Депардийо е готов да умре за Русия

В Европа изобщо не можели да разберат Русия, казва актьорът
26 май 2015 14:04, Елка Василева
139
Депардийо е готов да умре за Русия
Жерар Депардийо. Снимка: Reuters

Известният актьор Жерар Депрадйо призна, че е готов да умре за Русия, защото в тази страна живеят силни хора, а французин той никога не се бил чувствал, пише Утро.ru.

"Готов съм да умра за Русия, защото хората тук са силни: изобщо не искам да издъхна като глупак в сегашна Франция", каза Депардийо.

Още по темата

За Франция той казва, че за него тази страна е родна само от гледна точка на фактическата биография: "Възпитан съм в ценности, които не споделям".

"Аз не вярвам в нищо. Особено в себе си. Понякога вечер, когато съм в леглото си, искам да заспя завинаги", призна актьорът за суицидните си мисли.

За Русия Депардийо говори само положително. През декември миналата година той разказа пред съотечествениците си, че е горд с новото си гражданство, а те, както и цяла Европа, никога няма да разберат Русия.

"Много силно обичам Русия. Много съм горд, че станах руснак. Гордея се с това, че станах част от тази огромна страна, страна с неизмерима духовност, Русия е забележителна... Там живеят абсолютно невероятни хора. Вие не можете да разберете - тези, които живеят тук, във Франция или в Италия, или дори /изобщо/ в Европа. На вас ви е трудно да разберете какво представлява Русия", каза актьорът.

Няколко дни по-късно Депардийо заяви, че дори в килиите в московските арести е по-добре отколкото в аналогичните места във Франция /където той се е оказвал по време на буйната си младост/ - помещенията за временно задържаните са по-големи и по-светли, а и прозорците могат да се отварят.

Депардийо се отнася добре и към президента на Русия. През миналата седмица на фестивала в Кан той отново говори за това: „Мосю Путин, аз добре го познавам и много го обичам. Аз пътувам много из СССР, или по-точно Русия“.

През декември 2012 г. Жерар Депардийо се премести да живее в Белгия, за да не плаща данък лукс – до 75% от доходите си, а няколко дни по-късно обяви, че се отказва от френското си гражданство. В писмо до френския премиер той обясни, че понятието „патриотизъм“ е остаряло и той смята себе си за гражданин на мира, а не на Франция.

На 1 януари 2013 г. президентът на Русия Владимир Путин подписа указа, с който на Депардийо беше дадено руско гражданство. Като руснак Депардийо е регистриран по местожителство в Мордовия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фенове на джуджето са само отчаяни алкохолици.
83
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ле лееееее.... алкохола убива първо мозъка. Добър артист но алкохола .....!?!?Горкият !!!
82
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много благодаря ви, Депардийо! Никой в света не иска да разбере какво е Русия и нейните хора, и това е голям проблем за целия свят..... Но не и за Русия, наистина!
81
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ох тая водчица...
80
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Велик актьор, ама алкохолизъм го е погубил.
79
18
 
10
 
! Отговори
деменция преди 8 години
Ех, и като си помисля, че даже по едно време го харесвах! Старост-нерадост. Простете му, той не знае какво говори! А може би знае. Може би сделката е такава. Защо да плаща на Франция данъците си, тя вече не му е никаква, нищо, че се прочу именно като французин, а не като руснак. А сега има на разположение евтино пиене и евтини момичета. Се ла ви!
78
0
 
6
 
! Отговори
тоя да не снима филм преди 8 години
ЗА НАПОЛЕОН И ТОЙ ДА ИГРАЕ УМИРАЩИЯТ ОТ СТУД ЛЕБЕД? "В Европа изобщо не можели да разберат Русия, казва актьорът" И НАПОЛЕОН ТОВА Е УСТАНОВИЛ. ЦЯЛА ЕВРОПА СЕ Е СРАЖАВАЛА, КАТО ФРАНЦИЯ, ЗАЩОТО СА НЯМАЛИ НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ ТЕРИТОРИИ, КАТО СИБИР...
77
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жерар Депрадйо ще даде безплатни концерти в Донецкия театър за опера и балет.
76
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
поредния повод за доказване на верноподаничество пред сащ с оплюване на русияами то си е негова работа- ако беше казал че иска да живее някъде другаде въобще нямаше да го споменат ам щом е закачка за плювки на руснаците веднага
75
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А може би ние всички вместо да коментираме тука с глупави си думички по-добре ще направим нещо с ръцете си и мозъка си за България? Лично аз вече тръгнах
74
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен - Между другото, има ли някаква установена процедура за получаванена руско гражданство и отказване от бългаско такова.Има ве, поразпитай другаде, не тук, аз ти разрешавам да се махнеш.
73
3
 
7
 
! Отговори
сега преди 8 години
Знам кои са виновни за неговият алкохолизъм. Учени, които не са измислили някакво лекарство против алкохолизма.
72
10
 
9
 
! Отговори
Божо преди 8 години
Грешка в превода от френски на старобългарски /руски/ - да се чете "Депардьо умира за руска водка" :)))
71
13
 
12
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Много обича Русия, но е избрал да живее в Белгия... хахахахахахахахаха... знаеме ги и ние бол такива русофили... хахахахахаха. :)))
70
6
 
17
 
! Отговори
кой от вас е луд? преди 8 години
Вие, които сте за Нато и сте против мира, защо лъжете, че сте патриоти? Кой от вас е луд да даде живота си за България? За мутрите? За престъпните банки? За убийците по пътищата? За изнасилената природа? За перфидните партии в парламента? За корумпираната съдебна система? За отровните ментета в храните и напитките? За убийственото здравеопазване?
69
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този има ли изобщо някаква представа в кяо държава живее след толкова алкохол?
68
14
 
11
 
! Отговори
до 82 преди 8 години
А, те руснаците изобщо не са корумпирани. Путин с пот на челото си е изкарал милиардите, нали?
67
12
 
18
 
! Отговори
народът на България преди 8 години
Народът на България е готов да даде живота си за Русия, но не и за корумпираните и декадентни български мутри!
66
3
 
13
 
! Отговори
яко преди 8 години
Да вдигнем чаши за Депардийо!
65
11
 
19
 
! Отговори
морски преди 8 години
Най-накрая един да каже истината в очите на хората!Евала му на Депардио!

Спонсорирани публикации