран, че от човек остава това, което си е струвало да остане - обикновено нещо, което е направил.
4
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Почти всички религиозни хора са опасни психопати. Религията е отживелица и е несъвместима с науката, а дали има "висша сила" всички ще разберем някой ден.
3
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди време една атеистка ме убеждаваше ,че с двете си здрави ръце е постигнала всичко.Попитах я ,а кой и е дал тези здрави ръце.С фанатичен сарказъм ми отговори,че са си само нейни.Отговорих и"бог дал ,бог взел".И знаете ли каква беше нейната реакция.Прекръсти се и каза"пази ,боже".Всички сме деца на бога.Така,че по-скромно,по-скромно.
2
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Евала..и аз така..идва им акъла на хората ..ама бавно...все още има бая заблудени :)
1
23
 
16
 
! Отговори
МАНГАЛИЗАТОРА преди 9 години
Една умна жена! Евала.